Ana Sayfa » Haberler » ÜYELERİMİZİ HAKSIZ YERE İŞTEN ÇIKARAN SİLİFKE BELEDİYESİ’Nİ PROTESTO ETTİK

ÜYELERİMİZİ HAKSIZ YERE İŞTEN ÇIKARAN SİLİFKE BELEDİYESİ’Nİ PROTESTO ETTİK

31 Mart Yerel Seçimleri sonrası ilk icraat 30 üyemizi haksız ve hukuksuz yere işlerinden çıkarmak olan Silifke Belediyesi’ni yaptığımız basın açıklaması ile protesto ettik.

Silifke Belediyesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına; Genel Başkan Vekilimiz Halil Özdemir, Genel Başkan Yardımcımız Celal Yıldız, Karaman Şube Başkanımız Mustafa Karakaş, Aksaray Şube Başkanımız Yasin Emekli, Konya 1 No’lu Şube Başkanımız Abdullah Bacaklı, Konya 2 No’lu Şube Başkanımız Hüseyin Keçeci, Niğde Şube Başkanımız Kadir Yenel, Silifke’de bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarının ilçe başkanları ile işten çıkarılan üyelerimiz ve basın mensupları katıldı.

Basın açıklamasında üyelerimiz sık sık ‘İşçiyiz Haklıyız Kazanacağız’ , ‘İşçi-Sendika Omuz Omuza’ , ‘ İş Aş Yoksa Barışta Yok’ , ‘HAK-İŞ Nerede Biz Ordayız’ sloganları atarak, haklarını gasp eden Silifke Belediyesi’ni protesto etti.

Genel Başkan Vekilimiz Halil Özdemir basına yaptığı açıklamasında; “Bir belediye başkanının ilk icraatının, Silifke’ye uzun yıllardır gece-gündüz, kar-kış, pandemi, bayram, tatil demeden, fedakârca çalışan işçileri hiçbir gerekçe göstermeden işten atmak olması, akılla açıklanabilecek bir durum değildir. Silifke’de dağ fare doğurmuştur” dedi.

“Belediyede iş barışı ve huzuru bozulmuş, belediyenin iç işleyişi yerle bir olmuş durumdadır”

Silifkelilerin işçilere reva görülen bu uygulama nedeniyle şaşkın olduğunu söyleyen Genel Başkan Vekilimiz Özdemir, “Seçimin üzerinden daha iki hafta bile geçmeden belediyede iş barışı ve huzuru bozulmuş, belediyenin iç işleyişi yerle bir olmuş durumdadır. Seçimden 3 gün önce, belediye çalışanlarını ziyaret ederek birlikte çalışacaklarını söyleyen, onlarla boy boy fotoğraf çektiren belediye başkanına soruyoruz: Şimdi ne oldu da yüzüne güldüğün o işçileri sırtından vuruyorsun? 30 işçiyi işten çıkararak aileleriyle birlikte mağdur ediyorsun? ‘Emaneti Geri Alamaya Geliyoruz’ sloganıyla seçim kampanyası yürütmek ve seçimin ardından emanete ihanet etmek nasıl bir histir?” şeklinde konuştu.

Direnişimizi Zaferle Sonuçlandıracağız

Sendikamızın Silifke Belediyesi’nin haksız uygulamalarına karşı hukuki süreçleri ivedilikle başlattığını söyleyen Özdemir, “Belediye yetkilileriyle yapmış olduğumuz görüşmelerimiz sonuçsuz bırakılmıştır. Üyelerimizle birlikte bugünden itibaren kararlı bir direniş başlatıyoruz. Sendikamız HAK-İŞ/HİZMET-İŞ nasıl bundan önceki direnişleri başarıyla sonuçlandırmışsa, Silifke Belediyesi emekçileriyle birlikte göstereceği direnişi de zaferle sonuçlandıracaktır. Belediye emekçilerini seçim öncesinde sıçrama tahtası olarak gören ve sonra onlara ihanet eden zihniyet, yenilmeye mahkûmdur” dedi.

Bilindik bahanelerin arkasına sığınmadan üyelerimizi işlerine geri döndürün!”

Belediye yönetimine çağrıda bulunan Özdemir sözlerine şöyle devam etti: “Haksız ve hukuksuz olarak işten çıkardığınız üyemiz emekçilerin işlerini iade edin. Bilindik bahanelerin, mesnetsiz yaklaşımların arkasına sığınmadan, iş ve işyerlerini değiştirdiğiniz emekçi arkadaşlarımızı asıl işlerine döndürün. Sürgüne son verin. Aksi halde duruşumuz, direnişimiz ve hukuki mücadelemiz karşısında yenileceksiniz. Sendikamız üyesi emekçiler kimsesiz değildir. Türkiye’nin en büyük, en güçlü ve en etkin sendikası HAK-İŞ/HİZMET-İŞ, Silifke Belediyesi emekçilerinin sonuna kadar yanındadır. Silifke Belediyesi emekçilerinin hak ve hukukuna sahip çıkacağız. Onların iradesine ipotek koydurmayacağız. Emekçi arkadaşlarımıza bu zulmü yaşatanların karşısında dimdik duracağız. Haklıyız, kazanacağız.”