Ana Sayfa » Haberler » HAK-İŞ’TEN, 641 GÜNDÜR EYLEMDE OLAN VAN’DAKİ EMEKÇİLERİMİZE DESTEK ZİYARETİ

HAK-İŞ’TEN, 641 GÜNDÜR EYLEMDE OLAN VAN’DAKİ EMEKÇİLERİMİZE DESTEK ZİYARETİ

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, 2 Şubat 2026 tarihinde Van Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinde yaşanan işçi kıyımlarını protesto etmek için Van İpekyolu Belediyesi önünde 641 gündür eylemde olan üyelerimize destek ziyaretinde bulundu.

Türkiye Kadın Buluşmaları Çalıştayının ardından yapılan destek ziyaretinde Değirmenci’ye, HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcısı ve Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, HAK-İŞ Van İl Başkanı ve Van Şube Başkanımız Fatih Akdeniz, HAK-İŞ Akademi Başkanı Cengiz Anık, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’e bağlı üye sendikaların il ve şube başkanları ile üyeleri ve akademisyenler eşlik etti. 

Değirmenci, eylemlerine 641. gününde devam eden işçilere Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın selamlarını ileterek, hak ve emek için burada bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. İşlerinden hukuksuz ve haksız şekilde çıkarılan emekçilerle bir araya gelen Değirmenci, işçiler haklarını alana ve işlerine geri dönene kadar mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

“Eylemimizin 641. Günü”

Van Büyükşehir Belediyesi ile İpekyolu Belediyesi tarafından haksız yere işten çıkarılan üyelerimizin 3 Mayıs 2024 tarihinde başlayan ve 641 gündür devam eden hak arayışına destek olmak için burada olduklarını belirten Değirmenci, “Buradan ölmek var dönmek yok. Emek, ekmek mücadele ister. Zalimlere karşı direnmek ister” dedi.

“HAK-İŞ Emekçilerini Sahipsiz Bırakmaz”

Halkın oylarıyla seçilen belediye başkanlarının çalışanlarına sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Değirmenci, ideolojik baskılarla işten çıkarılan HAK-İŞ emekçilerini HAK-İŞ’in sahipsiz bırakmayacağını vurguladı. 

“Türkiye’nin Örnek İşçi Mücadelesini Veriyorsunuz”

Eylemcilerin HAK-İŞ’in liderliğinde Sendikamız HİZMET-İŞ’in destan yazdığına dikkat çeken Değirmenci, “Türkiye’nin örnek işçi mücadelesini veriyorsunuz” dedi. 

Özçelik-İş Sendikası’nın Hatay Dörtyol’da bulunan Yolbulan işçilerinin de emek mücadelesinde olduğunu hatırlatan Yunus Değirmenci, “HAK-İŞ Türkiye’nin neresinde olursa olsun bu mücadeleden kaçmaz. Emekçidir, insandır ve küresel dünyadaki mazlumlar için vardır” diye konuştu.

“Bir Tane Üyemiz Burada Kalana Kadar Bu Çadır Burada Devam Eder”

Değirmenci, emek ve ekmek mücadelesi veren işçilerin görmezden gelinmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek, bir tek HAK-İŞ üyesi dahi mücadelede kaldığı sürece bu eylemlerin devam edeceğini vurguladı. Değirmenci, HAK-İŞ ve üye sendikaların emekçilerin yanında kararlılıkla durduğunu ifade ederek, hiçbir gücün hakikatin üzerinde olamayacağını ifade etti. Değirmenci, emek mücadelesi veren işçileri tebrik ederek başarılar diledi.

“Mücadelemizi Zorlu Hava Şartlarında Sürdürmeye Devam Ediyoruz”

HAK-İŞ Van İl Başkanı ve Van Şube Başkanımız Fatih Akdeniz de zorlu hava ve yaşam koşullarının sahada bizzat görüldüğünü belirterek, 641 gündür sabırla mücadele ettiklerini vurguladı. Akdeniz, yaşanan sıkıntıların tüm yetkililerce bilindiğini ifade ederek, fitne ve provokasyonlara fırsat verilmemesi çağrısında bulundu. Sorunun Genel Başkan ve ilgili yöneticiler tarafından dile getirildiğini kaydeden Akdeniz, sürecin çözümü için valilikten somut adım beklendiğini ve eylemin kararlılıkla süreceğini ifade etti.