Ana Sayfa » Manşet » ELAZIĞ’DA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

ELAZIĞ’DA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Elazığ Belediyesi ile HİZMET-İŞ Sendikamız arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Sözleşme Genel Başkanımız Mahmut Arslan ile Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz tarafından imzalandı.

19 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza törenine Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Kurucu ve Onursal Genel Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi, Elazığ Şube Başkanımız Kazım Cavlı, Malatya Şube Başkanımız Bünyamin Geleri, Elazığ Belediyesi’nde çalışan üyelerimiz ve basın mensupları katıldı.

Arslan: “Elazığ’da 25 yıldır yetkili sendikayız”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, törende yaptığı konuşmada HİZMET-İŞ Sendikamızın Elazığ’da 25 yıldır yetkili sendika olduğunu hatırlatarak, “Elazığ’da İki dönem Hamza Yanılmaz, iki dönem Süleyman Selmanoğlu ve 5 yıldır da Mücahit Yanılmaz ile çalıştık. Belediye başkanlarımızın her biriyle iyi diyalog, karşılıklı anlayış içerisinde sorunlarımızı masa başında çözerek 25 yıldır burada yetkili sendika olmayı sürdürdük” diye konuştu.

Arslan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a taşeron teşekkürü

Kamunun büyük bölümünde taşeron işçiliğin sonlandırılmasıyla 1 milyona yakın işçinin devletin kadrolu işçisi haline geldiğini belirten Arslan, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımızın kararlılığı, Dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’ın desteği, Eski Çalışma Bakanımız Jülide Sarıeroğlu’nun çabaları ve HAK-İŞ’in büyük desteğiyle, kangren olan taşeron sistemini 2017’nin sonunda sonuçlandırdık.  1 milyona yakın arkadaşımız kadroya geçti. Taşeron sisteminin kaldırarak Türkiye Cumhuriyet tarihinin en büyük çalışma hayatı reformuna imza atan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum.”

2020 yılı itibariyle, kadrolu, geçici, taşeron ayrımı olmadan tüm işçilerle sözleşme yapılacağını belirten Arslan, “Arkadaşlarımız kadrolularla aynı yasal haklara sahip olacak. Kadro alamayan bazı arkadaşlarımız var, onlar için de çalışmalarımızı istikrarla sürdürüyoruz” dedi.

İmzalanan toplu iş sözleşmesini en iyi sözleşmelerinden biri olarak değerlendiren Arslan, şunları kaydetti: “Arkadaşlarımızın bundan daha fazlasını hak ediyorlar. Biz emekçi kardeşlerimize enflasyon farkının verilmesini talep ediyoruz. Bazı belediyeler inisiyatif alarak yüzde 4+4’ün üzerinde yeni bir kısım düzenlemeler yaptılar.  Ama maalesef kamuda bunu gerçekleştiremedik.  Bütün çabamız yeni asgari ücretin üzerine yüzde 4+4 ve enflasyon farkını alabilmek için çaba sarf ediyoruz. İmza kampanyası yürütüyoruz. Elazığ’da 2018’den itibaren şirket çalışanı olan kardeşlerimize yüzde 15 oranında zam yapılması bu açıdan olumlu yönde atılmış adımdır.”

Elazığ’ın kadim bir şehir olduğunu hatırlatan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Beş yıllık çalışma hayatı içinde birbirine karşı sevgi, saygı içinde bu şehre hizmet ettik. Elazığ’ı yatırım yapılabilir bir şehir haline getirdik. Bunların hepsini emekçi arkadaşlarımızla birlikte başardık” dedi

Kurucu ve Onursal Genel Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi de konuşmasında HİZMET-İŞ Sendikamızın sadece üyelerinin değil, tüm toplumun hak ve menfaatlerini koruyan bir sendika olduğunu kaydetti.

Toplantıda, HİZMET İŞ Elazığ Şube Başkanımız Kazım Cavlı da bir selamlama konuşması yaptı.