Ana Sayfa » Faaliyetlerimiz » ARSLAN’DAN İSRAİL’İN YAHUDİ ULUS DEVLET YASASINA TEPKİ

ARSLAN’DAN İSRAİL’İN YAHUDİ ULUS DEVLET YASASINA TEPKİ

Konfederasyonumuz HAK-İŞ ve Sendikamız HİZMET-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, İsrail meclisi tarafından kabul edilen ırkçı ‘Ulus Devlet Yasası’na tepki gösterdi.

Irkçı ve faşist kararlar içeren yasa ile Filistinlilerle birlikte İsrail’de yaşayan tüm etnik ve dini yapıların yok sayıldığını ifade eden Arslan, söz konusu yasaya karşı TBMM’de bir karşı yasa çıkarılması çağrısında bulundu.

HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ Sendikamız Genel Başkanı Mahmut Arslan 22 Temmuz 2018 tarihinde, Genel Başkan Yardımcımız Halil Özdemir’in Divan Başkanlığında gerçekleştirilen Elazığ Şubemizin 7. Olağan Genel Kuruluna katıldı.

“MİLLETİMİZİ VE BÜTÜN MÜSLÜMANLARI KUDÜS’E GİTMEYE DAVET EDİYORUZ”

Genel Kuruldaki konuşmasında Kudüs’ün İsrail’in başkenti kabul edilmesi başta olmak üzere Yahudi yerleşimlerinin inşasını ulusal çıkar olarak gören ve Yahudilerden başkasına söz hakkı tanımayan söz konusu yasanın asla kabul edilemeyeceğini belirten Arslan, milletimizi ve bütün Müslümanları Kudüs’e gitmeye davet etti.

Arslan, ABD Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması kararı sonrasında verilen tepki gibi söz konusu yasa karşısında da sessiz kalmayacaklarını söyledi.

Vize sorununun aşılması halinde önümüzdeki aylarda HİZMET-İŞ Başkanlar Kurulu’nu Filistin’de toplayacaklarını söyleyen Arslan, “Filistinli kardeşlerimiz bizden maddi yardım beklemiyorlar, bizim orada olmamızı istiyorlar. İsrail söz konusu yasa ile o bölgenin sahibi olduğunu iddia etmektedir. Gezilerimiz ve ziyaretlerimizi turistik bölgeler yerine Filistin’e yaparsak, İsrailliler o toprakların kendilerine ait olmadığını anlayacaklar. Bunun içindir ki milletimizi ve bütün Müslümanları Kudüs’e gitmeye davet ediyoruz” dedi.

Arslan, dün Gazze sınırında İsrail askerlerinin saldırıları sonucu şehit olan Türkiye sevdalısı Filistinli gence Allah’tan rahmet diledi.

Elinde Filistin bayrağı ve Türk bayrağıyla şehit olan Badwan isimli Filistinli gencin naaşının Türk Bayrağı’na sarılmasını vasiyet etmesini ise, Filistinli genç “Burada biz varız, siz de olun” demek istiyor, şeklinde değerlendirdi.

“TAŞERON EMEKÇİLERE KADRO İLE MİLLETİMİZ VE DEVLETİMİZ KAZANDI”

HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ Sendikamızın 2007 yılında taşeron sorununun çözümü için start verdiğini ve 2014’de HİZMET-İŞ Sendikamız tarafından başlatılan taşeronda örgütlenme kampanyası sonucu, taşeron emekçilerin sendikal üyeliği başta olmak üzere bir kısım haklarının güvence altına alındığını anımsatan Arslan, “2017 sonunda 950 bin taşeron emekçisine kadro verildi. Ardından, KİT’lerde çalışan taşeron emekçiler için kararname çıktı. Umudumuzu kaybetmeyeceğiz, bütün taşeron emekçilerin kadrolu olması için mücadelemizi sürdüreceğiz. 2007’de neredeydik, 2014’te nereye geldik, 2018’de neredeyiz” diye konuştu.

“KAMUDAKİ KADROLU İŞÇİYE 5 KAT İLAVE YAPTIK”

Taşeron emekçilere kadro verilmesiyle, kamudaki kadrolu işçiye 5 kat ilave yaptıklarını belirten Arslan, şöyle konuştu: “Bu, küresel kapitalizme Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın bir meydan okumasıdır. Çünkü IMF, G-20’nin sosyal formu, Dünya Bankası devletin küçültülmesini isterken, biz bunun tersini yaptık, devleti büyüttük. Bu tarihi bir başarıdır. İşçi temini için artık ihale yapılmayacak. Burada devletimiz ve milletimiz kazandı.”

Taşeron sorununun çözümünde Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın kararlı duruşunun etkili olduğunu dile getiren Arslan, çözümde gösterdikleri kararlılıktan dolayı Cumhurbaşkanımız R. Tayyip Erdoğan, Eski Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile Naci Ağbal’a teşekkür etti.

“BÜYÜK BİR DAVANIN TEMSİLCİSİYİZ”

HAK-İŞ’in 43, HİZMET-İŞ’in 40 yaşında olduğunu ve yarım asra yaklaşan sendikal mücadelede önemli bir sorumluluğu üstlendiklerini kaydeden Arslan, “HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ üye sayılarından daha büyük bir anlamı ifade etmektedir. Uluslararası sendikal hareket içinde itibar gören, binlerce üyesinin yanı sıra milyonlarca gönüllüsü olan bir örgütüz. Hak dendiği zaman sağduyuyu, makulü, olması gerekeni temsil eden, durması gereken yerde duran, söylenmesi gereken yerde konuşan bir HAK-İŞ’ten bahsediyoruz. Bu sorumluluğu ve onuru birlikte taşımaya çalışıyoruz. Böylesine büyük bir davanın temsilcisiyiz” diye konuştu.

“ELAZIĞ BİRLİĞİMİZİN SEMBOLÜDÜR”

Elazığ’ın kadim değerlerini, kadim duruşunu ve kadim kültürünü önemsediklerini belirten Arslan, “Elazığ birliğimizin, bütünlüğümüzün sembolü bir şehirdir. Burada sendikacılık yapmak bir ayrıcalıktır” dedi.

Genel Kurulda AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfi Demirbağ, Kurucu ve Onursal Genel Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi ile Genel Merkez Kadın Komitemiz Başkan Yardımcısı Arzu Tekin de bir selamlama konuşması yaparak, genel kurulun hayırlı olmasını temenni ettiler.

GENEL KURULA YOĞUN KATILIM

Elazığ Şubemizin Genel Kuruluna AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfi Demirbağ, Genel Başkan Yardımcılarımız Mehmet Keskin, Halil Özdemir ve Celal Yıldız, Kurucu e Onursal Genel Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi, Muş Şube Başkanımız Yaşar Kalır, Malatya Şube Başkanımız Bünyamin Geleri, Erzurum Şube Başkanımız Erol Aksakal, Van Şube Başkanımız Abdullah Efeoğlu, Sivas Şube Başkanımız Nihat Şimşek, İstanbul 8 No’lu Şube Başkanımız Taner Duran, Bingöl İl Başkanımız Abdülmecit Akdemir, Siirt İl Başkanımız Emin Sevil, Diyarbakır İl Başkanımız Ercan Kahraman, Batman İl Başkanımız Bünyamin Söğüt, Genel Merkez Teşkilatlanma Uzmanımız Zeki Özen, Genel Merkez Kadın Komitemiz Başkan Yardımcıları Arzu Tekin ve Esma Hatun Taşpınar, Muş Şubemiz Kadın Komite Başkanı Alev Baba, Van Şubemiz Kadın Komite Başkanı Fatma Şengül, Elazığ Şube Kadın Komite Başkan Tülay Demirbağ, delegeler, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

KAZIM CAVLI GÜVEN TAZELEDİ

Şube Genel Kurulunda tek liste ile yapılan seçimde mevcut şube başkanımız Kazım Cavlı güven tazeledi. Mustafa Bahçeci ile Halit Tanfer Aydın da yönetime seçildiler.