Ana Sayfa » Komiteler » KADIN KOMİTEMİZ » ILO’NUN ‘SOSYAL TARAFLARDA KARAR ALMA MEKANİZMALARINDA KADIN TEMSİLİ ÇALIŞTAYI’NA KATILDIK

ILO Türkiye Ofisi’nin İsveç Büyükelçiliği desteğiyle yürüttüğü ‘Eşitiz Beraberiz’ programı kapsamında gerçekleştirilen ‘Sosyal Taraflarda Karar Mekanizmalarında Kadın Temsili III. Çalıştayı’na katıldık.

İşçi ve İşveren Konfederasyonları temsilcilerinin bulunduğu toplantıya Konfederasyonumuz adına; Genel Sekreter Yardımcımız Av. Mehmet Yeşilyurt, Sendikamız Genel Merkez Kadın Komite Başkanı ve HAK-İŞ Kadın Komite Başkan Yardımcısı Hatice Ayhan, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkan Yardımcısı Yağmur Açıkalın, Hukuk İşleri Daire Hukuk Müşavirimiz Av. Osman Sarı, Öz İplik-İş Sendikası Komite Başkan Yardımcısı Arife Akay, HAK-İŞ Düzce İl Başkanı ve Öz İplik-İş Sendikası Telat Örnek, Öz Çelik-İş Sendikası Komite Başkanı Meltem Toraman Soğuksu, Öz Gıda-İş Sendikası Komite Başkanı Tuba Koruç ve TİS Uzmanı Muhammed Peçe katıldı.

Sendikal yapılarda karar alma mekanizmalarında kadın sayısının ve temsilinin artırılması, ayrıca kadın liderliğinin güçlendirilmesini amaçlayan ortak görüş metninin oluşturulması amacıyla bir araya gelinen çalıştayda Prof. Dr. Seyhan Erdoğdu bir sunum gerçekleştirdi.

Çalıştayın 2. gününde sosyal taraflar ayrı ayrı Konfederasyon ve Sendikaların 2019-2024 yılları arasında teşkilatlarında kadın çalışmaları, kadın erkek fırsat eşitliği, karar alma mekanizmalarında kadın temsiline ilişkin yaptıkları çalışmaları ve bu konularda kurumlarının güncel durumlarına ilişkin sunum yaptılar.

Konfederasyonumuz adına HAK-İŞ Komite Başkan Yardımcısı Yağmur Açıkalın yaptığı sunumda güncel kadın üye sayımızı, kadın strateji belgemizi, kadın komitesi teşkilat yapımızı ve iş-aile-sosyal yaşam dengesini sağlamak için oluşturduğumuz politikalarımızdan bilgiler verdi.

HAK-İŞ’e bağlı sendikaların temsilcileri de birer sunum yaptığı çalıştay, yeni hedefler ve politika önerileri oluşturularak sona erdi.