Ana Sayfa » Haberler » ÜYELERİMİZİ SEFALET ÜCRETİNE MAHKUM EDEN KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YÖNETİMİNİ PROTESTO ETTİK

Toplu iş sözleşmesi maddelerini tam olarak uygulamayarak üyelerimizi sefalet ücretine mahkum eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yönetimini protesto ettik.

Kahramanmaraş Milli İrade Meydanı’nda 5 Ağustos 2022 tarihinde üyelerimizin yoğun katılımlarıyla gerçekleştirilen basın açıklamasına; Genel Başkan Yardımcımız Halil Özdemir, Kahramanmaraş Şube Başkanımız Mehmet Akif Dağ, Kayseri Şube Başkanımız Serhat Çelik, Şanlıurfa 1 No’lu Şube Başkanımız Seydi Eyyüpoğlu, Şanlıurfa 2 No’lu Şube Başkanımız Bozan İzol, Adıyaman Şube Başkanımız Hasan Kılınç, Adana Şube Başkanımız Abdurrahman Yücel,  Gaziantep 2 No’lu Şube Başkanımız Ahmet Hoşaf, Öz İnşaat-İş Genel Başkanı Zekeriya Koca, Kahramanmaraş ve çevre illerden gelen Şube Başkan Yardımcılarımız ve basın mensupları katıldı.

“Sözleşme hakkımız, söke söke alırız”

Basın açıklaması hep bir ağızdan ‘Sözleşme hakkımız söke söke alırız’, ‘Direne direne kanacağız’ ‘İşçi-Sendika omuz omuza’ ve ‘HAK-İŞ nerede biz ordayız!” sloganlarının atılmasıyla başladı.

Sendikamızın Kahramanmaraş’ta 40 yıldır örgütlü olduğunu söyleyen Genel Başkan Yardımcımız Halil Özdemir, “Kahramanmaraş’ta iyi -kötü günlerimiz olmuştur. Her şeye rağmen tüm sorunlarımızı masada çözmeyi başardık. Ancak Kahramanmaraş’ta 2019 yerel seçimlerinden sonra işçilerimiz için maalesef anlaşma sağlayamadık. Defalarca görüşmemize rağmen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi çalışan işçileri yok saydı. Son yaptığımız toplu iş sözleşmesinin ilk yılında haklarımızı tam olarak vermedi. Toplu iş sözleşmemizin ikinci yılında ise asgari ücretin üzerine enflasyon farkı artı 2 puan vermesi gerekirken bunu da işçilerimize vermedi. Kahramanmaraş’ı güzelleştiren emekçileri yok saymayın, dedik ama maalesef dinletemedik” dedi.

“İnsanların emeği ile oynamayın, işçileri yok saymayın”

Sadece imzaladığımız toplu iş sözleşmesine uyulmasını istiyoruz diyen Özdemir; “Türkiye’nin her yerinde nasıl emekçiler enflasyona karşı korunuyorsa, Kahramanmaraş emekçilerinin de haklarının korunmasını istiyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan her zaman işçileri ve çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğini ifade ediyor. Cumhurbaşkanımızın bu tutumuna rağmen Kahramanmaraş’ta bırakın enflasyon farklarını, toplu iş sözleşmesinden doğan haklarımızı alamıyoruz.  Bırakın park yapmayı, bırakın bina yapmayı gönül yapın gönül. Biz sadece hakkımızın verilmesini istiyoruz. Emeğimizin karşılığını istiyoruz. Emek kutsaldır, insanların emeği ile oynamayın, işçileri yok saymayın. Türkiye’nin şartları bellidir; bu gördüğünüz kahraman işçiler 15 Temmuz’da destanlar yazmıştır. Bu işçilerin içinde şehit çocukları var, gazi çocukları var. Bu kahraman işçilere zulmetmeyin. 45 derece sıcaklıkta yollara asfalt döken, kanalları temizleyen, karda kışta sabahlara kadar çalışanların hakları verilmiyor. Biz kavga istemiyoruz, huzursuzluk istemiyoruz. Türkiye’deki diğer belediyeler nasıl sözleşmeye uymuşsa Kahramanmaraş’ta da uyulmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Bizi yok sayarsanız biz de sizi yok sayarız”

Toplu iş sözleşmesinden doğan haklarımızın verilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan müfettiş istedik, girişimlerimiz işçilerimizin lehine sonuçlanmasına rağmen maalesef başkanımız hala haklarımızı ödemiyor”, şeklinde konuşan Genel Başkan Yardımcımız Özdemir, “Buradan Kahramanmaraş Belediye Başkanımıza sesleniyoruz: siz bizi yok sayarsanız bizde sizleri yok sayarız. Belediyemizin maddi sıkıntısı varsa bedavaya da çalışırız ancak belediyelerimize devletimiz tarafından tüm imkanlar verilirken gariban işçinin ekmeğine göz dikerseniz, bunun mücadelesini sonuna kadar veririz. Kıymetli Belediye Başkanımız bizim sesimizi duyunuz. İşçilerinizi mağdur etmeyin” dedi.

Üyelerimizin başını hiçbir zaman eğdirmedik diyen Özdemir, fitne fesatla birlik ve beraberliğimize kast edenlere fırsat vermeyeceklerini söyledi.

Genel Başkan Yardımcımız Halil Özdemir’in açıklamaları sonrası alanda ki emekçiler sloganlar atarak ve halay çekerek  Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yönetimini protesto etti.