Ana Sayfa » Haberler » TAŞERONLA İLGİLİ DÜZENLEMEDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ

TAŞERONLA İLGİLİ DÜZENLEMEDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ

Açıklanan düzenlemeyle, taşeron emekçiler işçi statüsünde kalmış, kazanılmış hakları korunmuş, sendikalarından koparılmamıştır.

Değerli Üyelerimiz,

HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikamız, 2003 yılında taşeron sorununa dikkat çekmiş, 2007 yılında taşeronla mücadele konusunda komisyon kurmuş, birçok yerde taşeron işçilerin örgütlenmesine başlamıştır. Türkiye genelinde yapılan anketler neticesinde taşeron işçilerimizin sorunları, çözüm önerileri ve talepleri rapor haline getirilerek, ülkenin gündemine taşınmıştır.

Özellikle 2014 yılında, 81 ilden binlerce taşeron emekçinin katılımı ve “seni sendika korur”, “hakkın bize emanet” temasıyla Ankara’da başlatılan kampanyayla, yeni bir mücadele sürecine girilmiş, binlerce taşeron arkadaşımız sendikamıza üye olmuştur.

Taşeron işçilerimiz bu büyük mücadelede bizleri yalnız bırakmamış, kamuda çalışan taşeron işçilerimizin büyük çoğunluğu sendikamıza ve Konfederasyonumuza bağlı diğer sendikalara üye olmuşlardır.

İşçi arkadaşlarımızın büyük desteğiyle yürüttüğümüz mücadelemiz hükümet nezdinde karşılık bulmuş, 2014 yılında çıkartılan yasa ile taşeron işçilere sendika üyesi olma ve toplu iş sözleşmesinden yararlanma hakkı tanınmış; kıdem tazminatı, ücret ve yıllık izin hakları güvence altına alınarak bu yolda önemli ilk adım atılmıştır.

Taşeron işçilerin kamuya atanması hedefiyle yola çıkan HAK-İŞ/HİZMET-İŞ sendikamızın mücadelesi her geçen gün sayıları katlanarak artan üyelerinden aldığı güçle hızlanarak devam etmiştir.

HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikamızın uzun yıllar boyunca kararlı bir şekilde sürdürdüğü taşeron mücadelesinde sergilemiş olduğu istikrarlı ve onurlu duruşu neticesinde, sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da açıklamalarıyla önemli bir adım daha atılmış, yeni bir evreye geçilmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından yapılan açıklamada, kamuda taşeron şirketler yanında çalışanların tamamı kamu kurumlarında sürekli işçi pozisyonlarında,

Belediyelerde alt işverenler yanında çalışanlar, belediyelerin teşekküllerinde (bit) çalıştırılacakları öngörülmektedir.

Bunlar HAK-İŞ VE HİZMET-İŞ Sendikamızın uzun yıllar gündeminde olan taşeron sorununa köklü çözüm getirilmesi konusunda kaydedilen önemli bir gelişmedir. Bundan sonrası daha iyi bir süreç olacaktır.

Bu önemli düzenlemede emek sahibi olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza, Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza, Sayın Maliye Bakanımıza, Bakanlar Kurulunun tüm üyelerine, taşeron mücadelesine liderlik eden HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan’a ve bu süreçte bizimle birlikte yürüyen tüm üyelerimize, teşkilat mensuplarımıza içten teşekkür ediyoruz.