Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 10 Mart 2020 tarihinde Sendikamız ile Sivas Belediyesi şirketi ÖZBELSAN A.Ş. arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı.
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 4 Eylül Kültür Merkezi Keykavus Salonu’nda gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza törenine Genel Başkanımız Arslan, Sivas Belediye Başkanı Av. Hilmi Bilgin, Genel Başkan Vekilimiz ve HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Öz, Genel Başkan Yardımcımız Halil Özdemir, Sivas Belediye Başkan Yardımcıları, ÖZBELSAN Genel Müdürü Ahmet Kuzu, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların Sivas İl Başkanları, iş yeri sendika temsilcimiz, üyelerimiz ve basın mensupları katıldı.
ÖZBELSAN’DA ÖRNEK BİR SÖZLEŞME İMZALADIK
Toplu iş sözleşmesi töreninde konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Sivas Belediyesi iştiraki ÖZBELSAN’da imzalanan toplu iş sözleşmesinin örnek bir sözleşme olduğunu kaydetti.
ÖZBELSAN’da imzalanan toplu iş sözleşmesinin önümüzdeki dönemde yapılacak sözleşmelere örnek teşkil edeceğini kaydeden Arslan, “ÖZBELSAN’da arzu ettiğimiz bir sözleşmeyi masada gerçekleştirmek için çok çaba sarf ettik. Bu sözleşme önümüzdeki dönemde yapılacak sözleşmelerin nasıl yapılacağını işaret etmektedir. Belediyenin kaynakları arttıkça ÖZBELSAN çalışanlarının kazanımları daha da artacak. Önümüzdeki yıllarda belediyenin tüm hizmetleri ÖZBELSAN üzerinden yürüyecek” dedi.
ÖZBELSAN çalışanlarını tebrik eden Arslan, “Bizim toplu iş sözleşmelerimizde ilkelerimiz var. Bir toplu iş sözleşmesinde iş güvencemiz varsa, sözleşme ile elde ettiğimiz imkânları zamanında alabiliyorsak ve bu sözleşme ile iş yerinde iş barışını sağlayabiliyorsak bu sözleşme iyi bir sözleşmedir. Bugün burada imzaladığımız sözleşme bu noktada iyi bir sözleşmedir. Bu toplu iş sözleşmemizin kavga etmeden, birbirimizi üzmeden, yüksek hakeme gitmeden masada imzalanmış olması bizim için çok değerlidir” ifadelerini kullandı.
“İKİ BİN BEŞ YÜZ KİŞİLİK BİR AİLEYİZ”
Sivas Belediye Başkanı Av. Hilmi Bilgin de “Biz seçim öncesi sözlerimizi tutmak için elimizden geleni yapıyoruz. 350 bin hemşerimize 2 bin 5 yüz kişilik bir aile ile hizmet ediyoruz. Eğer Sivaslılar belediye başarılı diyorsa, bu, emekçilerin sayesinde olmuştur. Belediyemizin imkanları ölçüsünde toplu iş sözleşmesini imzaladık. Bu sözleşmede emeği geçen genel müdürümüze, birim müdürlerimize, sendika başkanımız ve yönetimine teşekkür ediyorum. İmzaladığımız sözleşme hayırlı olsun” diye konuştu.
ÖZBELSAN Genel Müdürü Ahmet Kuzu da sözleşmede emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederek, sözleşmenin tüm çalışanlara hayır olması dileğinde bulundu.
Şube başkanımız Nihat Şimşek ise sözleşmenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, sözleşmenin Sendikamıza, Sivas belediyesine ve üyelerimize hayırlı olmasını temenni etti.
Toplu iş sözleşmesi konuşmaların ardından alkışlar eşliğinde imzalandı.