Sendikamız 35.Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri, sendikal örgütlenme kampanyası lansmanı ile taçlandırılacaktır.
Hizmet-İş Sendikası 35. Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri, 25 Ocak 2014 Cumartesi günü Ankara’da Bilkent Otel ve Konferans Merkezi’nde gerçekleştirecektir. Sendikamızın Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri, alışılagelmiş standart kutlamaların ötesinde, teması geleceğimize yön verecek mesajlar ve örgütlenme kampanyası ile taçlandırılacaktır.
Bugün, 35 yaşında olgun bir genç haline gelmiş Sendikamızın 35.yaş gününü kutlamanın heyecanını ve haklı gururunu yaşıyoruz.
35 yıl önce, 24 Ocak 1979’da dönemin çetin şartlarında, HAK-İŞ’in ilke ve misyonu doğrultusunda Adıyaman’da Kurucu ve Onursal Genel Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi önderliğinde 7 misyon ve mücadele adamı tarafından Sendikamız, bugün 60 bine yaklaşan üyesiyle faaliyet gösterdiği Genel İşler İşkolu’nun en büyük ve ülkemizin de 3. Büyük işçi sendikasıdır.
48 şube, 4 İl ve 2 Bölge Başkanlığıyla; 8 Büyükşehir, 32 İl, 421 İlçe, 494 Belde, 134 Şirket ve konut işyeri olmak üzere toplam 1.089
işyerinde örgütlü ve yetkili sendikası olan HİZMET-İŞ, sahip olduğu 35 yıllık bilgi, birikim ve deneyim ile geleceğe kararlılıkla yürüme
azmi ve heyecanıyla, 35. Kuruluş Yıldönümü Etkinliklerini, 25 Ocak 2014 Cumartesi günü Ankara’da Bilkent Otel ve Konferans Merkezi’nde (http://www.bilkentotel.com.tr ) gerçekleştirecektir.
Sendikamızın Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri, alışılagelmiş standart kutlamaların ötesinde, teması geleceğimize yön verecek mesajlar ve örgütlenme kampanyası ile taçlandırılacaktır. 25.01.2014 tarihinde “HAKKIN BİZE EMANET” temasıyla sendikal örgütlenme kampanyamızın startı verilecektir. Bu doğrultuda, Ankara’da tüm mağdurlar, mazlumlar, mahzunlar ve masumlar için “HAKKIN BİZE EMANET” diyeceğiz.
Etkinlikler kapsamında başlatacağımız “Örgütlenme Kampanyası”, ağırlıklı olarak Taşeron işçilerinin sendikal örgütlenmelerine farklı bir yaklaşımla kamuoyuna duyurulacaktır.
Çalışma hayatımız, adeta 17’inci ve 18’inci yüzyılın köle tüccarlığı yeniden diriltilerek giderek tahammül edilemez bir taşeron sektörünü dönüşmektedir. Hiçbir sosyal ve psikolojik sonuçları düşünülmeden, şehirlerimizin geleceğini inşa edecek, insanca yaşanabilecek il, ilçe ve beldelerde 24 saat hizmet veren emekçileri sadece kâr unsuru ve ucuz emek olarak gören taşeron uygulaması giderek yayılmaktadır.
Bugün, ülkemizde yaklaşık 600 bin emekçi, güvencesiz koşullarda taşeron işçi olarak çalışmaktadır. Başta belediyeler olmak üzere kamu ve özel sektörde her geçen gün daha da yaygınlaşan taşeron işçilik uygulaması çalışma hayatının dengelerini bozmakta, ekonomik ve sosyal olarak büyük bir tahribat meydana getirmektedir.
HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ olarak kölelik sistemiyle eş değer gördüğümüz bu trajediye “Dur” diyebilmek için, ülkemizin dört bir köşesinden Ankara’ya gelecek binlerce emekçi ile birlikte, “Tüm Belediye İşçileri, taşeron işçileri, belediye şirket işçileri, konut işçileri, genel temizlik işçileri”, kısaca tüm emekçiler için “HAKKIN BİZE EMANET” diye haykıracağız.
TARİH : 25 OCAK 2014 Cumartesi
YER : BİLKENT OTEL VE KONFERANS MERKEZİ / BİLKENT – ANKARA
SAAT : 12.00
PROGRAM :
12.00-13.00 : KAYIT
13.00-13.20 : AÇIŞ KONUŞMASI
MAHMUT ARSLAN
HAK-İŞ/Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı
13.20-14.00 : PROTOKOL KONUŞMALARI
14.00-14.15 : KÜLTÜREL ETKİNLİK
14.15-15.30 : ÖRGÜTLENME KAMPANYASI LANSMANI
HİZMET-İŞ SENDİKASI
BASIN MÜŞAVİRLİĞİ
Otel ve Ulaşım Bilgileri:
Bilkent Otel ve Konferans Merkezi
İhsan Doğramacı Bulvarı No:6, 06800 Bilkent/Ankara
Tel :+90 (312) 266 46 86
Fax :+90 (312) 266 46 79
e-mail: info@bilkentotel.com.tr
web : http://www.bilkentotel.com.tr/
Otelin Konumu ve Ulaşım: Bilkent Otel, Ankara’nın batısında, Ankara-Eskişehir Yolu 7’inci kilometresinde yer alan Bilkent semtinde bulunmaktadır. Otel, Bilkent Üniversitesi kampüsüne 1 km uzaklıkta, Bilkent Center ve Ankuva Alışveriş Merkezi’ne ise yürüyüş mesafesindedir. Kızılay-Güvenpark’tan 111 nolu EGO (belediye) otobüsü ve Sıhhiye’den dolmuş ile otele ulaşılabilmektedir.