Ana Sayfa » Haberler » KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ’NDE İŞYERİ DEĞİŞTİRME BASKISI PROTESTO EDİLDİ

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ’NDE İŞYERİ DEĞİŞTİRME BASKISI PROTESTO EDİLDİ

Küçükçekmece Belediyesi’nde çalışan işçilere yönelik işyeri değiştirme baskıları, Belediye önünde protesto edildi.

Protesto eyleminde bir basın açıklaması yapılarak, baskı ve tehditle işyeri değiştirmeye maruz bırakılan üyelerimizin yalnız olmadığı, protestoların sonuç alınana kadar devam edeceği açıklandı.

Küçükçekmece Belediyesi önünde 19 Nisan 2019 tarihinde gerçekleştirilen protesto eylemine Genel Sekreter Yardımcımız ve Öz İnşaat-İş Genel Başkanı Zekeriya Koca, Genel Sekreter Yardımcımız Remzi  Karataş, HAK-İŞ İstanbul İl Başkanı ve İstanbul  5 No’lu Şube Başkanımız Mustafa Şişman, İstanbul 1 No’lu Şube Başkanımız Mustafa Canpolat, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların İl Başkanları, üyelerimiz ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Basın açıklaması, Genel Sekreter Yardımcımız ve Öz İnşaat-İş Genel Başkanı Zekeriya Koca tarafından okundu.

Koca, yaptığı basın açıklamasında, “31 Mart yerel seçimleri sonucu CHP’ye geçen Küçükçekmece Belediyesi’nde işçilere yönelik sendika değiştirme baskısı, acımasız bir şekilde artarak devam etmektedir. Baskılar, belediye çalışanları bakımından artık tahammül edilemeyecek boyuta ulaşmış bulunmaktadır. Üyelerimiz baskı, yıldırma ve tehditle Sendikamız HİZMET-İŞ’ten istifaya ve kendilerinin işaret ettiği sendikalara üye olmaya zorlanmakta, Sendikamız HİZMET-İŞ tasfiye edilmeye çalışılmaktadır. Bu durum karşısında temizlik, su, toplu ulaşım gibi temel yerel kamu hizmetlerini topluma sunmak için çalışan üyelerimizi mağdur etmektedir” dedi.

“Baskıları İşçilerin Demokratik Örgütlenme Hakkına Saldırı Olarak Görüyoruz”

Genel Sekreter Yardımcımız Koca, “31 Mart 2019 yerel seçimlerinde özellikle belli bir siyasi partinin seçimi kazandığı bazı belediyelerde, üyelerimizin Belediye Başkanları ve adı geçen partilerin İl ve İlçe örgütlerince istifaya zorlanarak sendikamızın tasfiye edilmeye çalışılmasını, işyeri barışı ve işçilerin demokratik örgütlenme hakkına yönelmiş bir saldırı olarak görüyoruz. Anayasamızda, Türk Ceza Yasasında ve Sendikal mevzuatımızda işçilerin bir sendikaya üye olması ve ayrılması konusunda baskı yapılması yasaklanmıştır. Küçükçekmece Belediye Başkanının henüz sendikamızla ve sendikal faaliyetlerimizle tanışmadan göstermiş olduğu bu tutumuna anlam vermek mümkün değildir” diye konuştu.

“Sendikamız Üyesi Emekçiler Kimsesiz Değildir”

Koca, “HAK-İŞ/HİZMET-İŞ’in örgütlü olduğu ve örgütlenme çalışması yaptığı hiçbir işyerinde, işçilerin özgür iradeleriyle tercihlerinin dışında bir yöntemi olmamıştır ve olmamaktadır. Çalışanların tercihlerini ve iradesini önceleyen bu anlayışımız, Sendikamız konseptinde “imzamız, işçinin kararıdır” sloganıyla formüle edilmektedir.

Konfederasyonumuz HAK-İŞ ve sendikamızın çalışanların haklarının korunması ve daha ileri götürülmesine yönelik mücadelesinde söz söyleyemeyenler, taşeron emekçilerinin kadro mücadelesinde yer almayanlar, bugün algı operasyonları ve yıldırmaya dayalı yöntemlerle sahneye çıkmaya, Belediye Yönetimlerinin baskılarıyla işçi iradesini hiçe sayarak örgütlenmeye çalışmaktadırlar. Bilinmesini istiyoruz ki, emekçileri, kendi iradi karar ve tercihleriyle gönül verdikleri sendikamızdan koparmak mümkün olmayacaktır. Sendikamız üyesi emekçiler kimsesiz değildir. Aksi durumda, HİZMET-İŞ Sendikamız, üyelerinin tercihini zorlamaya çalışanlara karşı sessiz kalmayacak, her türlü yasal girişim ve eylemi yerine getirmekten çekinmeyecektir” dedi.