Ana Sayfa » Haberler » KESKİN, “ULUSLARARASI SU VE ATIK SU YÖNETİMİ EĞİTİM PROGRAMI” TOPLANTISINA KATILDI

Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) ve Konfederasyonumuz HAK-İŞ ile birlikte yürütülen “Uluslararası Su ve Atık Su Yönetimi Eğitim Programı”nın açılış toplantısı 23 Temmuz 2018 tarihinde Konya’da düzenlendi.

Toplantıya Sendikamız HİZMET-İŞ Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Keskin, KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu ile Kosova’dan gelen, Kamu İhale Kurumu Başkan Yardımcısı Ergin Kala, Devlet Standartlar ve Mühendislik Politikaları Departman Müdürü Arif Daka, Devlet Standartlar ve Mühendislik Politikaları Departman üst düzey yöneticisi Flurije Durmishi, Teknik İşler Departmanı Müdürü Lulzim Paçarizi, Planlama ve Giştirme Bölümü Sorumlusu Lumni Sallahu, Planlama ve Geliştirme Bölümü mühendisi Arian Spahiu, Operasyon ve Bakım Sektörü Koordinatörü Nentor Baraliu, GİS Proje Koordinatörü Gent Bytyqi, Bakan Danışmanı Mirlind Behluli, Hidroteknik bölümü mühendisi Severgjan Radoncic, Su Bölümü Mühendisi Fatlije Buza, Hidroteknik Bölümü Planlama Sorumlusu Myrvete Mulaj ve İklim Değişikliği Bölümünden Abdullah Pirçe katıldı.

“KOSOVA İLE BİRLİKTE BU PROGRAMI YAPMAMIZIN BİZİM İÇİN BÜYÜK ÖNEMİ VAR”

Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Keskin programda yaptığı konuşmasında, Sendikamız HİZMET-İŞ’in yerel yönetimlerde örgütlü ve yetkili Türkiye’nin en büyük sendikası olduğunu belirterek, “Öncelikli olarak, adeta bir eğitim kurumu gibi, bir taraftan mensuplarının sendikal ve mesleki eğitimlerini sürdürmekte, diğer taraftan da bugünkü programımızda olduğu gibi doğrudan ve dolaylı katkı vermektedir. Gerçekleştirmekte olduğumuz programı, gerek tarih ve gerek coğrafya olarak, dost ve kardeş ülkemiz Kosova ile birlikte yapmamızın bizim için büyük önemi vardır. Çünkü, aynı tarihin ve kaderin ortak kıldığı bir geçmişten, daha güvenli, daha huzurlu ve barış dolu bir geleceğe doğru yol alıyoruz” dedi.

“ÇALIŞMALARIMIZA KOSOVA’YI DA DAHİL ETMEK İSTİYORUZ”

“Kosova ile olan tarihi ve kültürel ilişkilerimiz iki toplumu birbirine yakın kılmaktadır” diyen Keskin, “Ortak tarih, ortak geleceği de ortaya çıkartmaktadır. Karşılıklı olarak iki toplumunun birbirine vereceği katkıların olduğuna inanmaktayız. Bu kapsamda Sendikamız HİZMET-İŞ ve Konfederasyonumuz HAK-İŞ; Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ), ile birlikte dost ve kardeş ülkelere/topluluklara katkı sağlamak amacıyla çalışmalar yürütmektedir. Bu Çalışmalara Kosova’yı da dâhil etmek istemekteyiz. Çalışma su ve kanalizasyon çalışanlarının eğitim yoluyla kapasitelerin geliştirilmesini hedeflemektedir. Bu bağlamda Kosova’da eğitim almasında fayda gördüğünüz kurum ve kuruluşların mühendis, yönetici ve benzeri kadrolarından kişileri tayin etmeniz uygun olacaktır. Bugünkü programımız da bunun için oldukça önemlidir. Konya Büyükşehir Belediyesi, KOSKİ, ve Sendikamızın katkılarıyla 6 gün sürecek olan “Kosova Su ve Kanalizasyon işçilerinin eğitim yoluyla kapasitelerinin geliştirilmesi”  programı, katılan işçilerimizin mesleki kapasitelerinin gelişmesine katkı olacağı gibi, ülkemizle, Konya Büyükşehir Belediyemiz ve Sendikamızla kardeşlik bağlarının daha da güçlenmesine neden olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Programda ayrıca KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu ve Kosova Bakan Danışmanı Mirlind Behluli de konuşma yaptılar.