Ana Sayfa » Haberler » KESKİN, BARTIN’DA KENT TARİHİ MÜZESİ’NİN AÇILIŞINA KATILDI

KESKİN, BARTIN’DA KENT TARİHİ MÜZESİ’NİN AÇILIŞINA KATILDI

Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Keskin, Bartın’da ‘Kent Tarihi Müzesi’nin açılış törenine ve ocak ayı temsilciler toplantısına katıldı.

Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Keskin, 27 Ocak 2018 tarihinde Bartın’da önce Rüştiye Mektebi sonra Belediye Binası, şimdi de Kent Tarihi Müzesi olan belediye binasının açılış törenine katıldı.

Törene Genel Başkan Yardımcımız Keskin’in yanısıra Zonguldak İl Başkanımız Güven Kaya, il yönetim kurulu üyelerimiz, Bartın Vali Yardımcısı Erkan Kalender, AK Parti 22.Dönem Bartın Milletvekili Asım Kulak, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ve vatandaşlar katıldı.

1885 yılında Rüştiye Mektebi olarak açılan, 1924-1947 yılları arasında Cumhuriyet Mektebi, 1953-2008 yılları arasında Bartın Belediye Binası olarak hizmet veren Hükümet Caddesi’ndeki tarihi bina Kent Tarihi Müzesi olarak hizmete açıldı. Bina restorasyon ve iç tasarım çalışmalarının tamamlanmasıyla Osmanlı Devleti’nin kuruluş yıldönümü olan 27 Ocak tarihinde açılışı gerçekleştirilen yaklaşık 4 milyon TL’ye mal olan 2 katlı Kent Tarihi Müzesi’nde Bartın’ın siyasi, ekonomik ve kültürel tarihi ile ilgili 2 bine yakın eser sergileniyor.

Müzenin oluşturulmasında katkısı olan herkese teşekkür belgesi takdim edildi. Belge takdiminin ardından İl Müftüsü Mahmut Gündüz açılış duasını gerçekleştirdi. Yoğun katılımın olduğu tören açılış kurdelesinin protokol üyeleri tarafından kesilmesiyle sona erdi. Açılışın akabinde de Vali Yardımcısı Erkan Kalender ve Belediye Başkanı Cemal Akın beraberinde protokol üyeleriyle birlikte müzeyi gezerek, görevlilerden bilgi aldı.

KESKİN, OCAK AYI TEMSİLCİLER TOPLANTISINA KATILDI

Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Keskin açılış töreninin ardından Zonguldak İl Başkanlığı tarafından Bartın Kamu Kurumlarındaki işyeri sendika temsilcilerimizle gerçekleştirilen Ocak ayı toplantısına katıldı.