Ana Sayfa » Haberler » İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR’DE EYLEMİN BİRİNCİ HAFTASI GERİDE KALDI

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR’DE EYLEMİN BİRİNCİ HAFTASI GERİDE KALDI

AK PARTİLİ VEKİLLER EMEKÇİLERE DESTEK VERDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketlerinde çalışan işçilerin işten çıkarılmasının ardından, Saraçhane’deki İBB binasının önünde başlatılan protesto eylemi 1 haftasını doldurdu.

Büyükşehir Belediyesi önünde devam eden oturma eylemine yedinci gününde Genel Başkan Yardımcılarımız Halil Özdemir ve Mehmet Keskin ile Öz Güven-Sen yöneticileri destek verdi.

Ayrıca AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yrd. Mustafa Demir eyleme destek ziyareti gerçekleştirdiler.

Destek ziyaretinde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının aldığı karardan bir an önce dönmesi gerektiğini belirterek şunları kaydetti: “Sürekli adaletten bahsedenler, burada haksız hukuksuz bir şekilde işçi kardeşlerimizin işlerine son verdiler. Engelli evladına tek başına bakan hanım kardeşimizin işine son verildi. Yaşlısı olan, hastası olan emekçilerin işlerine son verdiler. Biz bu kardeşlerimizin haklı mücadelelerinin yanlarında olacağız. Bizim temennimiz bu işten çıkarmalara, bu zulme bir an önce son verilmesidir. CHP’nin AK Partiden aldığı tüm belediyelerde benzer işten çıkarılmalar var. Tüm Türkiye’de haksız şekilde işten çıkarılan kardeşlerimizin hukuk mücadelelerinde AK Parti meclis grubu olarak üstümüze düşen görevi yerine getireceğiz. Tüm kardeşlerimize tekrar geçmiş olsun diliyor, tüm İstanbulluları emekçi kardeşlerimize destek olmaya davet ediyorum” dedi.

Ekrem İmamoğlu’nu adaletli davranmaya davet eden AK Parti İstanbul Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yrd. Mustafa Demir, “İmamoğlu’nun ilk görevi evine sadece ekmek götürme uğraşında olan arkadaşlarımızı işinden etmek olmuştur. Bu mübarek Muharrem ayında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının bu aldığı bu yanlış karardan bir an önce dönmesi, kendisinin, sizlerin, İstanbul’un huzuru ve barışı açısından son derece önemlidir. Bu haklı mücadelenizde emekçilerin sonuna kadar arkanızdayız ve onlarla beraberiz” diye konuştu

Burada hak arama mücadelesinin geçtiğimiz hafta başladığını hatırlatan AK Parti İstanbul Eski Milletvekili Metin Külünk de “23 Haziran seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini devralan şahıs haksız bir şekilde Büyükşehir belediyesi ve iştiraklerinde çalışan emekçi kardeşlerimizi işlerinden etti. Seçimler öncesinde CHP Genel Başkanı ve İBB Başkanı verdiği sözleri unutmuştur” dedi.

HAK-İŞ ve HİZMET-İş Sendikamız Genel Başkanı Genel Başkanı Mahmut Arslan’a emekçilere verdiği destekten dolayı teşekkür eden Külünk, “HAK-İŞ emek mücadelesinin verildiği en güçlü adreslerden biridir. Maalesef Türk-İş ve Disk’i burada göremiyoruz” diye konuştu.