Ana Sayfa » Haberler » İSTANBUL 4 NO’LU ŞUBEMİZİN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İSTANBUL 4 NO’LU ŞUBEMİZİN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul 4 No’lu Şubemizin 5. Olağan Genel Kurulu, 18 Şubat 2025 tarihinde, gerçekleştirildi.

Genel Kurula; Genel Başkan Vekilimiz Halil Özdemir, Genel Başkan Yardımcılarımız İdris Ersoy, Celal Yıldız ve Mehmet Keskin, Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ertuğrul Selçuk Güldüler, İstanbul 4 No’lu Şube Başkanımız Yücel Fırat, İstanbul 1 No’lu Şube Başkanımız Mustafa Canpolat, İstanbul 2 No’lu İETT Şube Başkanımız Abdullah Kaya, İstanbul 3 No’lu İETT Şube Başkanımız Mustafa İluk, İstanbul 5 No’lu Şube Başkanımız Mustafa Şişman, İstanbul 7 No’lu Şube Başkanımız Nizamettin Yurul, İstanbul 9 No’lu Şube Başkanımız Emrullah Aslan, İstanbul 10 No’lu Şube Başkanımız Yusuf Bahar, İstanbul 11 No’lu Şube Başkanımız Mahmut Demir, İstanbul 13 No’lu Şube Başkanımız Kenan Erüklü, İstanbul 14 No’lu Şube Başkanımız Kürşat Çakmak, İstanbul 15 No’lu Şube Başkanımız Özcan Kaya, Trakya Şube Başkanımız Aykut Aktemur, Öz Sağlık-İş Sendikası İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Erdem Dinç, Öz Sağlık-İş Sendikası İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Ergin Balekoğlu, Öz Sağlık-İş Sendikası İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Temel Yazıcı, Öz Güven-Sen Genel Sekreteri Hasan Koç, Öz Güven-Sen İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Murat Kuş, Öz Güven-Sen İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Şahin Şentürk, Teşkilatlanma Daire Başkanımız Gökhan Demircioğlu, Genel Merkez Kadın Komite Başkan Yardımcımız Nevin Er, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, delegelerimiz ve basın mensupları katıldı.

Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Keskin’in divan başkanlığını yaptığı Genel Kurul, aziz şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın Mesajı Okundu

HAK-İŞ Konfederasyonu ve HİZMET-İŞ Sendikası Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Kurula bir yazılı mesaj göndererek tebrik ve temennilerini paylaştı.

Özdemir: “Nerede Bir Emek Mücadelesi Varsa Orada HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ’i Görürsünüz”

İstanbul’da çok büyük bir aileyiz diyen Genel Başkan Vekilimiz Halil Özdemir, “İstanbul 4 No’lu Şubemizi gösterdiği mücadeleler nedeniyle tebrik ediyorum. Türkiye’de nerede bir emek mücadelesi varsa orada HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ’i görürsünüz. Ancak biz mücadelemizi kavgayla değil, topluma zarar vererek değil, masa başında uzlaşarak sürdürüyoruz. Birileri bizleri yok sayarsa demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanarak mücadelemizi sürdürüyoruz ve üyelerimizin hakkını sonuna kadar savunuyoruz” dedi.

“Sendikamız Sağduyulu Sendikacılık Yaptığı İçin Bedeller Ödemiştir”

Sendikamızın 280 bini aşkın üye sayısıyla Türkiye’nin en büyük işçi sendikalarından biri olduğunu belirten Genel Başkan Vekilimiz Özdemir, “Bizim sendikamızın kuruluşunda barış var, huzur var, mücadele var, emek var, insan var. Sendikamız 1979 yılında kurulurken ‘Önce İnsan, Önce Emek’ diyerek yola çıkmış bugünde aynı doğrultuda yürüyüşünü sürdürmektedir. Sendikamız sağduyulu sendikacılık yaptığı, inançlara saygı duyduğu ve emekçilerin hakları için mücadele ettiği için yıllarca bedeller ödemiştir. Ancak her zaman emekçilerin verdiği desteklerle her zaman küllerinden doğmuş ve bugünlere gelmiştir” şeklinde konuştu.

“Hangi Taşı Kaldırsanız Belediye İşçilerinin Alın Teri Var”

Türkiye’de taşeron işçilikle mücadeleyi sadece HAK-İŞ ile HİZMET-İŞ’in yürüttüğünü belirten Özdemir, “Genel Başkanımız Mahmut Arslan liderliğinde başlattığımız taşeron mücadelemiz sayesinde bugün bu salonları doldurabiliyoruz. Taşeron mücadelesi tarihi bir mücadelenin adıdır” dedi.

Sendikamızın üyesi olsun yada olmasın tüm emekçilerin yanında olduğunu belirten Özdemir, “Bizim için önemli olan üyemiz olup olmadığı değil, bizim için önemli olan emekçi olması, insan olması. Belediye işçileri olmazsa şehirler olmaz, belediye başkanları olmaz, Türkiye olmaz. Hangi taşı kaldırsanız belediye işçilerinin alın teri var. Belediye işçilerinin emeklerini görmezden gelmeye çalışanlara izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Özdemir, Belediyelerde Yaşanan Haksız İşten Çıkarmalara ve Tüm Emekçiler Adına Verilen Mücadelelere Değindi

Son yerel seçimlerden sonra haksız işten çıkarmalara karşı Van’da ve Diyarbakır’da başlattığımız eylemlerimize değinen Özdemir, “Belediyeyi yönetmek yerine sendikacılık yapmaya çalışanlar, ilk olarak üyelerimizi zorla sendikamızdan istifa ettirdiler. İstifa etmeyenleri sürgün ettiler. Üyelerimizi istifa ettirdikleri yerlerde diğer sendikaları çağırıp ilk olarak ücretleri düşürmeye çalıştılar. Bunlara asla müsaade etmedik, etmeyeceğiz” dedi.

Yapacak çok işimiz var diyen Genel Başkan Vekilimiz Özdemir, “İlk önceliğimiz işten çıkarılan emekçileri işlerine geri döndürmek için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. İşe iade davalarını hiçbir ücret talep etmeden açıyoruz. Çünkü biz zor günler için varız. Bu sendikanın bugünlere gelmesinde emekleri büyük olan üyelerimizin tüm zor günlerinde yanındayız. Belediye şirket işçilerine verilmeyen 52 günlük ilave tediyenin ödenmesi için, adaletli bir vergi sistemi için, kadro kapsamı dışında tutulan KİT’ler de çalışanların kadro alması için mücadelelerimizi devam ettiriyoruz. Pes etmeyeceğiz mücadele etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Asgari ücretin beklentilerini karşılamadığını yineleyen Özdemir, “Asgari ücret komisyonunun da her işçi konfederasyonu üyesi oranında temsil edilmeli. Asgari ücret ne kadar iyi olursa bizim toplu iş sözleşmelerimizde o kadar güçlü olur” dedi.

Yıldız: “Nerede Bir Mazlum ve Mağdur Varsa Onların Haklarını Savunmak Bizim Görevimizdir”

HAK-İŞ ve Sendikamızın sendikal anlayışının temel ilkelere bağlı olduğunu söyleyen Genel Başkan Yardımcımız Celal Yıldız, “Bizim iki tane emanetimiz var. Bir bu sendikayı kuranların emanetleri, iki üyelerimizin emaneti. Bizim amacımız sendikamızı kuranların ilkelerinden hiç sapmadan, sizlerin emeklerini sonuna kadar savunmaktır. Nerede bir mazlum ve mağdur varsa onların haklarını savunmak bizim görevimizdir. Şubemizin kuruluşundan bugüne görev yapan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Ersoy: “Toplu İş Sözleşmelerini Emek Ekseninde, Alın Terine Önem Veren Anlayışla Sürdürdük”

Şube Genel Kurulun hayırlara vesile olmasını temenni eden Genel Başkan Yardımcımız Ersoy, “Birlik, beraberlik ve dayanışma içinde çalışmalarını sürdüren Şube Başkanımız ve Yardımcılarına teşekkür ediyorum. Yeni dönem toplu iş sözleşmelerini emek ekseninde, alın terine önem veren anlayışla sürdürdük. Bu süreçlerde dik duran üyelerimize ve emekleri olan belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Keskin: “İşverenlerimizi Rakip Değil, Sosyal Ortak Olarak Görüyoruz”

Divan Başkanı olarak konuşmalarını gerçekleştiren Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Keskin, İstanbul 4 No’lu Şubemizin 5. Olağan Genel Kurulu’nun hayırlı olmasını temenni ederek, “Şubelerimizin Genel Kurullarını bayram havasında gerçekleştiriyoruz. İstanbul 4 No’lu Şubemizin bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Biz işverenlerimizi rakip değil, sosyal ortak olarak gören bir anlayışa sahibiz” dedi.

Genel Kurulmuzda, Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ertuğrul Selçuk Güldüler, İstanbul 4 Nolu Şube Başkanımız Yücel Fırat ve Genel Merkez Kadın Komite Başkan Yardımcımız Nevin Er de birer selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Yücel Fırat Güven Tazeledi

Genel Kurulda yapılan seçimde Yücel Fırat yeniden İstanbul 4 No’lu Şube Başkanımız olurken, Şube Başkan Yardımcılarımız ise, Adnan Yıldız, Deniz Araç, Hasan Bilgücü ve Muhlis Özkan oldu.