Ana Sayfa » Haberler » “İŞÇİLERE İŞYERİ DEĞİŞTİRME BASKISI”NI BOLU BELEDİYESİ ÖNÜNDE PROTESTO ETTİK

“İŞÇİLERE İŞYERİ DEĞİŞTİRME BASKISI”NI BOLU BELEDİYESİ ÖNÜNDE PROTESTO ETTİK

Bolu Belediyesi’nde 31 Mart seçimleri fırsat bilinerek üyelerimizin baskı ve tehditle sendika ve işyeri değiştirmeye zorlanması, Bolu Belediyesi önünde toplanan üyelerimiz tarafından protesto edildi.

Protesto eyleminde bir basın açıklaması yapılarak, baskı ve tehditle sendika değişimine girişen sendikalar uyarıldı.

Bolu Belediyesi önünde 18 Nisan 2019 tarihinde gerçekleştirilen protesto eylemine Genel Başkan Yardımcılarımız Celal Yıldız, Bolu İl Başkanımız Hacer Çınar, Ankara 2 No’lu Şube Başkanımız Recep Dere, Ankara 4 No’lu Şube Başkanımız Yusuf Güler, HAK-İŞ Konfederasyonumuza bağlı sendikaların İl Başkanları ve yöneticileri, kendilerine sendika ve işyeri değiştirme baskısı yapılan üyelerimiz ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Protesto eyleminde basın açıklaması yapıldı. Açıklama Mali İşlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Celal Yıldız tarafından okundu.

Yıldız, basın açıklamasında; 31 Mart yerel seçimleri sonucu CHP’ye geçen Bolu Belediyesi’nde üyemiz işçilere yönelik sendika ve işyeri değiştirme baskısının artarak devam ettiğini belirtti.

Baskıların belediye çalışanları bakımından artık tahammül edilemeyecek boyuta geldiğini belirten Yıldız, “Seçimlerin hemen akabinde Belediye-İş Sendikası tarafından tehditle sendika değiştirmeye zorlanan üyelerimizin bu kez de talimatla, işyerleri değiştiriliyor. Yıllardır “büro personeli” ve “zabıta” olarak çalışan emekçiler park ve bahçelerde görevlendirildi” dedi.

SEÇİMDEN SONRA İŞÇİ KIYIMI BAŞLADI

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın seçim öncesinde “İşçiler işten çıkarılmayacak ve keyfi olarak yerleri değiştirilmeyecek” sözünü hatırlatan Yıldız, “Özcan, 22 Mart 2019 tarihinde noter huzurunda sözler verdi. Mazbatayı alınca verdiği sözü unutup işçi kıyımına başladı. Yüksek lisans eğitimi yapan, lisans mezunu olan, yıllardır halkla ilişkiler personeli olarak çalışan emekçileri park ve bahçelerde görevlendirdi. Bu bir mobbingdir, kıyımdır, zulümdür, adaletsizliktir. Bu, işyeri barışını dinamitlemektir. Mobbinge maruz kalan işçiler, başarılarından dolayı birkaç kez ödüllendirilmiş personellerdir. Liyakatiyle çalışan emekçileri keyfi uygulamayla mağdur etmeye kimsenin hakkı yoktur. Emekçilere yönelik baskı Bolu kamuoyunu da rahatsız etmektedir” diye konuştu.

HUZURUN BAŞKENTİNDE HUZUR BOZULDU

Bolu’nun Türkiye gündemine, emekçilere baskı ve zulümle gelmemesi gerektiğini hatırlatan Yıldız, “Huzurun başkentinde huzur bozulmamalıydı. Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın işçi kardeşlerimize, işyerlerini değiştirmek suretiyle baskı uygulamasını anlamakta zorlanıyoruz. Özcan’ı 22 Mart’ta Noter huzurunda verdiği taahhüdü yerine getirmeye ve bu yanlıştan dönmeye davet ediyoruz. Kendisini, işyeri barışını yeniden tesis etmeye çağırıyoruz. Sayın Özcan, gelin vazgeçin, Bolubeyi olmak yerine, halkın safında Köroğlu olun. Bolubeyi gibi zulmetmek yerine, Köroğlu gibi hizmet edin” dedi.

BASKI VE ZULÜMLE ABAD OLUNMAZ

Tanju Özcan’a emekçileri hayal kırıklığına uğratmaması gerektiğini hatırlatan Yıldız, “Mensubu bulunduğunuz partinin 6 Ok’undan biri halkçılıktır. Lütfen, halkçı olun. Emeğin ve emekçinin yanında olun. Onlara köle muamelesi yapmayın. Size güvenen emekçileri keyfi uygulamalarla hayal kırıklığına uğratmayın. Size oy verenleri mahcup ve pişman etmeyin.  Emekçinin alın teri ve akıl teri kutsaldır. Alın teri dökene zulmetmeyin. Baskı ve zulümle abad olunmaz” diye konuştu.

HİZMET-İŞ,  DEMOKRATİK BİR SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜDÜR

HİZMET-İŞ’in demokratik bir sivil toplum örgütü olduğunu ifade eden Yıldız, “Sendikamız tüm siyasi partilere eşit mesafededir. Faaliyetlerini ve örgütlenme çalışmalarını diyalog ve samimiyetle sürdürmektedir.  40 yılı aşkın bir süredir yerel yönetimlerde tüm siyasi partilerle çalıştık, ortak etkinlikler yaptık, birlikte projeler geliştirdik ve çalışmaya da devam ediyoruz. Belediyelerdeki sendikal faaliyetlerimizde hiçbir siyasal amaç gütmedik, çatışmaya neden olmadık. Belediye Başkanı Özcan’ın henüz sendikamızla ve sendikal faaliyetlerimizle tanışmadan göstermiş olduğu tutumlarına anlam vermek mümkün değildir” dedi.

YILDIZ, ÜYELERİMİZİ BASKIYLA SENDİKA DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞANLARI UYARDI

Emekçileri, kendi iradi karar ve tercihleriyle gönül verdikleri sendikamızdan koparmanın mümkün olmayacağını hatırlatan Yıldız, “Belediye emekçilerinin duyarlılıklarını gözetmeden, ellerini sıkmadan HİZMET-İŞ’ten koparmaya yönelik girişimler sonuç vermeyecektir. Sendikal değerlerle uyuşmayan akıl ve ahlak dışı baskılar, emekçi kardeşlerimiz nezdinde karşılık bulmayacaktır. Üyelerimizi yalan, tezyif ve iftiralarla etkilemeye, baskıyla sendika değiştirmeye çalışanları uyarıyoruz. Sendikamız üyesi emekçiler kimsesiz değildir. Aksi durumda, HİZMET-İŞ Sendikamız, üyelerinin tercihini zorlamaya çalışanlara karşı sessiz kalmayacak, her türlü yasal girişim ve eylemi yerine getirmekten çekinmeyecektir” şeklinde konuştu.