Ana Sayfa » Haberler » İNEGÖL BELEDİYESİ’NDE HİZMET-İŞ FARKI

İNEGÖL BELEDİYESİ’NDE HİZMET-İŞ FARKI

Bursa Şube Başkanlığımız ile İnegöl Belediye Başkanlığı arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı.

Bursa Şube Başkanlığımız ile İnegöl Belediye Başkanlığı arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanarak coşkulu bir törenle imza altına alındı. 25 Şubat’ta Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen imza törenine Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve sendikamız Genel Başkanı Mahmut Arslan, İnegöl Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Genel Sekreterimiz Rahmi Yavuz, Bursa Şube Başkanımız Yaşar Yel ve Yönetim Kurulu ワyeleri ile Belediye yetkilileri ve çok sayıda üyemiz katıldı. Törende bir konuşma yapan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yetki belgesini geç vermesi nedeni ile sözleşme görüşmelerinin geç başladığını, buna karşılık Belediye Başkanı Hikmet Şahin’in iyi niyeti ve Şube Başkanımız Yaşar Yel’in yoğun gayretleri neticesinde müzakerelerin bir aydan daha az sürede sonuçlandırıldığını bildirdi. Belediye Başkanı Şahin’e üyelerimiz adına teşekkür eden Arslan, İnegöl Belediyesi’ndeki diyaloğun her yönüyle diğer belediyelere örnek oluşturduğunu söyledi. ARSLAN, ayrıca, AKP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı açıklanan İnegöl Belediye Başkanı Hikmet Şahin’i tebrik ederek, İnegöl Belediyesi’nde sergilediği başarılı icraatlarını Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde de sürdüreceğine inandığını belirtti. İnegöl Belediye Başkanı Hikmet Şahin de belediye hizmetlerinin 10 yıldır aralıksız yürümesinde, özveri ile alışan belediye işçilerinin büyük payı bulunduğunu dile getirerek, işçileri ‘gizli kahramanlar’ diye tanımladı. İnsan ve emek unsurunun önemli olduğunu belirten Şahin, alışanlara her zaman değer verdiğini ve alışanın hakkının alın teri kurumadan verilmesi gerektiğini beyan etti. Bursa Şube Başkanımız Yaşar Yelise, sadece sözleşme imzalayan bir sendika olmadığımızı, yönetim biçiminde uzlaşma ve alışma ahengi aradığımızı belirtti. Konuşmaların ardından imza törenine geçildi. 175 üyemizi kapsayan ve 01.01.2004- 31.12.2005 tarihleri arasında yürürlükte kalacak olan sözleşmeye göre üyelerimizin ücretlerine ilk yıl yüzde 15, ikinci yıl ise ger軻kleşen enflasyonun üzerine 2 puanlık bir artış sağlandı. Sosyal haklarda da yüksek artışlar getiren sözleşmeye göre ele gelen net ücret bazında artış yüzde 35 ila yüzde 38, yevmiye bazında artış ise yüzde 22 ila yüzde 27 arasında