Ana Sayfa » Haberler » İETT EMEKÇİLERİNE YÖNELİK MESNETSİZ İDDİALARI VE İFTİRALARI KINIYORUZ

İETT EMEKÇİLERİNE YÖNELİK MESNETSİZ İDDİALARI VE İFTİRALARI KINIYORUZ

Avcılar Şükrübey Metrobüs Durağı yakınında meydana gelen motrobüs kazası bizleri derinden üzmüştür. Kazada yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, bu tür kazaların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz.

Meydana gelen kaza sebebiyle, bazı vatandaşların siyasi saikler ve dalkavukça tavırlarla İETT Şoförlerini suçlanmasını asla kabul etmiyoruz.

Kimliği belirsiz bir-iki vatandaşımızın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na, İETT şoförlerinin kazayı kasten yaptıklarına yönelik ithamları çirkinliktir, iftiradır.

Söz konusu vatandaşlar, kaza esnasında görevli olan şoförün işe AK Parti döneminde girdiğine atıf yaparak, hem siyasi bir rant devşirmeye çalışmakta hem de bütün İETT şoförlerini zan altında bırakmaktadır.

Adı üstünde bu bir kazadır. Şoför arkadaşımız robot değildir, her insanın başına geldiği gibi rahatsızlanmıştır ve ambulans talebinde bulunmuştur. Bu durum ses kayıtlarında da mevcuttur. Sayın İBB Başkanımız İmamoğlu’da bu durumu teyit etmiş, “Kazanın kayıtlarından, elde ettiğimiz görüntülerden, ses kayıtlarından ortaya çıkıyor ki; şoförün feryat ederek ‘kötü oluyorum, ambulans çağırın’ diyerek aslında bir baygınlık geçirdiğini, otobüsün direksiyonunun yan şeride doğru kayarak kafa kafaya çarpışmasına vesile olduğunu ifade etmek isterim” açıklamasında bulunmuştur.

Şoför metrobüsün en önünde oturan kişidir, yani bir kaza durumunda en önce zarar görecek konumdadır. Bu konumdaki kişinin kasti bir davranışı olabilir mi? Kaldı ki kaza esnasında görevli şoför arkadaşımız yeni işe alınmıştır. İETT şoförleri arasında eski-yeni ayrımı yapmak doğru değildir.

Eski personellerin kasten kaza yaptıklarını söylemek, asıl amacı açıkça ortaya koymaktadır.

İETT emekçileri üzerinden siyasi çıkar sağlama amacı boşunadır. Siyaseti kirli emellerinize alet etmeyin. Ne üyelerimiz ne de halkımız bu iddiaların doğru olmadığını iyi bilmektedir.

Canını dişine takarak 16 milyon İstanbulluya hizmet vermek gayesinde olan emekçilerin, aslı astarı olmayan ithamlarla hedef gösterilmesi son derece utanç vericidir.

İstanbul gibi önemli bir metropolde görev yapmanın çok zor olduğu bir şehirde, çok zor şartlar altında ekmeğini kazanmaya çalışan İETT şoförlerinin, böyle dayanaksız suçlamalara maruz bırakılması hem bizleri hem de bütün İstanbulluları biz derinden üzmüştür.

İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımız ve tüm kamuoyu çok iyi bilmektedir ki; İETT emekçileri, görevlerini layıkıyla yapan, ailelerine helal rızık götürmekten başka gayesi olmayan örnek emekçilerdir.

İETT, Türkiye’nin en büyük ve en köklü belediye işletmelerinden bir tanesidir. İddia edildiği gibi kasti bir hata söz konusu olduğunda sorumlu amirlikler tarafından sorun hemen tespit edilir ve gereken yaptırımlar uygulamaya konulur.

Ancak ortada ne bir tespit vardır ne de bir kanıt yokken, İETT ile uzaktan yakından ilgilisi olmayan fakat kazaya siyasi düşüncelerle yaklaştığı ayan beyan ortada olan bu vatandaşların söylemleri utanç vericidir.

HİZMET-İŞ Sendikası olarak, İETT’de çalışan üyelerimize yönelik bu dayanaksız suçlamaları reddediyor ve gerçeklerin ortaya çıkması için yetkilileri açıklama yapmaya davet ediyoruz.

HİZMET-İŞ Sendikası olarak 44 yıldır hakkın, hukukun ve doğrunun yanında olduk, bugün de olmaya devam edeceğiz.

İş barışını bozarak çıkar elde etmeye çalışanlara buradan bir kez daha sesleniyoruz:

İETT emekçilerine yönelik mesnetsiz suçlamalarınız elbet son olmayacaktır, ancak İETT emekçileri ve HİZMET-İŞ Sendikası var olduğu sürece sizlere inanan insanlar da olmayacaktır.

Bir kez daha altını çizerek belirtmek istiyoruz; İETT emekçilerine yönelik asılsız iddiaları şiddetle kınıyoruz.

İETT şoförü arkadaşlarımıza ve kazada yaralanan vatandaşlarımıza tekrar geçmiş olsun diyor, bu tür kazaların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz.

HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası
Genel Yönetim Kurulu