Ana Sayfa » Haberler » HİZMET-İŞ BAŞKANLAR KURULU ANKARA’DA TOPLANDI

HİZMET-İŞ BAŞKANLAR KURULU ANKARA’DA TOPLANDI

HİZMET-İŞ Başkanlar Kurulu, HAK-İŞ Konfederasyonu ve HİZMET-İŞ Sendikası Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın başkanlığında, 17 Eylül 2022 tarihinde Ankara’da toplandı.

Başkanlar Kurulu Toplantısı’na HAK-İŞ Konfederasyonu ve HİZMET-İŞ Sendikası Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Vekilimiz Mehmet Keskin, Genel Başkan Yardımcılarımız Celal Yıldız, Halil Özdemir ve Genel Sekreterimiz Av. Oğuz Aksoy, Kurucu Genel Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi, Şube ve İl Başkanlarımız, Şube ve İl Başkan Yardımcılarımız ve Genel Merkez Uzmanlarımız katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda HİZMET-İŞ Sendikamızın büyük zorluklara karşın başarıyla yürüttüğü yarım asra yakın mücadelesi, ilkeleri ve misyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Arslan, HİZMET-İŞ Sendikamızın yerli, milli, emekçilerin hak ve hukukunu koruyan, toplumun değerleriyle çatışmayan bir emek örgütü olduğunu belirterek, Başkanlar Kurulu Toplantısı’nın Sendikamıza, ülkemize, milletimize ve emek hareketine hayırlar getirmesini diledi.

Genel Başkanımız Arslan, 17 Eylül 1961’de idam edilerek şehit edilen Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu’yu rahmetle andı.

ARSLAN: “VARLIK NEDENİMİZ, DEMOKRASİMİZ, MİLLET İRADESİ, ÖZGÜRLÜKLERİMİZ VE HAKLARIMIZDIR”

1946 seçimlerinden sonraki demokratik sürecin darbecilerin millete ihanetiyle kanlı bir şekilde sekteye uğratıldığını kaydeden Arslan, şunları kaydetti: “Bir daha bu tür darbelerin olmaması için tarihi yürüyüşümüzde olduğu gibi bugün de demokrasimize, özgürlüklerimize, insan haklarına, millet iradesine sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz. 1960 Darbesi, 1971 Muhtırası, 1980 Darbesi, 28 Şubat Darbesi, 15 Temmuz darbe girişimi gibi darbelere HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ olarak hep karşı durduk. İhanetlere ortak olmadık. Çok bedeller ödedik fakat devletimizin, milletimizin bekasından yana tavrımızdan hiç vazgeçmedik. Onun için HAK-İŞ’e ve HİZMET-İŞ’e ihtiyaç var. Dünden daha fazla ihtiyaç var. Bunun farkında olarak mücadelemizi aynı istikamette sürdürmemiz gerekiyor. Milletimizin demokratik süreçleri en iyi şekilde değerlendirip geleceğini inşa edeceği özgürlük ortamlarının devam etmesini istiyoruz. Demokrasimiz, millet iradesi, özgürlerimiz ve haklarımız, bizim varlık nedenlerimizdendir.”

“GENEL KURULUMUZU ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK İŞÇİ SENDİKASINA YAKIŞAN BİR ŞEKİLDE İCRA EDECEĞİZ”

Yılsonuna doğru sendikamızın genel kurulunu gerçekleştireceklerini duyuran Genel Başkanımız Arslan; “Genel kurulumuzu daha önceki genel kurullarımızda olduğu gibi yeni bir tema ile, yeni hedeflerle, ülkemizin en güçlü, en büyük işçi sendikasına yakışan bir şekilde icra edeceğiz” dedi.

Arslan; “Başarı için dayanışmamıza, kardeşliğimize, birlikteliğimize ihtiyaç var. Ayrıştırmadan, düşmanlaştırmadan, bizim gibi düşünmeyenleri yok saymadan, birliğimizi, beraberliğimiz, kardeşliğimizi tesis edeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da bu hassasiyetimizle, Sendikamızın Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olması sorumluluğuyla hareket ederek hep birlikte 14. Genel Kurulumuzu başarıyla sonuçlandıracağız” diye konuştu.

“BERABER OLACAĞIZ, BİR OLACAĞIZ, DİRİ OLACAĞIZ”

Bir önceki genel kurulu ‘Birleşin’ temasıyla gerçekleştirdiklerini hatırlatan Arslan; “Birleşin” temasının o kadar geniş bir anlamı var ki; kendi içimizde birleşeceğiz, HAK-İŞ’te birleşeceğiz, ülkemizde birleşeceğiz, insanlıkta birleşeceğiz ve birleşerek hedefe yürüyeceğiz. Bunun gereğini bu dönem hayata geçirmemiz gerekiyor. Birleşeceğiz, beraber olacağız, bir olacağız, diri olacağız, hep beraber HİZMET-İŞ ve HAK-İŞ olacağız. Ayrıştıranlara, içimize bir kısım ayrıştırıcı ifadeler sokanlara, böyle bir yaklaşımı ısrarla sendikamızın içerisine sokmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Bütün yerel yönetim işçileri bizden çok şey bekliyor. HAK-İŞ’e bağlı sendikalar bizden çok şey bekliyor. Türkiye emekçileri, hatta yeryüzünün bütün mağdur ve mazlumları bizden çok şey bekliyor. İlkelerimizden, hedeflerimizden, değerlerimizden asla taviz vermeden yürüyeceğiz. Zorlu süreçleri dayanışmayla, birleşerek ortadan kaldıracağız. Şahsi hesaplarımızdan öte sendikamızı, geleceğimizi düşünerek atlatacağız” şeklinde konuştu.

Kurucu Genel Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi, sendikamızın yılsonuna doğru gerçekleştirilecek genel kurulunda ortak aklın hakim olacağını kaydetti.

Başkanlar Kurulu’nda Genel Başkan Vekilimiz Mehmet Keskin, Genel Başkan Yardımcılarımız Celal Yıldız, Halil Özdemir, Genel Sekreterimiz Av. Oğuz Aksoy ve Kurucu Genel Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi de birer konuşma yaparak, Başkanlar Kurulu’nun hayırlara vesile olmasını dilediler.

Başkanlar Kurulu toplantısı, Sonuç Bildirgesi’nin okunmasının ardından, Genel Başkanımız Arslan’ın kapanış konuşması ile sona erdi.