Ana Sayfa » Haberler » HAK-İŞ/HİZMET-İŞ SENDİKAMIZA ‘ÇALIŞMA HAYATI VE EMEK’ ÖDÜLÜ

HAK-İŞ/HİZMET-İŞ SENDİKAMIZA ‘ÇALIŞMA HAYATI VE EMEK’ ÖDÜLÜ

Bu yıl ikincisi düzenlenen Mehmet Akif İnan Ödülleri sahiplerini buldu.

HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikamız, belediyelerde işten çıkarılan emekçiler için gerçekleştirdiği Emek ve Adalet Yürüyüşü’nü başarıyla sonuçlandırarak, işten çıkarılan emekçilerin tekrar işe iadelerini sağladığı için ‘Çalışma Hayatı ve Emek’ kategorisinde ödüle layık görüldü.

Mehmet Akif İnan Vakfı’nca düzenlenen Mehmet Akif İnan’ı Anma Programı ve Mehmet Akif İnan Ödülleri Töreni, 6 Ocak 2020 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi.

Programa Genel Başkanımız Mahmut Arslan, TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın, Genel Başkan Vekilimiz ve HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Öz, Kurucu Başkanımız, 22, 23 ve 24. Dönem Manisa Ak Parti Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Genel Başkan Yardımcılarımız Celal Yıldız, Mehmet Keskin, Genel Sekreter Vekilimiz Remzi Karataş, Bolu İl Başkanımız Hacer Çınar, HAK-İŞ eski Genel Başkanı Salim Uslu, Mehmet Akif İnan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özer, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların yönetim kurulu üyeleri, Ankara şube başkanlarımız ve çok sayıda davetli katıldı.

Programında konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikamızın ‘Çalışma Hayatı ve Emek Ödülüne layık görülmesinden dolayı, gurur duyduğunu ifade etti.

Ödülün HİZMET-İŞ Sendikamız tarafından gerçekleştirilen Emek ve Adalet Yürüyüşü’nde sağlanan başarıdan dolayı verilmesinin anlamlı olduğunu belirten Arslan, “Emek ve Adalet Yürüyüşü’müzü 200 Km 267 bin 467 adım yürüyerek, 6 bin emekçi arkadaşımızın katılımıyla 12 günde tamamladık. Bolu’da başlattığımız eylemimiz 127 gün sürdü ve sonunda emekçiler işe geri alındı. MEMUR-SEN Konfederasyonu yürüyüşümüze büyük katılımla destek verdi. HAK-İŞ ve MEMUR-SEN büyük bir ailedir, ben de bu ailenin üyesi olmaktan gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

Eğitim Bir-Sen’in Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan’ın iyi bir şair, yazar, araştırmacı, öğretmen, duygu ve düşünce adamı olduğuna vurgu yapan Arslan, “HAK-İŞ olarak, merhum Mehmet Akif İnan’ı vefatının 20. yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

Programda TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın ve Mehmet Akif İnan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özer de birer selamlama konuşması yaptı.