Ana Sayfa » Haberler » GENEL BAŞKANIMIZ ARSLAN, KONYA 2 NO’LU ŞUBEMİZİN GENEL KURULU’NA KATILDI

GENEL BAŞKANIMIZ ARSLAN, KONYA 2 NO’LU ŞUBEMİZİN GENEL KURULU’NA KATILDI

Konya 2 No’lu Şubemizin 1. Olağan Genel Kurulu, 18 Mayıs 2022 tarihinde Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Genel Başkan Yardımcımız Halil Özdemir’in divan başkanlığında, birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirilen şube genel kurulumuza; HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcımız Halil Özdemir, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya 1 No’lu Şube Başkanımız Abdullah Bacaklı, Konya 2 No’lu Şube Başkanımız Hüseyin Keçeci, Afyonkarahisar Şube Başkanımız Kemal Erkuş, Niğde Şube Başkanımız Kadir Yenel, Antalya Şube Başkanımız Muhammed Talha Kandil, Karaman Şube Başkanımız Mehmet Bayrakçı, Gaziantep 2 No’lu Şube Başkanımız Ahmet Hoşaf, Konya Şube eski Başkanımız Vacit Sır, Genel Merkez Teşkilatlanma Uzmanımız Mustafa Taştekin, Sendikamız Genel Merkez Kadın Komite Başkanı Hatice Ayhan, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların Konya Şube ve İl Başkanları, sivil toplum kuruluşlarının Konya temsilcileri, delegelerimiz ve basın mensupları katıldı.

Arslan: “Sorunları hep birlikte çözmeliyiz”

Konya 2 No’lu Şubemizin Genel Kurulu’nda konuşan Genel Başkanımız Arslan, pandemi ve Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının dünya genelinde sebep olduğu fiyat artışlarının devam ettiğine işaret etti.

Arslan; “Yaşanan ekonomik zorluklar ve fiyat artışlarının faturası sadece emekçilere kesilemez. İşverenler ve belediye başkanlarının da çalışanlarına destek olması gerekiyor. Bir fedakârlık yapılması gerekiyorsa hep birlikte yapmalı, sorunlarımızı da hep birlikte çözmeliyiz” dedi.

“Tek taraflı fedakârlık olmaz”

“Biz, uzlaşmacı sendikal anlayışı temsil ediyoruz, temel ilkemiz anlaşabilmektir” diye konuşan Arslan; “Ülkemizin yaşadığı ekonomik sıkıntıların faturasını sadece biz ödeyemeyiz. Fedakârlığı millet olarak hep birlikte biz de yapıyoruz. Ama her durumda işçilerden fedakârlık beklenirse biz orada yokuz” ifadelerini kullandı.

Tartışmadan ve kavgadan yana sendikacılık yapmadıklarını ancak gereken çözümler için de her türlü hukuki mücadeleyi vermekten çekinmeyeceklerini ifade eden Arslan; “Bir taraftan müzakereleri sürdürecek, diğer taraftan da anlaşamazsak, gerekirse mücadeleyi greve taşımak için de her türlü hazırlıkları yapmalıyız” şeklinde konuştu.

“Tüm eylem ve grevlerimizi başarıyla tamamladık”

Hizmet-İş Sendikamızın 1995 yılında Konya’da gerçekleştirdiği grevin hazırlık çalışmalarının 2 yıl sürdüğünü kaydeden Arslan; “Konya’da, geçmişte 20-25 yıl çalışıp asgari ücretten emekli olan arkadaşlar gördüm. Biz, bu tür durumlara karşı bir meydan okumayla yola çıktık. Konya’da işçinin emeğini istismar edenlere karşı soylu bir mücadele verdik, 2 yıl hazırlandığımız grevimizi başarıyla tamamladık. Sendikal mücadelemizde tüm eylem ve grevlerimizi başarıyla tamamladık” dedi.

“HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ’e sahip çıkın”

HAK-İŞ’li emekçilerin, konfederasyonumuz ve sendikamızın tarihini iyi bilmeleri gerektiğini ifade eden Arslan; “Türkiye gibi her 10 yılda bir darbelerin yapıldığı ve insanların üzerinden silindir gibi geçildiği bir ülkede 45. yılına yaklaşan sendikamızın mücadelesini öğreneceğiz, geleceğimizi de buna göre birlikte inşa edeceğiz. HAK-İŞ, her şeyden önce ülkemizin geleceği ve demokrasimiz için tarihi bir yürüyüşün içinden gelmiştir. Demokrasi yoksa sendika yoktur. 12 Eylül’de biz bunu yaşadık. HAK-İŞ’in Konya’daki mücadelesini tanıyın. Bu sendika yoksa siz de yoksunuz. Sendikamıza ve HAK-İŞ’e sahip çıkın” diye konuştu.

“Evrensel bir örgütüz”

HAK-İŞ’in sadece Türkiye’de değil, uluslararası alanda da dünyanın en etkin, en güçlü, en ilkeli emek örgütlerinden biri dolduğunu vurgulayan Arslan, şunları kaydetti: “Bu toprakların tarihini, kültürünü, medeniyet değerlerini, ilkelerini, inançlarını, sendikal mücadelenin içine katan bir sendikayız. Aynı zamanda evrensel bir sendikayız. 210 milyon işçinin üye olduğu, dünyanın en büyük işçi örgütü ITUC’un Genel Başkan Yardımcılığı’nı yürütüyoruz. Biz, HAK-İŞ’in değerleri, ilkeleri, sendikal mücadelede gösterdiği dürüstlük ve onurlu davranışı nedeniyle bu görevdeyiz. Sadece Türkiye’de değil, uluslararası alanda da dünyanın en etkin, en güçlü, en ilkeli sendikalarından biriyiz. Dünyanın hangi bölgesinde olursa olsun eğer bir zorluk, sıkıntı, mağduriyet varsa biz HAK-İŞ/HİZMET-İŞ olarak oradayız. Yaşadığı coğrafya, derisinin rengi, konuştuğu dil, inançları ne olursa olsun, bütün insanlığa yönelik bir sorumluluğumuz var.”

Özdemir: “Sendikal harekete farklı bir bakış açısı getirdik”

HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ denildiği zaman akıllara birliğin, kardeşliğin geldiğini söyleyen Genel Başkan Yardımcımız Özdemir; “Sendikal harekete Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın liderliğinde farklı bir sendikal bakış açısı getirdik. Sendikacılığın kavga etmeden, insanları birbirine düşürmeden, topluma zarar vermeden nasıl yapılacağını gösteriyoruz. İnsanların akıllarına artık ‘sendika’ denilince kavga ve dövüş gelmiyor, çünkü artık HAK-İŞ var. Bizim genel kurullarımızda kavga yoktur; kardeşlik vardır, bayrak değişimi vardır” dedi.

Genel kurulda; Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam ve Sendikamız Genel Merkez Kadın Komite Başkanı Hatice Ayhan da birer selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Şube Başkanlığımıza Keçeci Seçildi

Genel Kurulda yapılan seçim sonucunda Konya 2 No’lu Şube Başkanlığımıza Hüseyin Keçeci seçilirken, Şube Başkan Yardımcılarımız Mehmet Doğdu, İdiris Koç, Kazım Turhan ve Hüseyin Ünal oldu.