Ana Sayfa » Haberler » EMEK VE ADALET YÜRÜYÜŞÇÜLERİ, ANKARA İÇİNDEKİ İLERLEYİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR

EMEK VE ADALET YÜRÜYÜŞÇÜLERİ, ANKARA İÇİNDEKİ İLERLEYİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR

31 Mart seçimleri sonrası CHP’ye geçen Bolu Belediyesi, Antalya Büyükşehir, İzmit, Çanakkale/Bayramiç, İzmir/Menderes, Samsun/Atakum ve CHP’li diğer belediyelerde yaşanan işten çıkarmalar ve sendikal baskıları protesto amacıyla 11 Haziran 2019 tarihinde Bolu Belediyesi önünden başlatılan “Emek ve Adalet Yürüyüşü”müz, Ankara içindeki ilerleyişini sürdürüyor.

Bugün sabah saatlerinde Eryaman kavşağından başlayan yürüyüş, TCDD 2. Bölge Müdürlüğü önünde tamamlanacak. Yarın buradan hareket edecek olan binlerce HAK-İŞ’li emekçi, CHP Genel Merkez binasına siyah çelenk bırakarak, CHP’li belediyelerdeki işten atmalar, sürgünler ve sendikal baskıları protesto edecek.

Bugünkü yürüyüşe Genel Başkan Yardımcılarımız Halil Özdemir, Celal Yıldız, Mehmet Keskin, Van Şube Başkanımız Abdullah Efeoğlu, Muş Şube Başkanımız Yaşar Kalır, Edirne İl Başkanımız Emre Promet, Konya Şube Başkanlığımız, Öz Ağaç-İş Genel Başkanı Av. Tuncay Dolu, Genel Merkez Teşkilatlanma Uzmanımız Zeki Özen ve yüzlerce üyemiz katıldı. Medya-İş Sendikası ile Öz Gıda-İş Sendikası Genel Merkez Kadın Komitesi de yürüyüşe destek verdi.

Yürüyüş öncesi basına açıklama yapan Genel Başkan Yardımcımız Halil Özdemir, Emek ve Adalet Yürüyüşü”müzün kararlılıkla devam edeceğini belirterek şunları kaydetti: “Yürüyüşümüz, CHP Genel Merkezi önünde yarın Cumartesi günü tamamlanacak. Bizim tek bir amacımız var, Türkiye genelindeki CHP’li belediyelerdeki işçi kıyımına son verilmesi. Bu arkadaşlarımız şehirleri temizleyen, yolunu yapan, suyunu getiren emekçilerimiz. Bu arkadaşlar belediye başkanlarından makam, mevki istemiyor; sadece işlerini ve ekmeklerini istiyorlar. Biz HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ olarak bunun mücadelesini veriyoruz.”

Türkiye’deki tüm emekçilerin yanında olduklarını belirten Özdemir, “Hiçbir arkadaşımız başını öne eğmesin arkalarında dağ gibi HAK-İŞ var. Hiçbir zaman emekçi arkadaşlarımızı yalnız bırakmadık. Bolu’daki arkadaşlarımızla Ramazan Ayı’nda eylem yaptık, yağmurda, çamurda yürüdük ama hiçbir arkadaşımızın boynunu öne eğdirmedik. Türkiye’de nerede bir işçi varsa HAK-İŞ/HİZMET-İŞ olarak her zaman yanlarında olduk. Yürüyüşümüze destek için gelen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Yürüyüşümüzün 11. Günü, Anadolu Bulvarı girişinde, OSTİM Kavşağı’nda Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Keskin’in katılımcılara teşekkür konuşmasının ardından tamamlandı.