Ana Sayfa » Haberler » BOLU DİRENİŞİMİZDE 30. GÜN GERİDE KALDI

BOLU DİRENİŞİMİZDE 30. GÜN GERİDE KALDI

Bolu Belediyesi’nde çalışan üyelerimizin baskıyla sendika değiştirmeye zorlanması ve 97 işçinin işten atılmasını protesto amacıyla başlattığımız oturma eylemimiz 30. Gününde de devam ediyor.  Bolu Belediyesi önünde başlattığımız eylemimize HAK-İŞ’e bağlı ÖZ Taşıma-İş Sendikasından destek geldi.

Direnişimiz, 23 Mayıs 2019 tarihinde Öz Taşıma-İş Genel Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Kaya, Murat Şimşek ve Öz Taşıma-İş teşkilatlanma uzmanı Rahmi Yavuz ve iş yeri temsilcileri tarafından ziyaret edildi. Heyet Eylem Düzenleme Kurulu Başkanımız ve Genel Sekreter Yardımcımız Remzi Karataş ve Bolu İl Başkanımız Hacer Çınar tarafından karşılandı.

Kaya, “Belediyede çalışan bu emekçilerin işten çıkarılmalarının mantıklı bir tarafı yok. İşçilerin ekmeğine zarar verilmemeli. Belediye Başkanı Tanju Özcan nöbeti devralırken Kur’an-ı Kerim öperek güzel mesajlar vermişti. Mübarek Ramazan Ayı öncesi işçilerin ekmeğiyle oynayarak büyük bir insanlık ayıbına imza attı. Özcan’ın bu tutumunu nefretle kınıyorum. Biz Öz Taşıma-İŞ olarak direnişinizi sonuna kadar destekliyoruz, yanınızdayız. Mücadele azminizi yitirmeyin. Direnişiniz kutlu olsun” dedi.

Kaya, Bolu Belediyesi önünde başlattığımız direnişimizi desteklerini belirterek, üyelerimizin işe iadesi için başlattığımız imza kampanyasına destek oldu.