Ana Sayfa » Haberler » ARSLAN, ORTAK PAYLAŞIM FORUMU’NA KATILDI

ARSLAN, ORTAK PAYLAŞIM FORUMU’NA KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 14 Ekim 2021 tarihinde, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) “İşimizin Yarını” temasıyla düzenlenen Ortak Paylaşım Forumunda konuştu.

“Ortak Paylaşım Forumu”na, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin,  TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Genel Direktörü Guy Ryder, HAK-İŞ Genel Sekreteri Eda Güner, Uluslararası İşverenler Teşkilatı (IOE) Genel Sekreteri Roberto Suarez Santos, Birleşmiş Milletler ve Business Europe gibi kuruluşlardan temsilciler katıldı.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştiren Ortak Paylaşım Forumu’nun ana teması “İşimizin Yarını” olarak belirlendi. Forumda bu yıl “Çalışma Hayatında Genç ve Kadın, İşimizin Yarınına Hazırlanırken Gençler ve Kadınları Ne Bekliyor?, Gençlerimizi Yarına Nasıl Hazırlıyoruz?, Ülkemizdeki Güçlü Kadınlar Başarıya Nasıl Ulaştı?, İşimizin Yarınında Kayıtlı İstihdam” konuları işlenecek.

“Bir Araya Gelerek Bir Şeyler Yapabilmeyi Öğrendik”

Ortak Paylaşım Forumu’nun kamuyu, çalışanları ve işverenleri bir araya getirmesinin çok anlamlı olduğunu belirten Arslan, “Bütün sorunları işçi ve işveren olarak belki çözemeyebiliriz. Ama bir araya gelmek çok kıymetli, bunun altını özellikle çizmemiz gerekiyor. Bizler işverenlerle bir araya geldiğimizde önceden suçlanırdık. Bizler şimdi bir araya gelerek bir şeyler yapabilmeyi öğrendik. Bu toplantıları sembolik bir toplantı olarak değil, tam tersi sonuç almaya yönelik, sorunlarımıza yönelik çözümler üreten bir platforma dönüştürdük” diye konuştu.

Bu yıl düzenlenen formun mottosunun “Birlikte Mümkün Türkiye” olmasının geniş anlamlar içerdiğini ifade eden Arslan, Türkiye’nin hem kadınların hem erkeklerin birlikte mücadelesi ile kalkınabileceğine dikkat çekti.

“Çalışma Hayatında Genç ve Kadın”

 “Çalışma Hayatında Genç ve Kadın” konusuna değinen Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonu’nun Genel Sekreterliği’nde bir kadın olmasının kendilerini cesaretlendirdiğini ve adım atmalarını kolaylaştırdığını ifade etti. Arslan, “Bizler geçen yıl “Yeterlilik Odaklı Sendikalı Kadın Takım Kaptanları Yetiştirilmesi” Projemizi tamamladık. Bu projeyle birlikte 45 kadın çalışanımıza uzun süreli bir eğitim verdik. Bu eğitimler sonrasında bu arkadaşlarımız bulundukları illerde, sendikal mücadeleyi kadınların nasıl yürütecekleri hususunda örgütlenmede aktif olarak yer aldılar” diye konuştu.

“Gençlerimizi Çalışma Hayatına Adapte Etmeye Çalışıyoruz”

Gençlere yönelik yürütülen çalışmalara da değinen Arslan, “Geleceğimiz gençler. Çalışan ve sendikalı olan gençler bizim birinci derecede muhatabımız. Bize burada büyük görevler düşüyor. Konfederasyonumuzda ve sendikalarımızda gençlerimiz üç aylık süre ile staj yapıyorlar. Bu gençlerimizden istikrarlı olanlar HAK-İŞ’in uzman kadrolarında çalışmaya devam ediyorlar. Biz üniversite çağındaki gençlerimizi HAK-İŞ ile tanıştırarak, çalışma hayatına adapte etmeye çalışıyoruz” dedi.

“Fidan Sertifikası Hediye Ediyoruz”

Arslan, geçtiğimiz aylarda ülkemizde yaşanan yangın ve sel felaketlerinin yaralarının sarılmaya çalışılması için HAK-İŞ Konfederasyonu olarak üzerlerine düşen her göreve hazır olduklarını ve afet konusunda HAK-İŞ Konfederasyonu’nun yürüttüğü çalışmalara değindi. Arslan, yanan ormanların yerine yenilerinin oluşturulması için yapılan her ziyaret ve etkinliklerde hediye yerine fidan sertifikası takdim ettiklerini sözlerine ekledi. Arslan, “Cumhurbaşkanlığımız ve gittiğimiz her ziyarette fidan sertifikamız ile gidiyoruz. Gittiğimiz yerlere hediye yerine fidan sertifikası hediye ediyoruz” dedi.

“HAK Arama Kurtarma Umut Timi’ni Kurduk”

Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonumuz tarafından kurulan Afet Komitesi kapsamında HAK Arama ve Kurtarma Timi oluşturulduğunu ve Kurtarma Timi’nin Karadeniz bölgemizde meydana gelen sel felaketlerinde aktif olarak görev aldığına dikkat çekti. Arslan, “AFAD ile yaptığımız ortak proje kapsamında bütün çalışanlarımıza ilk yardım eğitimi aldırdık. Sonrasında HAK Arama Kurtarma Umut Timi’ni kurduk. Bu tim AFAD’da eğitim alarak, AFAD tarafından akredite olacak. Bu tim afet zamanı diğer kuruluşlarla birlikte sahada yer alacak ve profesyonelce hizmet verecek” şeklinde konuştu.

Arslan, kayıt dışı istihdamla mücadele ve çalışanların vergi yükünün azaltılması konusunda işçi ve işveren tarafının ortak düşündüğünü ifade ederek, “Kayıt dışı istihdamı ortadan kaldıramadığımız sürece emekçilerimizi sendikalara dahil edemeyiz. Gelir dağılımı adaletsizliği, iş kazalarının azalması, sosyal güvenlik sisteminin finanse edilmesi, sendikal mücadelenin güçlendirilmesi için kayıt dışı istihdamla hep birlikte mücadele etmeliyiz” diye konuştu.

Ortak Paylaşım Forumunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ve Türk-İş Başkanı Ergun Atalay da birer konuşma konuşma yaptı.