Ana Sayfa » Haberler » İSTANBUL 1 ve 12 NO’LU ŞUBELERİMİZİN EĞİTİM SEMİNERİ BAŞLADI

İSTANBUL 1 ve 12 NO’LU ŞUBELERİMİZİN EĞİTİM SEMİNERİ BAŞLADI

MARMARA BÖLGE 2. GRUP EĞİTİM SEMİNERİMİZ BAŞLADI

Şube ve il yöneticilerimizi, işyeri sendika temsilcilerimizi ve komitelerimizi kapsayan, İstanbul 1 ve 12 No’lu Şubelerimize yönelik düzenlenen Marmara Bölge 2. Grup Eğitim Seminerimiz, 9 Kasım 2021 tarihinde Bolu’da başladı.

Eğitim seminerimize Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Keskin, İstanbul 1 No’lu Şube Başkanımız Mustafa Canpolat, İstanbul 12 No’lu Şube Başkanımız Ramadan Aygün, şube başkan yardımcılarımız, işyeri sendika temsilcilerimiz ve komitelerimizin başkanları katıldı.

HAK-İŞ’İN İLKELERİNİ BU TOPRAĞIN DEĞERLERİ OLUŞTURUYOR”

Eğitim seminerinde katılımcılara hitap eden Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in yerli, milli, ideolojiden uzak, bütün emekçilerin hak ve hukukunu koruyan ve toplumun değerleriyle çatışmayan bir emek örgütüne olan ihtiyaçtan yola çıkılarak kurulduğunu belirterek, “HAK-İŞ’in ilkelerini bu toprağın değerleri oluşturuyor. Kurulduğumuz 1976’dan beri, bu toprağın emekçilerinin arzu ettiği bir sendikal anlayışı savunuyoruz ve bunun gereklerine göre hareket ediyoruz” dedi.

Türkiye’de bir kısım emek örgütlerinin Soğuk Savaş’ın ihtiyacına göre dışarıdan destekle kurulduğunu kaydeden Arslan, “HAK-İŞ, yerli ve milliliği benimsemiştir. Kavga ve çatışmayı değil uzlaşmayı, birlik ve beraberliği benimsemiştir” diye konuştu.

“DEVLETİMİZİN, ÜLKEMİZİN VE MİLLETİMİZİN TARAFINDAYIZ”

“HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ Sendikamızın tarihleri boyunca büyük bir demokrasi sınavı verdiğini belirten Arslan, şunları kaydetti: “12 Eylül askeri darbe döneminde HAK-İŞ’in faaliyetleri durduruldu. 28 Şubat’ta darbeye karşı çıktık. Fakat örgütler darbeyi desteklediler. ‘5’li Çete’ isminde bir oluşum meydana getirdiler. Onlar ödüllendirildi, biz demokratik tavrımızdan dolayı cezalandırıldık. 28 Şubat’ta demokrasiden yana koyduğumuz tavırdan dolayı HİZMET-İŞ Sendikamıza bazı işyerlerinde operasyon başlatıldı. Demokratik tavrımızı 27 Nisan e-bildirisinde de, 15 Temmuz darbe girişiminde de göstermeye devam ettik. Çünkü biz demokratik bir örgütüz. Devletimiz, ülkemiz ve milletimizin tarafındayız.”

“EN BÜYÜK GREVLERİ, EN BÜYÜK EYLEMLERİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

HAK-İŞ’in bir emek örgütü olmaktan daha öte manaları olduğunu ifade eden Arslan, “HAK-İŞ, aynı zamanda demokrasi, özgürlükler, haklar mücadelesini yapan bir sivil toplum örgütüdür” dedi.

En iyi sözleşmelere HİZMET-İŞ’in imza attığını belirten Arslan, ”En iyi sözleşmelere imza attık, en iyi hakları aldık, en büyük grevleri yaptık, en büyük eylemleri gerçekleştirdik. Haksızlık karşısında susmadık, eğilmedik. Bu duruşumuzu hep devam ettireceğiz” diye konuştu.

KESKİN: “EĞİTİM, KURUMSAL KİMLİĞİMİZİN SÜREKLİLİK KAZANDIRILMIŞ ÖNEMLİ BİR FONKSİYONUDUR”

Eğitim seminerinde konuşan Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Keskin, eğitimin kurumsal kimliğimizin süreklilik kazandırılmış önemli bir fonksiyonu olduğunu söyledi.

Sendikamızın kesintisiz sürdürdüğü Eğitim seminerlerinin Covid-19 pandemisinden dolayı 2 yıldır yapılamadığını kaydeden Keskin, eğitimlerin bundan sonra planlandığı üzere ara vermeden sürdürüleceğini belirtti.

HİZMET-İŞ Sendikamızın güçlü ve etkin bir sendika olduğunu belirten Genel Başkan Yardımcımız Keskin, “Sendikamıza bu gücü sağlayan önemli etkenlerden biri, hiç kuşkusuz, eğitime verdiğimiz önemdir. Sendikamızın her alanda olduğu gibi eğitim alanında da diğer sendikalarla mukayese edilemeyecek bir önceliği ve duyarlılığı vardır. Biz, eğitime ayırdığımız kaynak, zaman, yer ve uzmanlarımızla kalitemizi ve farkındalığımızı ortaya koyuyoruz. Bu açıdan bizim eğitimlerimiz hem bilgi, hem insan merkezlidir” diye konuştu.

Marmara Bölge 2. Grup Eğitim Seminerimizin ilk gününde Kurumsal İletişim Daire Başkanlığı Personelimiz Hatice Yiğit, sosyal medyanın kullanımı konusunda eğitim verdi.