Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 31 Ağustos 2022 tarihinde Manisa 2 No’lu Şubemizin 1. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.
Genel kurul, Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Keskin’in divan başkanlığında gerçekleştirildi.
Genel kurula Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz, Genel Başkan Yardımcılarımız Celal Yıldız, Halil Özdemir ve Mehmet Keskin, AK Parti 22. 23. ve 24. Dönem Milletvekili ve Sendikamız Kurucu Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Manisa 1 No’lu Şube Başkanımız Okan Polat, Denizli Şube Başkanımız Sezai Söylemez, Uşak Şube Başkanımız Adil Özdemir, Kütahya Şube Başkanımız Sabahattin Ödemiş, İzmir Şube Başkanımız Gültekin Şimşek, Ülkü Ocakları Manisa İl Başkanı Nazmi Akçay, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Haşim Yener Bilir, Öz Güven-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Sipahi, MHP Manisa İl Başkanı Murat Öner, Genel Merkez Kadın Komite Başkanımız Hatice Ayhan, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların şube ve il Başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, delegelerimiz ve basın mensupları katıldı.
Arslan: Taşeron işçiler için kadro mücadelesi verdik ve başardık
Genel Kurula hitaben bir konuşma gerçekleştiren Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Taşeron işçilerin kadro alması mücadelesine inanarak yola çıktık. Tüm engellere rağmen kararlılıkla sürdürdüğümüz mücadelemiz neticesinde 2017 yılında, devletlerin kamu hizmetlerini özel şirketlere devrettiği dönemde kamuda ve belediye şirketlerinde çalışan bir milyon taşeron işçisi kadro kapsamına alındı. Burada mütevazilik yapmıyoruz. HAK-İŞ kamuda taşeron işçiliğini yok etmek için mücadele etti ve başardı” diye konuştu.
Arslan, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a teşekkür etti
Taşeron işçilerine kadro verilmesi için irade ortaya koyan Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a teşekkür eden Arslan, “Taşeron işçilerine kadro verilmesi, tüm engellemelere rağmen HAK-İŞ çalışmaları ve Cumhurbaşkanımızın iradesiyle tamamlanmış başarılı bir mücadeledir” dedi.
Kadroya geçen işçilerin hakları için mücadelemizi sürdürüyoruz
Kadro verilmesine karşın bazı sorunların hala çözülemediğini vurgulayan Arslan, şunları söyledi: “Belediye şirketlerinde çalışan arkadaşlarımızın ücretlerini eski kadrolu işçilerimizle aynı seviyeye çekmek için mücadele ediyoruz. Belediye şirket çalışanlarının 52 günlük ikramiye hakkına kavuşması ve zorunlu emeklilik uygulamasının kaldırılması için mücadele ediyoruz. Kadro kapsamına alınmayan çalışanların kadro kapsamına alınması, geçici ve mevsimlik işçilerin taleplerinin karşılanması için mücadelemizi sürdürüyoruz.”
Hedefler koyarak ilerledik
Hizmet-İŞ Sendikamızın 45. yıla girerken Türkiye’nin en büyük işçi sendikası konumunu sürdürmesinin ayrı bir onur kaynağı söyleyen Arslan, şu ifadeleri kullandı: “Ne antidemokratik dönemlerde ne de zor koşullarda mücadeleden kaçmadık, hayallerimizden vazgeçmedik, heyecanımızı kaybetmeden bu mücadeleyi bu noktalara taşıdık.
2007 kongremizde ‘Geleceğimiz hayallerimiz kadardır’ diye hedef koymuştuk. Yani biz geleceğimiz için hayal kurduk, sendikamızı ulaştırmak istediğimiz hedefleri tespit ettik ve buna göre yolculuğumuza devam ettik. O dört yıldaki başarılarımız ve istikametimiz bize yeni hayaller peşinde koşmamızı sağladı. 2011 yılında yaptığımız Genel Kurulumuzda ‘Örgütlenme, Zirve, Yapabiliriz’ diyerek yeni bir yol haritası oluşturduk. İş kolumuzun mütevazi bir sendikası iken iş kolumuzda zirve yapabileceğimizi ilan ettik. 2015 yılına geldiğimizde iş kolumuzda en büyük işçi sendikası olduk. 2015 kongresinde ‘İş kolunun zirvesinden Türkiye’nin Zirvesine’ temasıyla yeni hedef koyduk. 2017 yılında Sendikamız Türkiye’nin en büyük işçi Sendikası oldu. 2019 kongremizde yeni bir yaklaşımı ortaya koyduk ve ‘Birleşin’ temasıyla gerçekleştirdik. Sendikamız ve HAK-İŞ’te birleşmek, işçilerimizi ve kadrolarımızı bir arada tutmak, dışardan ve içerden gelecek bir kısım yıpratmalara, önümüzü kesme çabalarına karşı birleşmek, dayanışma içinde olmak, kardeşliğimizi, dava arkadaşlığımızı bir kenara atmadan birleşmek için yola çıktık. Önümüzdeki aylarda yapacağımız 14. Olağan Genel Kurul da yeni hedeflere, yeni istikametle yolculuğumuza devam edeceğiz.”
Tanrıverdi: “Bu memlekette baktığımız zaman dikili eserlerimizi görüyoruz”
Genel Kurulda konuşan Kurucu Başkanımız AK Parti 22. 23. ve 24. Dönem Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, “Sendikacılık zor bir iştir. Kolay bir iş değildir. Şükürler olsun bu memlekette şöyle arkamıza baktığımız zaman dikili eserlerimizi görüyoruz. Daha da önemlisi birbirimize olan muhabbetimizi görüyoruz. Çarşıya girdiğimiz zaman çay, kahve ikram etmek için esnaf kardeşlerimiz yarışıyor. Demek ki yapılanları inkar etmiyor insanlarımız” dedi.
Genel Kurulda Ülkü Ocakları Manisa İl Başkanı Nazmi Akçay ve Genel Merkez Kadın Komite Başkanımız Hatice Ayhan da birer selamlama konuşması gerçekleştirdi.
Manisa 2 No’lu Şube Başkanımız Tekin Turgut Oldu
Genel Kurulda yapılan seçim sonucunda Manisa 2 No’lu Şube Başkanımız Tekin Turgut olurken, Şube Başkan Yardımcılarımız Kenan Gök ve Sadık Üner oldu.