Ana Sayfa » Haberler » ARSLAN, MANİSA 1 NO’LU ŞUBEMİZİN GENEL KURULU’NA KATILDI

ARSLAN, MANİSA 1 NO’LU ŞUBEMİZİN GENEL KURULU’NA KATILDI

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 30 Ağustos 2022 tarihinde Manisa 1 No’lu Şubemizin 12. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Genel kurul, Genel Başkan Yardımcımız Celal Yıldız’ın divan başkanlığında gerçekleştirildi.

Genel Kurula Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz, Genel Başkan Yardımcılarımız Celal Yıldız, Halil Özdemir ve Mehmet Keskin, AK Parti 22. 23. ve 24. Dönem Milletvekili ve Sendikamız Kurucu ve Onursal Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Ak Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Manisa 2 No’lu Şube Başkanımız Tekin Turgut, Denizli Şube Başkanımız Sezai Söylemez, Uşak Şube Başkanımız Adil Özdemir, Kütahya Şube Başkanımız Sabahattin Ödemiş, İzmir Şube Başkanımız Gültekin Şimşek, HAK-İŞ Uşak İl Başkanı Recep Sorgun, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Akyel, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Haşim Yener Bilir, AK Parti Manisa İl Eski Başkanı Dursun Ali Yıldız, Öz Petrol-İş Genel Başkanı Kudret Örgel, Genel Merkez Kadın Komite Başkanımız Hatice Ayhan, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların şube ve il Başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, delegelerimiz ve basın mensupları katıldı.

Arslan, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı

Genel Kurulda konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.

30 Ağustos’un 100 yıl önce ülkemizi dört bir taraftan kuşatan emperyalist güçlerin işgal hareketinin sonunun ilan edildiği tarihi bir gün olduğunu ifade eden Arslan, 30 Ağustos, ülkemizi işgal edenleri denize dökme operasyonunun zafer ulaştığı gündür. Bu toprakları düşmanlardan, emperyalist güçlerin taşeronlarından kurtarmak için canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu mücadelede gazi olmuş, daha sonra ahirete intikal etmiş tüm kahramanlarımızdan Allah razı olsun. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarına, mücadele ederek işgali sona erdiren tüm ecdadımıza şükran ve dualarımızı gönderiyoruz. Ülkemizin geleceği için birlikte olmaya, diri olmaya, kararlılık içerisinde devam etmeliyiz” dedi.

“İlk toplu iş sözleşmesini Manisa’da imzaladık”

Manisa’nın sendikamız için önemli kilometre taşlarından biri olduğunu kaydeden Arslan, “1979 yılında bir grup belediye çalışanıyla yola çıkan Kurucu Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi, Sendikamızın ilk toplu iş sözleşmesini Manisa Saruhanlı ilçesine bağlı Mütevelli Belediyesi’nde imzalamıştır. Manisa işçileri sendikamıza kazandırmak için mücadele ettik ve örgütlenmeyi başardık. 12 Eylül’den sonra kurduğumuz ilk şube Manisa Şubemizdir” dedi.

Sendikamızın vefalı bir işçi örgütü olduğunu, makamların gelip geçici olduğunu vurgulayan Arslan, Kurucu Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi’ye desteklerinden dolayı teşekkür etti.

“Sendikal mücadele tarihimiz önemli bir başarı hikayesidir”

Sendikamızın haysiyet ve onur mücadelesi verdiğini söyleyen Genel Başkanımız Arslan, “Anadolu’da kurulmuş bir sendikanın bugün tüm Türkiye’yi saran mücadelesi, üzerinde durulması gereken önemli bir başarı hikâyesidir. Çalışma hayatının parsellendiği bir dönemde işçilerin gücünü arkasına alarak yola çıkmak zor bir mücadele örneğidir. Bu yolculuk besmeleyle, dualarla ve ülkemizin milli değerleriyle bezenmiş bir yolculuktur” dedi.

“Taşeron işçilere liderlik yaptık”

Taşeron gerçeği ile Türkiye’nin 80’li yıllardan beri mücadele ettiğini söyleyen Arslan, “Modern köle diye tanımladığımız taşeron işçiliği konusunda HİZMET-İŞ ve HAK-İŞ liderlik yapmıştır. Taşeron mücadelesini 2000’li yılların ortasından itibaren hiç hesap yapmadan yürüttük. Sadece gariban, mağdur ve mazlumların sorunlarını çözmek için yola çıktık.  2014’te Bilkent Otel’ 6 bin arkadaşımızın katılımıyla  ‘Sendika Seni Korur’, ‘Hakkın bize emanettir’ sloganlarıyla tarihi bir kampanya başlattık. O kampanyayla Türkiye’nin her yerine ulaştık. O dönem yalnız bırakıldık. Kadro yerine önerilen ÖSP’ye karşı çıktık. 2017 yılının sonuna kadar süren kadro mücadelemizde 696 sayılı KHK ile bir milyon arkadaşımız kamunun ve belediye şirketlerinin kadrolu işçisi oldu. Kadro meselesinin çözümü, mücadelemizi takdir eden Cumhurbaşkanımızın iradesinin sonucudur” diye konuştu.

Arslan’dan Çalışma Bakanı Bilgin’e Çağrı

Kadro kapsamına alınmayan işçilerin kadroya alınmaları ve 696 sayılı KHK’nın eksiklerinin giderilmesi için mücadele etmeye devam ettiklerini belirten Arslan, “Belediye şirket işçilerine 52 günlük ikramiye verilmesi ve zorunlu emeklilik sorununun çözülmesi için mücadele ediyoruz. Kadro kapsamına alınmayan KİT’lerde çalışan arkadaşlarımızın kadro alması için mücadelemizi yürütüyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Bilgin ile geçen yıl yaptığımız kamu çerçeve protokolüne 3 ilave hüküm koyduk. Geçici ve mevsimlik işçilerin kadro taleplerinin yerine getirilmesi ve kadro alan çalışanlarımızın özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda prensip kararı aldık. Geçici mevsimlik işçiler sadece şeker fabrikalarında, Orman Genel Müdürlüğü’nde ve ÇAYKUR’da değil. Belediyelerimizde de mevsimlik arkadaşlarımız var. İmzaladığımız protokolde bu arkadaşlarımız için de kadro talebimiz var. Bir taraftan taşerondan kadroya geçen arkadaşlarımızın haklarını daha ileriye taşırken diğer taraftan da kadro alamayanlara kadro almak için mücadele ediyoruz. Sayın Bakan’ın gündeminde bunların da olduğunu biliyorum. Taleplerimizin hayata geçirilmesi konusunda ısrarımızı devam ettireceğiz” ifadelerine yer verdi.

“Vergi dilimleri yeniden düzenlenmeli”

Vergi dilimleri konusunda ciddi sorun yaşandığını belirten Arslan, “Geçtiğimiz haftalarda Sayın Hazine ve Maliye Bakanımıza vergi dilimleri konusunda çalışanlarımızın yaşadığı sıkıntıları ve taleplerini yazdık. Olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Son bir yıldır yaşadığımız yüksek enflasyon getirdiği hayat pahalılığı, sabit ücretle çalışan arkadaşlarımıza verilen ilave zamları anlamsız kılıyor. HAK-İŞ olarak, ocak ayından bu yana yaşanan fiyat artışları nedeniyle, vergi dilimi miktarlarının yeniden düzenlenerek ücretli çalışanların rahat nefes alması sağlanmalıdır.

Cumhurbaşkanımızın, Cumhur İttifakı’nın çalışanların yüksek enflasyon altında ezilmemesi için yaptıklarının farkındayız. Yeni dönemde parlamentoda bununla ilgili adımların atılmasını istiyor ve bekliyoruz” dedi.

Kurucu Genel Başkanımız Tanrıverdi: “Arkamıza baktığımız zaman dikili eserlerimizi görüyoruz”

Genel kurulun gerçekleştirildiği memleketi Manisa’da konuşan Kurucu ve onursal Genel Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi; “1980 İhtilali’ni yaşamış ve hapse girmiş birisiyim. O günlerde sendikamız 6 ay boyunca kapatılmıştı. Sendikamızın mührünü kaldırtıp yeniden faaliyet göstermesini sağladık. 28 Şubat’ı yaşayan bilir. O günlerin yarası, 1980 Darbesi’nden daha unutulmazdır. Şükürler olsun ki milletimizin özgürlük mücadelesi, inancı yönündeki ideali, bin yıl sürecek denen süreci beş yıla düşürdü. Şükürler olsun ki arkamıza baktığımız zaman dikili eserlerimizi görüyoruz. Ülkemizin bağımsızlığı, bekası, demokrasisi için her zaman en önde koştuk, koşmaya da devam edeceğiz” dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Bilen: “Allah HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ’ten razı olsun”

Sözlerine Zafer Bayramı’nı kutlayarak başlayan AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen; “Sendikal faaliyetler, geçmişte vurup yıkmayla, ülke menfaatlerini hiçe saymakla, adeta ülkenin önüne engel olma organizasyonu olarak görülürdü önceden. 5’li çete döneminde halkın oylarıyla seçilen hükûmet devrildi. HAK-İŞ’e ve HİZMET-İŞ’e baktığımızda ülkenin menfaati söz konusu olduğunda kendi menfaatini bir kenara bırakabilen, antidemokratik uygulamalara karşı dik durabilen bir sendika ve konfederasyon görüyoruz. Lütfen, ülkenin bekasına kast edenlere fırsat vermeyin, Allah sizden razı olsun” şeklinde konuştu.

Yunusemre Belediye Başkanı Çetin: “kendimizi HİZMET-İŞ’in neferi gibi gördük”

HİZMET-İŞ Sendikası’ndan kendilerini uzak ve ayrı görmediklerini dile getiren Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çetin; “Eski-yeni dostlarımızı bir arada gördüğümüz biz aile ortamındayız. Belediyemizde ilk günden beri kapımız HİZMET-İŞ Sendikası’na açık. HİZMET-İŞ Sendikası, devlet, vatan, din, memleket için doğru istikamette bir hak ve emek mücadelesi veriyor. Biz de bu sendikayı dışarıdan biri olarak görmedik, kendimizi o sendikanın bir üyesi, neferi gibi gördük. Enflasyon nedeniyle sendikayla beraber oturup kendimi zorlamayacak, çalışanlarımızı da rahata erdirecek bir anlaşma imzaladık. Sanırım bu uygulamayı ilk yapan belediyeler arasındayız. Kongremizin herkese hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Genel kurulda, Genel Merkez Kadın Komite Başkanımız Hatice Ayhan, Öz Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Kudret Örgel ve Manisa 1 No’lu Şube Başkanımız Okan Polat da birer selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Okan Polat Başkan Seçildi

Genel kurulda Manisa 1 No’lu Şube Başkanlığımıza Okan Polat seçilirken, yardımcıları ise Özlem Akın ile Saim Burul oldu.