Ana Sayfa » Haberler » ARSLAN, İLERİ DÜZEY EĞİTİMİ 17. GRUP AÇILIŞINA KATILDI

ARSLAN, İLERİ DÜZEY EĞİTİMİ 17. GRUP AÇILIŞINA KATILDI

Avrupa Birliği’ne Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Bileşeni kapsamında, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in faydalanıcısı olduğu “İşçilerin ve İşverenlerin Uyum Kapasitelerinin Sosyal Diyalog Yaklaşımıyla Artırılması” Teknik Yardım Projesi (Operasyonu) kapsamında verilen İleri Düzey Eğitim Programı (İDEP) 17. Dönem kursiyerleri 9 Ekim 2017 tarihinde yapılan açılışın ardından eğitimlerine başladılar.

12 farklı modülden ve 78 saat ders saatinden oluşan İleri Düzey Eğitim Programı (İDEP) 13 gün boyunca devam edecek.

Toplantı açılışında konuşan HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Yavuz, HAK-İŞ’in kadına bakışı, kadınlarla ilgili yürütmüş oldukları proje ve çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Açılış programında konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, İleri Düzey Eğitimlerinin 16. Dönem Kursiyerleri içerisinde yer alan Hüseyin Birinci’nin yüksek tansiyon nedeniyle rahatsızlandığını, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdiğini anlattı.

Arslan, “Başta yakınları olmak üzere, HAK-İŞ’e ve Öz Gıda-İş Sendikamıza başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun” dedi.

17. grupla birlikte ileri düzey eğitimlerinin sona erdiğini anlatan Arslan, “Siz bu eğitimlerin son grubusunuz. 17. Grupla birlikte ileri düzey eğitimlerini tamamlıyoruz” diye konuştu.

“BİZİM İÇİN EN GÜÇLÜ SİLAH, BİLGİ SİLAHIDIR”

“Bizim için en güçlü silah, bilgi silahıdır. Gerek mesleki anlamda yaptığımız işlerdeki bilgiler olsun, gerek sendikal mücadele için ihtiyacımız olan bilgiler olsun bizim en güçlü silahımızdır. Çünkü biz sadece bilgimizle, fikirlerimizle, görüşlerimizle ve ortaya koyacağımız çözümlerle toplumun, işçilerin ve kamuoyunun önünde bir şeyler yapabiliriz. O yüzden bizim bunlara sahip olmamız gerekiyor” açıklamasında bulunan Arslan, “Artık sloganlarla sendikacılık yapma devri bitti. İdeolojik bir mücadelenin aracı olarak görülen sendikacılık artık 20. Yüzyılda kaldı. Hz. Mevlana’nın, “Düne ait ne varsa dünde kaldı cancağzım, bugün artık yeni şeyler söylemek lazım” sözünde ifade ettiği gibi yeni şeyler söylemek için bilmek gerekiyor. Bilmek için de çaba gerekiyor” şeklinde konuştu.

“SENDİKACILIĞIN OKULU YOK”

Sendikacılığın bir okulunun bulunmadığını, sendikacı olabilmek için herhangi bir lisans, ön lisans ya da yüksek lisans programına gidip oradan ‘sendikacı olur’ şeklinde bir sertifika alabilmenin mümkün olmadığını belirten Arslan, “Bu bir mücadele ve hayat tarzıdır. Bu mücadeleyi tercih eden insanların kendilerini geliştirmeleri için bu tür programlara ihtiyaç var ve biz bunları gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Sendikal mücadelenin içerisinde aktif olarak yer almak isteyen arkadaşlarımıza bir ufuk, bir pencere açıyoruz” ifadelerini kullandı.

İleri düzey eğitimlerine katılan kursiyerlerin büyük çoğunluğundan olumlu yönde geri dönüşler aldıklarının altını çizen Arslan, “Bu olumlu geri dönüşler bundan sonra gerçekleştireceğimiz projeler için bize fikir verici nitelikte oluyor. Bizi yeni projeler üretmek için cesaretlendiriyor” diye konuştu.