Ana Sayfa » Haberler » ARSLAN, CENEVRE’DE ULUSLARARASI ÇALIŞMA KONFERANSINA KATILDI

ARSLAN, CENEVRE’DE ULUSLARARASI ÇALIŞMA KONFERANSINA KATILDI

HAK-İŞ Konfederasyonu ve HİZMET-İŞ Sendikası Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 5 Haziran 2024 tarihinde Cenevre’de Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından düzenlenen “112. Uluslararası Çalışma Konferansına” katıldı.

Genel Başkanımız Arslan’a, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kayabaşı, HAK-İŞ Dış İlişkiler Birim Amiri Merita Yıldız, HAK-İŞ Dış ilişkiler Uzmanı Ahmed Halfaya ile Sendikamız Dış İlişkiler Uzmanı Burhan Yıldız eşlik etti.

Çalışma Konferansı çerçevesinde, Arslan birçok ülkeden sendika konfederasyonu temsilcileri ile ikili temaslar gerçekleştirerek, çalışma hakları, uluslararası iş birlikleri, eğitim programları ve Filistin ile dayanışma konularında görüş alışverişinde bulundu.

Arslan görüşmelerinde, Uluslararası sendikal dayanışmanın ve iş birliğinin güçlendirilmesinin ülkelerin refahının artırılması ve gelişimi için önemli olduğunun altını çizerek, geçmişte olduğu gibi hem ITUC ve ETUC çatısı altındaki çalışmalarını hem de dünyanın birçok ülkesindeki Sendika konfederasyonları ile ikili ilişkilerini artırarak devam edeceğinin mesajını verdi.

Arslan ikili görüşmeler kapsamında, ETUF Mısır Genel Sendikalar Konfederasyonu Genel Başkanı Abdelelhalım Mohamed Abdelaziz Gobran ve yardımcısı Hemdan Emad Hamdy Aly, Etiyopya Sendikalar Konfederasyonu Genel Başkanı Kassahun Follo Amenu, Güney Afrika Sendikalar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Brenda Modise Fedusa, Bankacılık Sendikası Başkanı ve ETUF Genel Başkan Yardımcısı Solaf Hussein Mostafa Darwısh, Irak Genel Sendikalar Konfederasyonu GFTUI Başkan Yardımcıları Jabbar Taresh Al-Darrajı ve Hussein Jasim Al-Mohammed, Nijerya Sendikalar Konfederasyonu Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Uchenna Igwebuike Ekwe, Uganda Eğitim Sendikası Genel Başkanı Vincent Elong, Eski ITUC Genel Başkanı, Eski NLC Konfederasyonu Başkanı Ayuba Philibus Wabba ile temaslarda bulundu.

Genel Başkanımız Arslan ve beraberindeki heyet ayrıca, Türkiye Cenevre Daimi Temsilciliği tarafından gerçekleştirilen Resepsiyona katılarak, Türkiye Ampute Milli Futbol Takımı ile bir araya geldi.