Ana Sayfa » Haberler » ARSLAN, ADIYAMAN’DA TEMSİLCİLER TOPLANTISINA KATILDI

ARSLAN, ADIYAMAN’DA TEMSİLCİLER TOPLANTISINA KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 18 Mart 2019 tarihinde HAK-İŞ Adıyaman İl Temsilciler toplantısına katıldı.

Toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Kurucu ve Onursal Genel Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Adıyaman Belediye Başkan adayı Dr. Süleyman Kılınç, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin, HAK-İŞ Adıyaman İl Başkanı ve Adıyaman Şube Başkanımız Hasan Kılınç ve yönetim kurulu üyeleri, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların Adıyaman İl ve Şube Başkanlıkları, işyeri sendika temsilcilerimiz, komitelerimizin başkanları katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, uzun yıllardır taşeron mücadelesinin içerisinde olduğunu belirterek, “HAK-İŞ demokratik bir emek örgütüdür. Taşeron işçilerin kadro almasında HAK-İŞ olarak çok çalıştık. Çalışmalarımızın sonucunda 1 milyona yakın çalışanın kadro almasını sağladık. Halen bazı eksiklikleri olsa da büyük bir başarı sağladık. Ancak tüm bu başarıların yanında kadro alamayan arkadaşlarımız var. Bunların kadro almaları için de mücadelemizi sürdürmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

“HER ZAMAN MİLLETİMİZ İÇİN GÖREV ÜSTLENDİK”

HAK-İŞ’in sendikacılık dışında bazı sorumlulukları da üstlendiğini anlatan Arslan, “HAK-İŞ olarak her zaman görev üstlendik. Anayasa değişikliği referandumunda “Evet”ten yana tavır aldık. “Darbelerin karanlığından demokrasinin aydınlığına evet” sloganıyla başlatılan kampanyaya destek verdik. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini içeren 16 Nisan 2017 Anayasa değişikliği referandumunda “Evet”ten yana tavır aldık. MEMUR-SEN ve HAK-İŞ olarak anayasa değişikliğinden yana olduk. HAK-İŞ olarak 40 günde 50 toplantı yaparak kampanyaya destek verdik” diye konuştu.

“31 MART’TA MUTLAKA SANDIĞA GİDİN”

Taşerondan kadroya yeni geçen işçiler için enflasyon oranında zam farkının uygulanmasını talep ettiklerini hatırlatan Arslan, “Hükümetimizden talebimiz taşerondan kadroya geçen arkadaşlarımız için enflasyon farkının uygulanmasını talep ettik. Bu taleplerin uygulanabilmesi için 31 Mart seçimlerinin iyi sonuçlanmasıyla bunların hepsi çözülecektir. Ülkemizin bekası için, demokrasi için yerel seçimlerde mutlaka sandığa gidin. Sandık demokrasinin en temel unsurudur. Biz milletimizin sağduyusuna her zaman güveniyoruz. Seçim sonuçları İnşallah milletimiz için hayırlı uğurlu olur” diye konuştu.

Bu toplantıda Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Kurucu ve Onursal Genel Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi ve emekçilerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti Adıyaman Belediye Başkan Adayı Süleyman  Kılınç, “Milletimiz, feraset sahibidir. Milletimiz bu seçimlerde de ferasetini gösterecek, vatanımızın, milletimizin bekası için en doğru kararı verecektir. dedi

HAK-İŞ’in emek mücadelesinde gösterdiği çabayı hatırlatan AK Parti İl başkanı Mehmet Dağtekin, “Her yapılan toplantımızı HAK-İŞ’in ev sahipliğinde gerçekleşirdik. Sendikal hareket noktasında sadece kendisiyle değil işi dava olarak görüp geniş yelpazeden bakan HAK-İŞ’i tebrik ediyor. Süleyman Kılınç’a seçim çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Tanrıverdi HİZMET-İŞ sendikasının temellerinin Adıyaman’da atıldığını belirterek. “HİZMET- İŞ şimdi 40 yılını geride bıraktı. Türkiye’nin en büyük sendikası oldu. Nicelik ve nitelik olarak büyüdü. Hem Türk sendikacılık hareketinde hem de dünya sendikacılık hareketi içerisinde itibar kazandı.  HİZMET-İŞ emeğe saygı sendikacılık hareketi yapıyor ve dünya çapında da kabul gördü. Nicelik olarak büyüyen HİZMET-İŞ, HAK-İŞ içinde de büyüyerek HAK-İŞ Genel Başkanlığı’na Mahmut Arslan seçildi. HİZMET-İŞ samimiyetin ve emeğe saygının abidesi oldu.  Sendikamızı STK olarak görmek gerekmektedir. STK olmak sadece üyelerinin değil tüm toplumun bütün hak ve menfaatlerini korumak, kimsesizlerin kimsesi olabilmektir. HİZMET-İŞ bütün ihtiyaç sahibi ülkelerin yanında oldu ve olmaya devam edecektir. Bunları sizin desteklerinizle yaptı ve yapmaya devam edecektir. Süleyman Kılınç’a seçim çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Adıyaman Şube Başkanımız Hasan Kılınç toplantıda bir açılış konuşması yaptı.