Ana Sayfa » Haberler » ARSLAN, 28 ÜLKE 34 SENDİKADAN 70 KONUK SENDİKACI İLE BİRARAYA GELDİ

ARSLAN, 28 ÜLKE 34 SENDİKADAN 70 KONUK SENDİKACI İLE BİRARAYA GELDİ

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 28 ülke 34 sendikadan gelen 70 konuk sendikacı ile bir araya geldi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 25 Ocak 2018 tarihinde Sendikamızın 40. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri ve “Kaliteli Kamu Hizmetleri ve Sendikal Haklar Aracılığıyla Sürdürülebilir Kalkınma” konferansı için aramızda bulunan 28 ülke 34 sendikadan 70 sendikacı konuk ile yemekli toplantıda bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Kurucu ve Onursal Genel Başkan Hüseyin Tanrıverdi, Genel Başkan Yardımcılarımız Mehmet Keskin, Halil Özdemir ve Celal Yıldız, Genel Sekreter Ali Rıza Yılmaz ile 28 ülke (Arnavutluk, Azerbaycan, Bahreyn, Bosna-Hersek, Cezayir, Eritre, Fas, Filistin, İran, Kongo, Kosova, Kuveyt, Litvanya, Makedonya, Malavi, Mauritius, Moritanya, Nijerya, Rusya, Senegal, Sırbistan, Somali, Sudan, Tanzanya, Tunus, Uganda, Ürdün ve Zambiya) 34 sendikadan 70 konuk sendikacı katıldı.

HİZMET-İŞ 8 ÜLKEDEN 8 SENDİKA İLE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI

28 ülke 34 sendikadan 70 konuk sendikacı ile gerçekleştirilen toplantıda 8 ülkeden 8 sendika ile işbirliği protokolü imzalandı.

İkili işbirliği protokolleri Bosna-Hersek Federasyonu Kamu Görevlileri ve İşçileri Sendikası, Letonya Cumhuriyeti Merkezi Devlet ve Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası, Arnavutluk Kamu İdareleri Çalışanları Sendikası, Filistin Kamu Hizmetleri Çalışanları Sendikası, Tunus OTT Sendikası, Zanzibar Kamu ve Sağlık Çalışanları Sendikası, Mauritius Yerel Yönetimleri Çalışanları Sendikası ve Tanzanya Yerel Yönetim İşçileri Sendikası ile imzalandı.

İşbirliği protokolleriyle bilgi ve deneyim paylaşımı, karşılıklı yarar çerçevesinde eğitim programları yapılması, özelleştirme ve taşeronlaştırmaya karşı alternatif politikalar geliştirilmesi ile sendikalar, devletler ve halklar arasında güçlü ilişkiler kurulması hedefleniyor.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, işbirliği imza töreninde yaptığı konuşmada, protokol ile tarafların bağımsız sendikacılığın gelişimine katkı sunmak, sendikal hak ve özgürlükler temelinde emekçiler için makul yaşam ve çalışma koşulları sunulmasına ve bölgelerinde ve uluslararası alanda olumlu gelişmelerin önünü açacak küresel bir anlayışın tesisine katkı sunmak konularında mutabakata varıldığını söyledi.

Arslan, “ Dünyanın bütün ülkelerindeki sendikalarla ilişkileri geliştirmeyi ve tecrübe paylaşımında bulunmayı önemsediklerini belirterek, “HİZMET-İŞ Sendikası olarak emek adına ulusal ve uluslararası alanda yeni bir anlayışı geliştirmek ve yerleştirmek istiyoruz” dedi.

İkili işbirliği protokollerinin imzalanmasının ardından karşılık hediye takdimi yapıldı.