Ana Sayfa » Haberler » 696 KHK İLE KADROYA GEÇENLERİN SORUNLARINI BAKAN SELÇUK’A İLETTİK

696 KHK İLE KADROYA GEÇENLERİN SORUNLARINI BAKAN SELÇUK’A İLETTİK

Genel Başkanımız Mahmut Arslan Başkanlığındaki HAK-İŞ heyeti kamu toplu iş sözleşmelerine ilişkin talebini iletmek üzere, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile bir araya geldi. Arslan, 696 sayılı KHK ile kadro kapsamına alınan, kadro alamayan ve KİT’lerde kadro kapsamı dışında kalan işçilere enflasyon farkı verilmesi talebimizi ve bu konuda topladığımız 400 bin dilekçeyi Bakan Selçuk’a iletti. Arslan, geçici ve mevsimlik işçilerin yaşadığı vize sorununun çözülmesi konusundaki talebini de Bakan Selçuk’a iletti.

“Yaşanan Mağduriyetin Giderilmesini İstedik” 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Bakan Selçuk ile yaptığı görüşmede kamu işyerlerinde üyelerimizin yaşadıkları sorunları da dile getirdi. Arslan, “696 sayılı Kararname ile kadro alan kamuda çalışan yaklaşık 1 milyona yakın arkadaşımızın yaşadığı sorunları ifade ettik ve onlar için kamu toplu iş sözleşmesi çerçeve protokolüne dahil edilmesini istediğimiz hususları arz ettik” dedi. Arslan, “696 kararname ile kadro kapsamına alınan ve sayıları 1 milyonu bulan arkadaşlarımız ile kadro alamayan ve KİT’lerde kadro kapsamı dışında kalan arkadaşlarımızın 2018 yılı ücret zamları ne yazık ki Yüksek Hakem Kurulu tarafından belirlenen yüzde 4 yüzde 4 şeklinde kalmıştır. HAK-İŞ olarak bu konuda yaptığımız pek çok görüşmeye rağmen, şu anada kadar bu arkadaşlarımızın enflasyon farkları ödenmedi. Biz 2020 Ekimini beklemeden bu yıl ki kamu sözleşmelerinin içerisine bu arkadaşlarımızın da dahil edilerek kamuda yapılacak toplu iş sözleşmesi ile elde edilecek hakların ve sosyal hakların bu arkadaşlara da uygulanmasını talep ediyoruz. Gerçekten ciddi bir mağduriyet var. Binlerce arkadaşımızın bu konuda talepleri var. Bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz.”

Yaklaşık 400 bin HAK-İŞ üyesinin özellikle enflasyon farkı talebine ilişkin dilekçeleri bulunduğunu ve bu dilekçelerin sadece görsellerini Sayın Bakan’a takdim ettiğini ifade eden Arslan, “HAK-İŞ’in büyük bir odası bu dilekçelerle dolu. Bakanlıkta uygun bir yer bulunur bulunmaz bu dilekçeleri Bakanlığa teslim edeceğiz. Bu arkadaşlarımızın talepleri de enflasyon farkının kendilerine ödenmesi ve çerçeve protokole kendilerinin dahil edilmesidir” dedi.

Mevsimlik ve Geçici İşçilere İlişkin Taleplerimiz

Arslan,  “Geçici ve mevsimlik işçilerimizin başta Orman Genel Müdürlüğü’nde çalışan yangın işçileri olmak üzere, ÇAY-KUR Genel Müdürlüğü’nde çalışan arkadaşlarımızın geçen yıl olduğu gibi bu yıl da vizelerinin verilip, 9 ay 29 gün çalışmalarını ÇAY-KUR’da da en az 6 aylık süreyle çalıştırılmaları konusundaki hem kararnamede yer alan hem de tarafımızla imzalanmış protokol ile desteklenmiş hususun yerine getirmesini istiyoruz. Şu ana kadar Maliye Bakanlığı’ndan bir vize kararı henüz çıkmadı. Dolayısıyla burada arkadaşlarımız büyük bir beklenti içerisinde. Orman Genel Müdürlüğü’nde yangınla mücadele ediyoruz. Bu gerçekten hem ülkemiz ormanları, hem ülkemizin güvenliği hem de çalışanlarımızın geleceği için son derece önemli. ÇAY-KUR’da şu anda arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyorlar. Orada da sürelerin dikkate alınarak bir an evvel vizelerin verilmesini istiyoruz” diye konuştu.