Ana Sayfa » Haberler » 4. SU VE ÇEVRE KONFERANSI ÖDÜL TÖRENİNE KATILDIK

4. SU VE ÇEVRE KONFERANSI ÖDÜL TÖRENİNE KATILDIK

Kurucu ve Onursal Genel Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz 4. Su ve Çevre Konferansı Ödül Törenine katıldı.

Bu yıl 4.’sü gerçekleştirilen, Su ve Çevre Konferansı/Ödülleri “Yarını Suyla İnşa Etmek” teması ile 28 Kasım 2018 tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

TÖRENE GENEL BAŞKAN YARDIMCILARIMIZ DA KATILDI

Törene Kurucu ve Onursal Genel Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi, Genel Başkan Yardımcılarımız Celal Yıldız, Halil Özdemir ve Mehmet Keskin, bakanlıklar, uluslararası kuruluşlar, kamu kurumları, belediyeler, valilikler, kalkınma ajansları ve öğrenciler katıldı.

Kurucu ve Onursal Genel Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi, hayatının anlatıldığı kısa film gösteriminin ardından yaptığı konuşmasına, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Su ve Teknoloji Derneğinin ortaklaşa 4.’sünü düzenlemiş olduğu, teması “Yarını suyla inşa etmek” olan Su ve Çevre Konferansı/Ödülleri’nin hayırlı olmasını dileyerek başladı.

“TÜRKİYE OLARAK ÇEVRE PROBLEMLERİ İLE MÜCADELEDE BÜYÜK ÖLÇÜDE BAŞARI SAĞLADIK”

“Dünya nüfusunun hızla artması ve küresel ekonominin sürekli genişlemesi neticesi tabii kaynaklar üzerindeki baskılar gün geçtikçe artmakta, aşırı tüketim ile birlikte temel çevre göstergeleri giderek daha çok bozulmaktadır” diyen Tanrıverdi, “Günümüzde yaşanan tabii afetler ile kendisini hissettiren çevre meseleleri, küresel ve bölgesel ölçekte ekosistemi ve hayat kalitemizi etkilemektedir. Mücadele edilen çevre problemlerinin en başlarında; İklim Değişikliği, Kuraklık ve Çölleşme, Ormanların tahribi, Biyoçeşitliliğin Azalması, Hava Kirliliği ve Asit Yağmurları, Su Kıtlığı, Atıksu, Katı Atık ve Tehlikeli Atıklar gelmektedir. Türkiye olarak çevre alanında son dönemde yapmış olduğumuz hukuki düzenlemeler ve yatırımlar sonucu mahalli çevre problemleri ile mücadelede büyük ölçüde başarı sağlanmıştır” dedi.

“ÇEVRE İNSANLIĞIN ORTAK DEĞERİDİR”

Bölgemizde önümüzdeki 100 yıllık dönemde yaşanması muhtemel çevre sorunlarının tespit ederek, gerekli tedbirlerin alınmaya çalışıldığını ifade eden Tanrıverdi, “2007-2012 yılları arasında AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı dönemimde özellikle Belediyeler ve İl Özel İdareleri aracılığı ile çevrenin korunması, yeşil alanların artırılması, su kaynaklarının ve havzalarının artırılması, gürültü kirliliğinin önlenmesi gibi temel konularda azami dikkat gösterdik. Çöp toplama ve Arıtmada belirli standartlar getirdik. Belediyelerimizin yapacağı tesislerin çevreyle ve halk sağlığını koruyucu tedbirlere uyumunu sağladık. AK Parti’nin 2002’de iktidara geldiği dönemde bugün büyükşehir olan merkezlerimiz dahil birçok yerleşim yerimizde içme suları için gerekli altyapı dahi yoktu. İçme suyu olmayan yerlerimiz vardı. Bunları hayata geçirirken, içme ve kullanma sularının “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik” değerlerine uygun hale getirilmesi içinde çaba sarfettik. Çünkü çevre insanlığın ortak değeridir. Ve yeşil, sağlıklı bir çevre varsa orada hayat vardır. Hayatımızı, geleceğimizi korumak ve yaşatmak istiyorsak Çevre konusunda hassasiyet göstermemiz gerekmektedir” şeklinde konuştu.

TANRIVERDİ’YE “YEREL YÖNETİMLER VE ÇEVRE ÖDÜLÜ” VERİLDİ

4.’sü gerçekleştirilen, Su ve Çevre Konferansı/Ödülleri’nde Kurucu ve Onursal Genel Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi, ‘Yerel Yönetimler ve Çevre Ödülü’ne layık görüldü.