Ana Sayfa » Genel » Beşiri’de İşten Çıkarılan 25 Üyemize Destek…

Beşiri’de İşten Çıkarılan 25 Üyemize Destek…

Batman/Beşiri Belediyesinde işten çıkarılan üyemizlerimizin başlattığı çadır ve oturma eylemine destek verdik.

HİZMET-İŞ Sendikası olarak Batman’ın Beşiri ilçesinde BDP’li Beşiri Belediye Başkanının işten çıkardığı 25 üyemizin başlatmış olduğu eyleme destek verdik.

30 Mart 2014 tarihindeki yerel seçimlerde Beşiri Belediye Başkanlığını kazanan BDP’li Belediye Başkanı Mustafa Öztürk, belediye de üç yıldan fazla çalışan ve Sendikamız HİZMET-İŞ üyesi olan 25 işçinin işine son vermesi üzerine, iş akitleri sonlandırılan işçiler ve yakınları, belediye önünde çadır kurarak oturma eylemi başlattı.

Seslerini duyurmaya çalışan işçilerin kurdukları çadırı ziyaret eden Sendikamız HİZMET-İŞ teşkilatlandırma uzmanlarından Mehmet Zeki Özen ve Mardin İl Başkanı Sabri Öztap, her zaman işçilerin yanında olacaklarını ifade ettiler. Ziyaret programı ve gelişmeler hakkında bir açıklama yapan ÖZEN, şu açıklamada bulundu:

“Sendikamız HİZMET-İŞ üyesi olan ve Beşiri Belediyesi’nde çalışan 25 arkadaşımızın iş akitleri yaklaşık bir ay kadar önce hiç bir gerekçe gösterilmeksizin feshedilmiştir. Belediye yöneticileriyle yaptığımız yoğun görüşmelere rağmen arkadaşlarımızın işlerine dönmelerine yönelik hiç bir olumlu sonuç alamadık. Bunun üzerine Sendikamız Hukuk Muşavirliği, bu arkadaşlarımızın işe dönüşleri için hukuki süreci başlatmıştır. Sendika olarak arkadaşlarımız işe başlatana kadar süreci takip edeceğiz. Belediye yönetimini bu konuda duyarlılığa davet ediyoruz. Bölgenin en fazla barışa ihtiyacının olduğu bir dönemde, belediye işçilerinin mağdur edilmelerine anlam veremiyoruz. Üyelerimiz tekrar işe dönmedikleri takdirde Ramazan ayının son günlerinde bayram öncesinde daha büyük sıkıntıların yaşanması arkadaşlarımızın bayramada sevinç içinde değil huzursuz bir şekilde girmelerine neden olacaktır. Belediye yönetiminden kararını tekrar gözden geçirmesini talep ediyor ve Beşiri Belediyesi’nde işten atılan üyelerimizin biran önce tekrar iş başı yaptırılmasını bekliyoruz.”