Sendikamız ile Rize’ye bağlı Güneysu Belediyesi Personel LTD. ŞTİ. arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri olumlu sonuçlandı ve iki yıllık geçerli olacak şekilde imzalandı.
Toplu iş sözleşmesi Rize Şube Başkanımız Mehmet Alaca ile Güneysu Belediye Başkanı Rıfat Özer arasında imzalanırken, üyelerimizin ücretlerine ilk yıl %50 zam yapıldı. İkinci yıl ise ‘gerçekleşecek enflasyon oranı artı %3 refah payı’ şeklinde zam yapılması konusunda anlaşmaya varıldı. Sözleşme kapsamında ayrıca 350 TL aile yardımı, çocuk başı 50 TL çocuk yardımı, 150 TL yakacak yardımı, 400 TL yemek yardımı, 400 TL bayram yardımı ve 52 yevmiye tutarında ikramiye verilmesi kararlaştırıldı.
Toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Rize Şube Başkanımız Mehmet Alaca, “Koşullar ne kadar zor olsa da her zaman işçimizin yanında olacağız ve emeklerinin karşılığını almaları için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Sözleşmede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Güneysu Belediye Başkanı Rıfat Özer ise, “Belediyemizin bütün imkânlarını zorlayarak işçilerimiz için en güzel sözleşmeyi hazırladık, sözleşmemiz belediyemize ve işçilerimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.