Ana Sayfa » Faaliyetlerimiz » Toplu İş Sözleşmeleri » KAYSERİ’DE DAVULLU ZURNALI TİS TÖRENİ

KAYSERİ’DE DAVULLU ZURNALI TİS TÖRENİ

Kayseri Büyükşehir, Melikgazi ve Kocasinan Belediyeleri ve KASKİ Genel Müdürlüğü ile toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Sendikamız ile Kayseri Büyükşehir, Melikgazi ve Kocasinan Belediyeleri ve KASKİ Genel Müdürlüğü arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşme (TİS) görüşmeleri olumlu sonuçlandırılarak büyük bir törenle imza altına alındı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonun da yapılan törene Konfederasyonumuz Hak-İş Genel Başkanı ve Sendikamız Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Kaski Genel Müdürü Ender Batukan, belediye yetkilileri ve çok sayıda sendikamız üyesi katıldı.

Bin 200 kişiyi kapsayan toplu sözleşme tören Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mehter takımının konseri ile başladı ve davul-zurna eşliğinde işçiler, sendika yetkilileri ve belediye başkanlarının halay çekmesi ile devam etti.

Törende konuşan Hak-İş Genel Başkanı ve Sendikamız Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Kayseri’de toplu iş sözleşmelerinin hep bayram havasında geçtiğini belirterek Hak-İş olarak Kayseri’de hiçbir sorunla karşılaşmadıklarını söyledi.

Kayseri Şube Başkanlığımızdan da övgüyle bahseden Arslan, Kayseri şubemizin 50 şubenin arasında 1. sıraya geldiğini ve kendilerine her konu da destekçi olduklarını belirterek, “Hak-İş ve Hizmet-İş misyonunun gelişmesi, uluslararası  konumda yer alması anlamında Kayseri Şube Başkanlığı ve Şube Başkanımız çok önemli bir görev üstlenmiştir. Taşeron şirketlerde çalışan arkadaşlarımızın sendikamıza kayıt olmasında bizlere öncülük etmişlerdir. Türkiye de bulunan taşeron işçilerimizin de önünü açmışlardır” dedi.

HAK-İŞ 1 MAYIS’I KAYSERİ’DE KUTLAYACAK

Arslan, Türkiye gündemiyle ilgili değerlendirmelerde de bulunarak şu şekilde devam etti: “Yönetim kurulumuz 1 Mayıs kutlamasını bu yıl Kayseri’de gerçekleştirme kararı aldı. Geçtiğimiz yıl Karabük’te yaptığımız kutlamayı bu yıl Hak-İş adına Kayseri’de gerçekleştireceğiz.

1 Mayıs; birliğin, beraberliğin, dayanışma günü olmalıdır. Polis, gaz, çatışma, gerginlik olmadan 1 Mayıs’ı taleplerimizi ilettiğimiz bir gün olarak kutlayacağız. 1 Mayıs’ı kardeşlik gününe dönüştüreceğiz. 1 Mayıs’ı çatışma günü olmaktan kurtaracağız. Bizim amacımız işçi dünyasında da olduğu gibi kırılanları, dökülenleri bir araya getirmektir. 1 Mayıs’ı normalleştireceğiz” dedi.

“AYAĞINDA DİKEN YARASI OLMAYANLAR GÜL KOKUSU ALAMAZLAR”

Arslan  Taşeron şirketlerde çalışan işçilerin sıkıntılarına da değinerek, son gelinen durum hakkında bilgi verdi.

Hak-İş olarak bir yola girdiklerini ve bu sürecin zaman alacağını, taşeron işçilerin kadroya geçmesi konusunun Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldığını  ve Nisan’da görüşmelere  başlanacağını ifade eden Arslan, “Önümüzdeki süreci iyi değerlendirmemiz gerekmektedir. Bazı sorunları hep birlikte aşacağız. Mevlana’nın şu sözünü çok seviyorum: ‘Ayağında diken yarası olmayanlar gül kokusu alamazlar.’ Dolayısıyla bu iş çok kolay olmuyor, bir mücadele gerektiriyor. Üye olmak önemli bir adımdı ama yetmiyor. Mevzuat ve kanunların bir an önce düzeltilmesi gerekmektedir. Bir yol açtık ve bu yoldan da sapmadan ileriye doğru devam edeceğiz” dedi.

“ALDIĞIMIZ ÜCRETİ ÖDEMEK BORCUMUZDUR”

İmzalanan toplu iş sözleşmesinin iyi bir toplu iş sözleşmesi olduğunu belirten Arslan, “ Tabii ki bu toplu iş sözleşmesinin daha iyisini ve daha fazlasını hak ediyorsunuz. Belediyelerimizin şartları, imkanları dikkate alındığı zaman bir tarafı sıkıntıya sokmadan ortalama bir orta yol bulunmuş. Bu toplu iş sözleşmesini gönül rahatlığı ile imzalıyoruz. Allah çalışan arkadaşlarımıza güç ve kuvvet versin. Daha çok çalışalım. Kayseri’ye borcumuz var. Ülkemize borcumuz var. Borcumuzun birisi aldığımız ücreti ödemektir” diye konuştu.

Ülkemizden son aylarda yaşanan kaotik gayri milli ve gayri ahlaki duruma da değinen Arslan, Türkiye’yi zora sokmak ve çökertmek adına içerde ve dışarıda planların yapıldığını söyledi.

“TÜRKİYE’Yİ KARIŞTIRMAK İSTEYENLERE KARŞI UYANIK OLALIM”

Arslan, “Türkiye’yi rotadan çıkartmak isteyenlere karşı hepimiz uyanık olalım. Türkiye, seçimler sonrası kendimize geldiğimiz bir dönem olacak. Sandığa gidip, sandığa sahip çıkmalıyız. Türkiye’de 1950’li yıllardan bu yana çeşitli arızalar var ama en iyi yaptığımız iş seçimdir.

Bir kısım çevreler pusuda bekliyor. Kimseye fırsat vermemeliyiz. Ancak, kim devletin malına el uzatmışsa o elin de kırılması lazım. Bunun üzerinden operasyon yapılmak istenmektedir. Kes yapıştır, montajla, yargısız infaz yapılıyor” diye konuştu.

ÜCRETLERDEKİ ARTIŞ ÜYELERİMİZİ SEVİNDİRDİ

Kayseri Şube Başkanımız Halil Özdemir de toplu iş sözleşmesi hakkında bilgi verdi. Özdemir,  “Toplu iş sözleşmemizin yürürlülük süresi 3 yıldır. Yürürlüğe girmesiyle 1. yıl maaşlara 195 TL ila 200 TL arasında zam yapılacaktır. 2. ve 3. yıllarda ayrı ayrı 200 TL net zam yapılacaktır. Ortalama her yıl maaşlarımıza yüzde 13 ila 14 arasında zam gelecek. Buradan işçi kardeşlerimiz adına başkanlarıma teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız da konuşmasında kendi isteği ile seçimlere girmeyeceğini ve kendi üzerinde hakkı olanları makamına davet edip helallik isteyerek sözleşmenin Kayseri’ye, çalışanlara ve sendikaya hayırlı olması temennisinde bulundu.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’da bayram havasında geçen sözleşmenin davullu, zurnalı, halaylı, birlik ve beraberlik içerisinde geçmesinden gurur duyduğunu belirterek, “Sağduyu anlayışı ile, hizmet anlayışı ile yapmış olduğunuz çalışmalar için sizi tebrik ediyorum. Sendikacılık denilince vuran, yakan, yıkan olarak anılırdı geçmiş dönemlerde. Halen bunu ilke olarak edinen ve bu yolda devam edenler de var ama siz vatanını ve devletini seven, evine helal ekmek götürmek arzusunda olan bir anlayışın sahibisiniz” dedi.

Genel Başkanımız Arslan, törenin ardından Belediye Başkanlarına işçiler adına birer plaket takdim ederken, Şube Başkanı Özdemir de birer buket çiçek hediye etti.