Projemiz, bağımsız izleme uzmanlarının “ilgililik, yenilikçilik, sürdürülebilirlik, etkinlik ve teknik uygulama kriterleri bağlamında yaptıkları değerlendirmeyle “en iyi uygulama örneği” olarak seçilen 6 proje arasında yer aldı Sendikamızın Avrupa Birliği’nin mali desteğinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ülkemizde yürütülmekte olan Yenileşme ve Değişim İçin Türkiye’de Sosyal Diyalogun Güçlendirilmesi Programı hibe bileşeni kapsamında Denizli’de uyguladığı İşsizlikle Mücadelede Yerel Yönetimler İle Sosyal Ortaklıklar Kurma Projemiz (İMSOKP), en iyi uygulanan 6 projeden biri oldu.
Denizli’de Denizli Belediye Başkanlığı ile birlikte ve bu ildeki diğer sekiz yerel aktörün (Pamukkale Üniversitesi, Denizli Ticaret, Sanayi, Esnaf Odaları, Memur-Sen İl Temsilciliği, Milli Eğitim, İŞKUR İl Müdürlükleri ve Denizli Genç İşadamları Derneği’nin) desteğiyle uyguladığımız TR 0403.05/SSD/023 sözleşme nolu İMSOKP, bağımsız izleme uzmanlarının “ilgililik (sosyal diyalog projesinin hedeflerine olan uyum), yenilikçilik, sürdürülebilirlik, etkinlik (maliyetlerle sonuçların karşılaştırılması) ve teknik uygulama (ulusal hukuk kurallarına ve AB Prag kurallarına uygun yönetim) kriterleri bağlamında yaptıkları değerlendirmeyle “en iyi uygulama örneği” olarak seçilen 6 proje arasında yer aldığı bilgisi tarafımıza Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Daire Başkanlığı’ndan gelen 09.11.2007 tarih ve “15 Kasım Konferansı ve İyi Uygulama Örneği Proje 23” konulu e-posta mesajı ile bildirildi. Bu çerçevede, 15 Kasım 2007 tarihinde İstanbul – Taksim’deki The Marmara Hotel’de yapılan Sosyal Diyalog Hibe Kapanış Konferansının, saat 14.00’da başlayan “İyi Uygulama Örneklerinin ve Kazanılan Deneyimlerin Paylaşılması” adlı panelinde, projemizle ilgili deneyimleri ve somut çıktıları Sendikamız Genel Merkezi Eğitim Uzman Yardımcısı Recep ATAR tarafından yapılan 10 dakikalık sunum ile katılımcılara aktarıldı.
Konferansa, Genel Eğitim Sekreterimiz Ali Osman KART, İstanbul 2 Nolu İETT Şube Başkanımız Ahmet ÇETİNDAĞ, İstanbul 3 Nolu İETT Şube Başkanımız Telat DEMİREL, Prof. Dr. Rüçhan IŞIK, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Dairesi Başkan Vekili Cafer YILMAZ, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonunu Sektör Temsilcisi Numan ÖZCAN, Proje Takım Lideri Luca AZZONI, ÇSGB PKB Üyesi ve SGK Müfettişi Celal POLAT, Proje Hibe Uzmanı Gaye ERKAN, Merkezi Finans ve İhale Birimi İhale Yöneticisi Figen GÜLTEKİN, Projeler Genel Koordinatörümüz Recep ATAR, İMSOKP Muhasebe Uzmanı Osman ARSLAN ile 26 projenin sahibi kurumların yöneticileri, proje ekibinde görev almış kişiler ve basın mensupları katıldı. Sosyal Diyalog Projeleri Hibe Kapanış Konferansı’na gelen katılımcılar, Sendikamız ve projeleri hakkında bilgi edindiler.
SÖZLEŞME MAKAMI, PROJEMİZ NİHAİ RAPORUNU ONAYLADI
Nihai raporunu 28 Ağustos 2007 tarihinde Proje Koordinasyon Birimi’ne teslim ettiğimiz İMSOKP, 29.11.2006-28.07.2007 tarihleri arasındaki 8 aylık dönemde Denizli’de Denizli Belediye Başkanlığı ile birlikte, bu ildeki diğer 8 kamu ve sivil toplum kuruluşunun (Pamukkale Üniversitesi, Denizli Ticaret, Sanayi, Esnaf Odaları, Memur-Sen İl Temsilciliği, Milli Eğitim, İŞKUR İl Müdürlükleri ve Denizli Genç İşadamları Derneği’nin) da katılım ve desteğiyle uygulandı. Proje uygulama yeri olarak son yıllarda hızlı bir sanayileşme sürecine giren ve buna bağlı olarak çalışan sayısı artan Denizli ili seçilmiş olup; Projemiz faaliyetleri ile Denizli’nin önümüzdeki yıllarda aynı trendi hızlandırarak devam ettirebilmesi için bu ilde katılımcı sosyal diyalog ve çoklu danış(ıl)ma ve bilgilen(dir)me mekanizmalarının güçlendirilmesi sağlandı. Yine projemiz sayesinde şehrin sorunlarına bu kentte faaliyet gösteren tüm kesimlerce sahip çıkılmasının, geleceğe dönük bir işgücü arz-talep projeksiyonu sunulması ile eğitim planlamasının da bu ihtiyaçlara cevap verecek şekilde yapılmasının ne derece yüksek önem ve önceliğe haiz olduğu ortaya konuldu. Proje Koordinasyon Birimi ve sonrasında Sözleşme Makamı Merkezi Finans ve İhale Birimi (CFCU / MFİB) yetkilileri tarafından İMSOKP ve ASJİP nihai raporları üzerinde yapılan idari, mali ve teknik açılardan yapılan denetimler, yaklaşık 2 ay sürdü. Bu süre sonunda, 09.11.2007 tarihinde Genel Merkezimize faks ile ve 12.11.2007 tarihinde de resmi yazıyla her iki projemizin nihai raporlarının onayladığı bildirildi. TR 0403.05/SSD/022 sözleşme nolu Afet Stratejisi İşletim Paketi Yöneticisi Eğitim Projemiz (ASJİP) nihai raporunda uygunsuz maliyete rastlanmazken, TR 0403.05/SSD/023 sözleşme nolu İşsizlikle Mücadelede Yerel Yönetimler İle Sosyal Ortaklıklar Kurma Projemiz (İMSOKP) nihai raporunda gerçekleşen harcamaların yaklaşık 1/394’ine denk gelen 156 Euro tutarında bir uygunsuz maliyet olduğu bildirildi.
STANDIMIZA İLGİ BÜYÜKTÜ
Sosyal Diyalog Projeleri Hibe Kapanış Konferansı’nın sabahki bölümünde Yenileşme ve Değişim İçin Türkiye’de Sosyal Diyalogun Güçlendirilmesi Programı hibe bileşeni kapsamında uygulanan 26 proje için bir sergi tertiplendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakanlığı Avrupa Birliği Daire Başkan Vekili Cafer YILMAZ tarafından kurdelası kesilen sergide, Sendikamızın İstanbul’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü ile birlikte uyguladığı Afet Stratejisi İşletim Paketi Yöneticisi Eğitim Projemiz (ASJİP) ile İMSOKP için stand açtık. Standımızı ziyaret edenler arasında Genel Eğitim Sekreterimiz Ali Osman KART, İstanbul 2 Nolu İETT Şube Başkanımız Ahmet ÇETİNDAĞ ve İstanbul 3 Nolu İETT Şube Başkanımız Telat DEMİREL de vardı. Projeler Genel Koordinatörümüz Recep ATAR ile İMSOKP Muhasebe Uzmanı Osman ARSLAN, standımızı ziyaret edenlerle Sendikamız ve projemiz yayınlarından vererek, bilgi ve deneyimlerini paylaştılar.