Ana Sayfa » Faaliyetlerimiz » GENEL BAŞKAN ARSLAN: YOLUMUZ, İNSANA HİZMET YOLUDUR

GENEL BAŞKAN ARSLAN: YOLUMUZ, İNSANA HİZMET YOLUDUR

“Eğitimli ve Diyalog içinde Bir Yarın İçin Projesi”nde eğitim seminerlerinden ilki gerçekleştirildi

Türkiye ile AB arasındaki mali işbirliği çerçevesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yürütülmekte olan “Yenileşme ve Değişim İçin Türkiye’de Sosyal Diyalogu Güçlendirme Projesi Hibe Programı” kapsamında uygulamaya konulan “Eğitimli ve Diyalog içinde Bir Yarın İçin Projesi”nin eğitim programı açılış kokteyli yapıldı ve ilk kişisel gelişim semineri gerçekleştirildi.

Sendikamızın “proje ortağı kurum” sıfatıyla yer alarak Kırşehir Belediye Başkanlığı ile birlikte yürüttüğü projenin 6 Mart 2007 tarihinde Coşkun Tuna Otelinde gerçekleştirilen eğitim programı açılış kokteyli ve ilk kişisel gelişim toplantısına Genel Başkanımız Mahmut ARSLAN, Kırşehir Valisi M. Lütfullah BİLGİN, Kırşehir Belediye Başkanı Halim ÇAKIR, AK Parti İl Başkanı Yaşar Bahçeci, Belediye Meclis Üyeleri, kamu-Kurum ve kuruluşlarında çalışan işçiler ve öğrencilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Eğitim programının açış konuşmasını Kırşehir Belediye Başkanı Halim ÇAKIR yaptı. Siyasi alt yapısı ne olursa olsun, ülkemizin kullanımı için verilen hibelerin projelerle alınması amacıyla proje çalışmalarına başladıklarını ve proje ortaklarıyla birlikte hiç vakit kaybetmeden projeyi hayata geçirdiklerini belirten ÇAKIR, projenin başarıyla tamamlanacağını söyledi.

Projenin Kişisel Gelişim Toplantısında bir konuşma yapan Genel Başkanımız Mahmut ARSLAN, “Hizmet-İş Sendikası olarak Kırşehir Belediyesi Başkanlığı’nın yürütmekte olduğu sosyal diyalog projesini destekliyor, bu projede ortak bir çalışma yapıyor ve tüm katkılarımızı sunmaya çalışıyoruz “ dedi.

Konuşmasında, kurum olarak, sosyal ortaklık kavramını son derece önemsediğimizi ifade eden Genel Başkanımız ARSLAN, “Hizmet ve çalışmalarımızı bu kavram içerisinde yapmaya çaba gösteriyoruz. Biz şuna inanıyoruz: İnsanların en hayırlısı insanlara hizmet edendir. Kamu kurumlarında çalışan siz değerli emekçiler insanlara hizmet ediyorsunuz ve hayırlı bir iş yapıyorsunuz. Bu sosyal diyalog eğitimlerinin de katkısıyla insanlara nasıl daha iyi hizmet edeceğiz düsturunu geliştirip sağlamlaştıracağız” diye konuştu.

Proje kapsamında, NLP Uzmanı Muhammed ALPKENT, “Hitabet Sanatı” ile ilgili bir eğitim verdi. Hitabet Sanatı ile ilgili çok önemli unsurların anlatıldığı program, tüm misafirlere kokteyl ikram edilmesiyle son buldu. Kişisel Gelişim Eğitim Toplantıları’na düzenli olarak katılanlar için “Eğitim Katılım Sertifikası” verilecek.

Kırşehir Belediyesi çalışanları ve aileleri, Sendikamız üyesi belediye işçileri ve aileleri ve Kırşehir’de bulunan kamu kurumlarında çalışan işçiler ve ailelerinin hedef gruplar seçildiği proje ile, hedef grupların kişisel gelişimleri ve mesleki görgülerinin artırılması ve kurumlar arası sendikal işbirliğinin sağlanması hedefleniyor.