Ana Sayfa » Faaliyetlerimiz » Eğitim Yardımları » 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM YARDIMLARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM YARDIMLARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Sendikamız, 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılında da başarıyı ödüllendiren çerçevede devam ettirme kararı almıştır.

Sendikamız, 2006-2007 Eğitim-Öğretim yılından bu yana, üyelerimizin üniversitede okuyan çocuklarına yaptığı eğitim yardımlarını, 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılında da başarıyı ödüllendiren ve öğrencilerimizin Sendikamız HİZMET-İŞ’e ilgi ve katkılarını artıran bir çerçevede devam ettirme kararı almıştır.

Buna göre;

1.    2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılında (Açıköğretim ve Önlisans hariç) Türkiye’de bulunan üniversitelere girme hakkı kazanan ve yerleştirildiği puan türünün başarı sıralamasında “İlk 200 bin içinde yer alan” üyelerimizin çocukları eğitim yardımından yararlanacaktır.

2.    Daha önceki yıllarda (Açıköğretim ve Önlisans hariç)  Türkiye’de bulunan üniversitelere girmeye hak kazanan ve halen bu üniversitelerin lisans programlarına devam eden sendikamız üyelerinin çocuklarına

a.    Üniversiteye girmeye hak kazandıkları yılın/dönemin yerleştirildiği puan türünün başarı sıralamasında “ilk 200 bin içinde yer almış” olmaları şartıyla “alttan dersi olmayanlar veya sadece bir dersi olanlara” eğitim yardımı yapılacaktır. Alttan birden fazla dersi olan öğrencilerin eğitim yardımı başvuruları kabul edilmeyecektir.

b.    Üniversiteye girmeye hak kazandıkları yılın/dönemin yerleştirildiği puan türünün başarı sıralamasında “ilk 200 bin içerisinde yer almamış” olmakla birlikte eğitim dönemi genel başarı ortalaması 4 üzerinden 3 olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazananlar eğitim yardımından yararlandırılacaktır.

3.    Sendikamız üyelerinin 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılında Türkiye’deki herhangi bir devlet üniversitesinde yüksek lisans veya doktora programına devam eden çocuklarına eğitim yardımı yapılacaktır.

Yukarıda belirtilen kriterlere uygun olmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Bu bağlamda gerçekleştirilecek olan eğitim yardımı için doldurulması gerekli olan 2015-2016 Eğitim Yardımı Bilgi Formu aşağıdaki linktedir. İstenilen bilgi ve belgelerin 15 Kasım 2015 tarihine kadar gönderilmesi hususunu, bilgilerinize rica eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

TALEP EDİLEN BİLGİ VE BELGELER

Eğitim Yardımı formu alt bölümünde EKLER başlığı açıklandığı üzere, Eğitim Yardımı Bilgi Formu ile birlikte aşağıdaki belgelerin sunulması geremektedir:

-Sendika üyelerimizin ve üniversitede okuyan çocuklarının nüfus cüzdanı fotokopisi,

-2015-2016 dönemine ait öğrenci belgesi ve transkript (not dökümü),

-Öğrencinin üniversiteye girdiği döneme ait ÖSYM sonuç belgeleri (LYS, ÖSYS yerleştirme sonuç belgesi)ve

-Öğrenciye ait HESAP Numarası (IBAN dahil) gösterir belge.