Ana Sayfa » Faaliyetlerimiz » Eğitim Yardımları » 2013 YILI EĞİTİM YARDIMI MÜRACAATLARI BAŞLADI

2013 YILI EĞİTİM YARDIMI MÜRACAATLARI BAŞLADI

Sendikamız 2012-2013 Eğitim Yılında Eğitim Yardımının, “BAŞARIYI ÖDÜLLENDİREN” Çerçevede Uygulanmasına Karar Vermiştir.

HİZMET-İŞ SENDİKASI
2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YARDIMINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Sendikamız Hizmet-İş’in 2006-2007 Eğitim-Öğretim Yılında başlattığı üyelerimizin üniversitede okuyan çocuklarına yönelik “Eğitim-Öğretim Yardımı” uygulamamız kapsamında bu zamana kadar 26 bin 300 öğrenciye ulaşılmıştır. 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılında Sendikamızca eğitim yardımı yapılan öğrenci sayısı 6 bin 650 olarak gerçekleşmiştir.

Genel Yönetim Kurulumuz, bugüne kadar üyelerimizin üniversitede okuyan tüm çocuklarına yapılan eğitim yardımlarını, 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılından başlayarak; “başarıyı ödüllendiren” ve öğrencilerimizin Sendikamız Hizmet-İş’e ilgi ve katkılarını artıran bir format ve çerçevede uygulamasına karar vermiştir.

Buna göre;
1. 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılında (Açıköğretim ve Önlisans hariç) Türkiye’de bulunan üniversitelere girme hakkı kazanan ve başarı sıralamasında “İlk 200 bin içinde yer alan” üyelerimizin çocukları eğitim yardımından yararlanacaktır.

2. Daha önceki yıllarda Türkiye’de bulunan üniversitelere girmeye hak kazanan ve halen bu üniversitelerin lisans programlarına devam eden sendikamız üyelerinin çocuklarından (Açıköğretim ve Önlisans hariç) üniversiteye girmeye hak kazandıkları yılın/dönemin başarı sıralamasında “ilk 200 bin içinde yer almış” olmaları şartı aranacaktır. Ancak, bu öğrencilerin lisans programlarında önceki dönemlerden/yıllardan (alttan) dersi olmaması gerekmektedir. Alttan dersi olması halinde eğitim yardımından faydalandırılmayacaktır.

3. Sendikamız üyelerinin 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılında Türkiye’deki herhangi bir devlet üniversitesinde yüksek lisans ve doktora programlarına devam eden çocuklarına ise, doğrudan eğitim yardımı yapılacaktır.
Bu bağlamda gerçekleştirilecek olan eğitim yardımı için doldurulması gerekli olan 2012-2013 Eğitim Yardımı Bilgi Formu aşağıdaki linktedir. İstenilen bilgi ve belgelerin 10 Ocak 2013 tarihine kadar gönderilmesi hususunu,

Bilgilerinize rica eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.