Ana Sayfa » Faaliyetlerimiz » Eğitim Seminerleri » KARADENİZ BÖLGESİ EĞİTİM SEMİNERİMİZ TAMAMLANDI

KARADENİZ BÖLGESİ EĞİTİM SEMİNERİMİZ TAMAMLANDI

Eğitim Seminerlerimizin Trabzon ve Rize’yi kapsayan Karadeniz Grubu da tamamlandı.

İç Anadolu ve Karadeniz Bölgelerine yönelik 3 grup halinde programlanan Eğitim Seminerlerimizin Trabzon ve Rize’yi kapsayan Karadeniz Grubu da 13 Aralık 2013 tarihinde tamamlandı.

ARSLAN: “SENDİKACILIK ERDEMLİLER HAREKETİDİR”
Seminerde katılımcılara hitap eden Konfederasyonumuz HAK-İŞ ve Sendikamız HİZMET-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, sendikacılığı erdemliler hareketi olarak tanımladı.

Sendikacılığın salt örgütlenmek ve toplu iş sözleşmesi yapmaktan ibaret olmadığını ifade eden Arslan, “Biz Hizmet-İş’i yeni bir dünyanın inşasında temel taşlardan biri olarak görüyoruz. Misyonumuz sadece üyelerimize hizmet etmekten ibaret değildir, hem ülkemiz hem de dünyanın bütün emekçilerine hizmet etmek istiyoruz. Dünyanın neresinde acı, zulüm var, biz yardım için oradayız. Bunun içindir ki, bugün Türkiye’nin en büyük sendikalarından biriyiz. Hak-İş dünyanın en büyük işçi konfederasyonunun icra kurulu üyesidir. Bu Başarı Allah’ın bize ihsan ettiği bir başarıdır” dedi.

KART: “EĞİTİM SENDİKAL BAŞARIYI BERABERİNDE GETİRİYOR”
Genel Eğitim Sekreterimiz Ali Osman Kart’ın yönetiminde Samsun/Havza’da gerçekleştirilen eğitim seminerine, Konfederasyonumuz HAK-İŞ ve Sendikamız HİZMET-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Genel Sekreterimiz Devlet Sert, Genel Mali Sekreterimiz Fahrettin Kütükçü, Genel Teşkilatlanma Sekreterimiz Zekeriya Koca, Trabzon Şube Başkanımız İhsan Bülbül, Rize Şube Başkanımız Mehmet Alaca, şubelerimizin Kadın, Gençlik, Engelliler ve Kültür-Sanat komite başkanları ve işyeri sendika temsilcilerimiz katıldı.

Eğitim Seminerinin açılışında konuşan Genel Eğitim Sekreterimiz Ali Osman Kart, kesintisiz sürdürülen eğitim seminerlerimizin, sendikal çalışmalarda gösterilen başarıyı beraberinde getirdiğini söyledi.

E-Devlet uygulamasının hayata geçtiği 7 Kasım 2013’den beri internet üzerinden üyelik başvurusunun en fazla Sendikamız Hizmet-İş’e yapıldığını belirten Kart, “İşte sendikamıza gösterilen bu teveccühte, tereddütleri ortadan kaldıran, yaptığı işe ve konusuna hakim şube yöneticilerimiz, çalışma arkadaşlarımız ve temsilcilerimizin katkısı vardır. Sendikamızı anlatabildiğimiz, tanıtabildiğimiz ölçüde büyüyoruz. Bugün ülkemizin üçüncü büyük sendikasıyız ve bu da eğitimle mümkün olabiliyor. Çünkü emekçiler sorunlarından bihaber sendikacılar istemiyor, çözüm istiyor, cevap istiyor, sonuç istiyor” diye konuştu.

“TAŞERON İŞÇİLERİ SENDİKAL HAKLARDAN YARARLANMALI”
Arslan, taşeronlaşma konusunda sendikal hareketin çözümsüzlüğe alet edilmek istendiğini söyledi. Hiçbir sorunun çözümsüz olmadığını ifade eden Arslan, şunları kaydetti: “Çözümü Hükümetten bekleyemeyiz. ‘Kimsenin taşeron uygulamasını kaldıralım, işçilere kadro verelim’ diye bir derdi yok. Çare, taşeronlarda çalışan emekçileri örgütlemektir. Biz bunu Trabzon’da Trabel A.Ş. ve Rize’de Ribelsan A.Ş’de başardık. Buralarda sendikalı işçi olmaz diye aleyhimize kampanya yürütmüşlerdi. Şimdi bütün işçi arkadaşlar memnun ve huzurlular. Trabel ve Ribelsan A.Ş bir modeldir. Biz taşerondaki arkadaşları örgütlersek, yasa da peşinden gelecektir. Biz taşeronda çalışan arkadaşlarımızın kadrolularla aynı ücreti almasını, sendikal haklardan yararlanmasını istiyoruz.”

“KAZANILMIŞ HAKLARI TIRPANLAMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ”
Kıdem tazminatı hususuna da değinen Arslan, “HAK-İŞ’in kıdem tazminatı konusunda tavrı nettir. Biz bütün çalışanların, kıdem tazminatını sorunsuz alabilmesini sağlayacak bir fon kurulmasını istiyoruz. İşverenler buna karşı çıkıyor. Türk-İş statükodan yana, Disk ise bu yararlanmanın Hükümetin işine yarar diye karşı çıkıyor. Biz aksi bir durum içinde olmayız” dedi.

SERT: “HİZMET-İŞ’İN TEMELİ EMEKÇİLER TARAFINDAN ATILMIŞTIR”
Genel Sekreterimiz Devlet Sert, sendikamızın oluşturduğu farkındalığa dikkat çekti. Sendikamızın en önemli farkının yerlilik olduğunu vurgulayan Sert, “Hizmet-İş’in temeli bizzat emekçiler tarafından atılmış, sahip olduğu ilkeleri bu toprağın değerlerinden oluşturulmuştur. Hizmet-İş yabancı ideolojistlerin tavsiyesi ve katkısıyla kurulmamış, ideolojilerin pençesine düşmemiştir. Hiçbir zaman naylon sendika olmamış, siyasilerin ve sermayenin emrine de girmemiştir. Bundan dolayıdır ki, işkolumuzun en genç sendikası olmasına rağmen, işkolumuzda birinci sendikadır” dedi.

Sert, sendikamızın sosyal sorumluluk projeleri kapsamında geliştirip uygulamaya koyduğu üyelerimize yönelik projeler hakkında da bilgi verdi.

KÜTÜKÇÜ: “TAŞERONLAŞMA SOSYO-EKONOMİK HAYATI OULUMSUZ ETKİLİYOR”
Genel Mali Sekreterimiz Fahrettin Kütükçü, işkolumuzun en büyük sorunu olan taşeronlaşmanın, sosyo-ekonomik hayatı olumsuz etkilediğini söyledi.Güvencesiz çalıştırılan emekçilere ödenen düşük ücretin, sendikalı çalışanlar için yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde örnek ve tehdit olarak kullanıldığını belirten Kütükçü, taşeron işçilere reva görülen ücret ve çalışma koşullarını zulüm olarak tanımladı.

Kütükçü, “Örgütlenmek sadece emekçinin maaşını artırmayı değil, iş barışını da sağlamak içindir” dedi.

KOCA: “TAŞERONDA ÖRGÜTLENMENİN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL İŞVERENLERDİR”
Genel Teşkilatlanma Sekreterimiz Zekeriya Koca, şube yöneticileri ve işyeri sendika temsilcilerinin beceri ve bilgileriyle öne çıkmış insanlar olduklarını belirterek, bilginin önemini vurguladı.Örgütlenme çalışmalarından dolayı Trabzon ve Rize şubelerimizi tebrik eden Koca, “İşkolumuza giren her yerde örgütlenmeliyiz. Örgütlenirken insanların işini kaybetmemesine dikkat göstermeliyiz” dedi. Koca, taşeron firmalarda örgütlenmenin önündeki en büyük engelin ise işverenler olduğunu söyledi.

Seminere Havza Belediye Başkanı Murat İkiz de katılarak bir selamlama konuşması yaptı. İkiz, seminerin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Daha sonra Trabzon Şube Başkanımız İhsan Bülbül ve Rize Şube Başkanımız Mehmet Alaca birer selamlama konuşması yaptılar.

Konuşmalardan sonra Genel Başkan Danışmanımız Yahya Düzenli ve Hukuk Müşavirimiz Av. Oğuz Aksoy sunumlarını yaptılar.

Eğitim Seminerinin sonunda seminere katılan şube yöneticileri, temsilciler ve komite başkanlarına katılım belgeleri takdim edildi.