Ana Sayfa » Faaliyetlerimiz » Eğitim Seminerleri » ARSLAN: GÜNDEMİMİZİN TEK MADDESİ ÖRGÜTLENMEDİR

ARSLAN: GÜNDEMİMİZİN TEK MADDESİ ÖRGÜTLENMEDİR

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Kırşehir’de gerçekleştirilen eğitim seminerimize katılarak bir konuşma yaptı.

Sendikamız HİZMET-İŞ ve Konfederasyonumuz HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, örgütlenmenin zor bir iş olduğunu belirterek “Türkiye’de sendikal örgütlenmenin ne kadar zor olduğunun bilincindeyiz. Şov yapmak, meydanlarda nutuk atmanın sonuçlarını, risklerini düşünerek hareket zorundayız. Her kesimi ikna ederek işçilerimizin sendikalı olmalarına çabalıyoruz” dedi.

Sendikamız HİZMET-İŞ ve Konfederasyonumuz HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Sendikamızın Kırşehir’de gerçekleştirilen eğitim seminerine katılarak bir konuşma yaptı. Arslan, HAK-İŞ’in toplumsal tabanda önemli bir karşılığının olduğunu vurgulayarak, çalışanların haklarını koruyan, Türkiye şartlarını da dikkate alan bir anlayışla hareket ettiklerini ve bu tavrın gelecekte de karşılığının olacağını söyledi.

Sendikal geleceğin inşasında örgütlenmenin önemine değinen Arslan, “Henüz daha yolun başındayız. İşkolumuzda (Genel İşler) 800 bin işçi çalışıyor. Sadece 170 bini sendika üyesi. Geriye 630 bin işçi kalıyor. 13 milyon işçi var. 1 milyon 200 bini sadece sendikalı. Böyle vahim bir tablo var. Eğer biz bu sendikasız arkadaşlarımızı örgütleyemezsek geleceğimiz endişelidir. Emek veriyoruz, mücadele ediyoruz. Bunun yolu örgütlenmekten, büyümekten geçiyor. Gece gündüz hep birlikte koşacağız” dedi.

“ASGARİ ÜCRET BUGÜN KÖLELİK ÜCRETİDİR”
Asgari ücretin asgari ücret olmaktan başka her şeye benzediğini söyleyen Sendikamız HİZMET-İŞ ve Konfederasyonumuz HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, asgari ücret tespit komisyonun eksik temsilinin adalet getirmeyeceğini, Hak-İş’in olmadığı yerde problemlerin baş göstereceğini vurgulayarak şunları kaydetti:

“Türkiye’de 6 milyon insan asgari ücretle çalışıyor. 1 Ocak’tan itibaren yeni asgari ücret belirlenecek. Asgari ücret tesbit komisyonunda HAK-İŞ maalesef
yok. 12 Darbesinin etkileri hala bu komisyonda sürüyor. Komisyon adil bir şekilde yeniden düzenlenmeli, yapısal sağlığına kavuşturulmalı. Bugün asgari ücret resmen kölelik ücretidir. Asgari ücret belirlenirken tek kişilik değil, evli, en az iki çocuklu bir ailenin asgari bir aylık geçimini temin edecek bir ücret olmalı. Bizim kültürümüzde “hacet-i asliye” dediğimiz insanların aslî ihtiyaçlarının ne olması gerektiğini belirlemeye çalışan bir anlayış var. Oysa ki bugünkü asgari ücretle bir aile geçinebilir mi? Asgari ücret belirlenirken bu ailelerin gıda masraflarını, kiralarını, yol, mutfak ve diğer ihtiyaçlarını karşılayacak bir model oluşturulmalı.”

“BÜTÜN MAZLUMLARA, EZİLENLERE BORCUMUZ VAR!”
Hak-İş’in kendi yerli kültür ve değerlerimizi sendikal alana taşıyan bir anlayışa sahip olduğunu belirten Arslan, şöyle konuştu:

“Biz ülkemizin, bölgemizin ve küremizin, bütün mazlumların bizden alacağı var. Bizim onlar için bir şeyler yapma mecburiyetimiz var. Bizim onlara borcumuz var. HAK-İŞ’li olmak bu borcun farkında olmak demektir. “Bize ne” diyemeyiz. İşte HAK-İŞ’in diğerlerinden farkı bu. Bizim tarihimiz bize bu sorumluluğu yüklüyor. Biz sendikacılığı bu anlayışla yapmamız gerekiyor. Gazze’de, Pakistan’da, daha başka coğrafyalardaki mağdurlara, mazlumlara yardım etmeye çalışıyoruz. Yüz yıl önce onlar bizimle beraberlerdi. Bizim de bugün onlara yardım etmemiz gerekiyor. Somali’ de, Bosna’da, Sudan’da, Filistin’de sorumluluklarımız, yapacaklarımız var. Meseleye büyük düşünerek bakmalıyız. Kaçsanız da koşup arkanızdan çağırıyorlar. Onun için HAK-İŞ’i büyütmek, temsil kapasitesini artırmak zorundayız. Bu misyona sahip çıkacağız.”