Ana Sayfa » Faaliyetlerimiz » Dış İlişkiler » Yerel Endüstriler ve Kamu Hizmetleri Çalışanları Sendikası’nın Kongresine Katıldık

Azerbaycan Cumhuriyeti Yerel Endüstriler ve Kamu Hizmetleri Çalışanları Sendikası’nın 4. Olağan Genel Kurulu, Bakü’de yapıldı.

29 Haziran 2012 tarihinde Bakü’de gerçekleştirilen genel kurula Genel Sekreterimiz Devlet Sert, Genel Disiplin Kurulu üyemiz Abdülmecit Akdemir, Ankara 2 No’lu Şube Sekreterimiz Recep DERE, Genel Merkez Kadın Komitemiz Başkan Yardımcısı Sevilay Çatma ve Konya Şube Kadın Komitemiz Başkanı Hatice Yaşa katıldı.

Azerbaycan Cumhuriyeti Yerel Endüstriler ve Kamu Hizmetleri Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Telman Hacıyev ve ekibinin güven tazelediği genel kurulda katılımcılara seslenen Genel Sekreterimiz Devlet Sert, HAK-İŞ ve Sendikamız Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın selam ve başarı dileklerini iletti.

Sendikamız HİZMET-İŞ’in uluslararası ilişkilerinde “Önce İnsan Önce Emek”, “İmzamız işçinin Kararıdır”, “Geleceğimiz hayallerimiz kadardır” ve “Küresel Emek Dayanışması Zorunludur” ilkelerinin belirleyici olduğuna işaret eden Genel Sekreterimiz Sert, küresel ölçekte sendikal işbirliği ve dayanışmanın sendikal hareketin önceliği olması gerektiğini vurguladı.
Sendikamız HİZMET-İŞ’in bu anlayıştan hareketle PSI ve EPSU’ya üye olduğunu belirten Sert, Orta Asya, Kafkaslar, Avrupa ve Afrika’dan 14 farklı ülkeden 22 sendika ile işbirliği anlaşmaları imzaladığını söyledi.
Sert, “İşçilerin kamuoyu nezdindeki sesi olan bizler, savaşlara, teröre, yoksulluğa, ayrımcılığa, fırsat eşitsizliğine ve çevre tahribatına karşı sesimizi daha çok yükseltmeliyiz. Sendikalar ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliği ve dayanışma arttığı ölçüde, ülkelerimizde demokrasinin ve katılımcılığın güçlenmesine katkı verebileceğimizin farkındayız” şeklinde konuştu.