Ana Sayfa » Faaliyetlerimiz » Dış İlişkiler » UPOZ’UN 7’İNCİ GENEL KURULUNA KATILDIK

UPOZ’UN 7’İNCİ GENEL KURULUNA KATILDIK

Makedonya Kamu İdareleri, İşletmeleri ve Yerel Yönetimler Çalışanları Sendikası (UPOZ)’un 7. Genel Kurulu’na katıldık.

Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Keskin ve Dış İlişkiler Uzmanımız Recep Atar, Makedonya’nın önemli emek örgütleri arasında yer alan Kamu İdareleri, Yerel Yönetimler, Kamu İşletmeleri Çalışanları Sendikası (UPOZ)’un 7. Genel Kurulu’na katıldı.

12 Aralık 2015 tarihinde Makedonya’nın turizm kenti Ohrid’de gerçekleştirilen genel kurulda konuşan Genel Başkan Yardımcımız Mehmet keskin, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın selam ve mesajını ileterek, genel kurulun UPOZ, Makedonya işçi hareketi ve tüm emekçiler için başarılar getirmesini diledi.
Katılımcıları HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ hakkında bilgilendiren Keskin, “Hizmet-İş 150 bini aşkın üyesiyle Türkiye’nin 2’inci büyük sendikasıdır. 15 büyükşehir, 26 il, 388 ilçe ile 123 belde ve işyerinde örgütlenmiştir. 46 şube, 2 bölge ve 25 il başkanlığı ile tüm ülkede faaliyetlerini sürdüren HİZMET-İŞ ile UPOZ arasında 26 Kasım 2007 tarihinde ikili işbirliği anlaşması imzalanmıştı. O tarihten bu yana, ilişkilerimiz gelişerek devam etmektedir. Yeni küresel işbirlikleri kurmayı ve varolanları geliştirmeyi uluslararası misyonumuzun bir gereği sayıyoruz. Ayrıca, küresel ölçekte sendikal dayanışmayı güçlendirmek amacıyla birikim ve deneyim paylaşımını önemsiyoruz” dedi.

Keskin, konuşmasının ardından UPOZ Genel Başkanı Peco Grujovski ve Genel Sekreter Trpe Deanoski’ye hediye verdi.

Mevcut Genel Başkan Peco Grujovski’nin tekrar seçildiği genel kurula pek çok ülkeden sendika temsilcileri katıldı.