Ana Sayfa » Faaliyetlerimiz » Dış İlişkiler » Güneydoğu Avrupa’da İstihdam Ve Örgütlenme Seminerine Katıldık

Güneydoğu Avrupa’da İstihdam Ve Örgütlenme Seminerine Katıldık

Sosyal Hizmetler Kapsamında Güney Doğu Avrupa’da İstihdam ve Örgülenme Semineri Zagreb’te gerçekleştirildi.

“Sosyal Hizmetler Kapsamında Güney Doğu Avrupa’da İstihdam ve Örgülenme” Semineri 27-29 Ocak 2015 tarihleri arasında Hırvatistan’ın Başkenti Zagreb’te gerçekleştirildi.

Avrupa Kamu Hizmetleri Sendikaları Federasyonu (EPSU) ve Avrupa Sendikalar Enstitüsü (ETUI) tarafından gerçekleştirilen seminere, Sendikamız Dış ilişkiler Uzmanı Ahmed Halfaya ile Genel Merkez Gençlik Komite Başkanı Hafize Düden katıldılar.

Üç oturum halinde gerçekleştirilen seminerde eğitimden beklentiler, tek seslilik, üye kazanımı ve üyelerin sürekliliği ve gençlerin sendikal çalışmalara katılımı konuları ele alındı, farklı örgütlenme deneyimleri paylaşıldı, farklı ülke gruplarıyla fikir alışverişinde bulunuldu.

Uzmanlarımız seminerde sendikamızın yürütmüş olduğu kampanyalar, üyelerimize sunduğumuz avantajlar, değerlerimiz ve çalışmalarımız hakkında bilgi aktarımında bulundu.

EPSU ve ETUC’un çalışmaları hakkında bilgilerin verildiği seminerde yeni üyelerin kazanımı için yeni yöntemlerin geliştirilmesi ve bazı metodların kopyalanarak değil, uyarlanarak uygulanması gerektiğine vurgu yapıldı.

Seminerde yapılan grup çalışmalarında benzer yöntemlerle çalışıldığı, etkili iletişim için tüm araçların sendikalar tarafından etkin olarak kullanıldığı, iletişim araçlarının fazla ve gereksiz kullanımının etki kaybına yol açacağı ve etkili olmayı azaltacağı vurgulandı. Sendikalar arasındaki farklılıkların ise mevzuat, siyasi ortam ve kültürden kaynaklandığı konusunda fikir birliği oluştu.

Seminer, sonraki toplantı için eylem planlarının konuşulmasıyla son buldu.