Ana Sayfa » Faaliyetlerimiz » Dış İlişkiler » Fas’a Çalışma Ziyareti Gerçekleştirdik

Fas’a Çalışma Ziyareti Gerçekleştirdik

Heyetimiz, Fas Yerel Yönetimleri Çalışanları Sendikası’nın daveti üzerine gittiği Fas’ta temaslarda bulundu.

Genel Mali Sekreterimiz Fahrettin Kütükçü başkanlığında Sendikamızdan 6 kişilik heyet, 12-17 Aralık 2014 tarihleri arasında Fas’a çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Çalışma ziyareti, HAK-İŞ ile UGTM arasında imzalanan ikili işbirliği anlaşması çerçevesinde, Fas Yerel Yönetimleri Çalışanları Sendikası’nın daveti üzerine gerçekleştirildi.

Çalışma ziyareti kapsamında UGTM yöneticileri ve bağlı sendikaların genel başkanlarıyla görüşmeler yapıldı.

Genel Mali Sekreterimiz Fahrettin Kütükçü başkanlığındaki Sendikamız heyetinde Ege Bölge Başkanı Ahmet Özen, Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Reşat Özmen, Dış İlişkiler Uzmanı Ahmed Halfaya, Genel Merkez Kadın Komitesi Başkan Yardımcısı Sevilay Çatma ve Muş Şube Kadın Komitesi Başkanı Alev Baba yer aldı.

Rabat’ta UGTM Rabat Bölge Başkanı ve Yerel Yönetimler Sendikası Genel Başkanı Abdelaziz Alazabbi ile görüşmeler yapıldı.

Fas’ta, UGTM Fas bölge başkanlığı ziyaret edilerek, başkan Mohamed Elyamını görüşüldü. Daha sonra Fas Belediyesi ziyaret edilerek belediye başkan vekili Ala Elamrawy’dan belediyenin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi alındı.

Parlamento ziyaret edildi. istiklal partisi temsilcisi ve meclis başkanı Kenza Elghali ile görüşüldü. Ziyaretin son günü ise Kazablanka şehrinde UGTM’nın şubesi ziyaret edilerek, UGTM Genel Başkanı Mohamed Kafi CHERRAT ve Genel Başkan Yardımcısı Ahmed Elkohil ile görüş alışverişinde bulunuldu.

Genel Mali Sekreterimiz Fahrettin Kütükçü, ziyaret kapsamında yaptığı konuşmalarda, Konfederasyonumuz HAK-İŞ ve Sendikamız HİZMET-İŞ hakkında bilgi verdi.

1 yıl önce yürürlüğe giren e-devlet yoluyla üyelik, “Hakkın Bize Emanet – Seni Sendika Korur” temalı örgütlenme kampanyamız ve taşeron emekçileriyle ilgili yaptığımız çalışmalar hakkında bilgi veren Kütükçü, sendikalar arası ilişkilerin geliştirilmesi ve bilgi paylaşımının önemine vurgu yaptı.

Çalışma ziyareti programı kapsamında, Sendikamız HİZMET-İŞ ile Fas Ulusal Yerel Yönetimler Çalışanları Sendikası arasında Rabat’ta ikili işbirliği anlaşması imzalandı. İşbirliği anlaşması metnini Sendikamız adına Genel Mali Sekreterimiz Fahrettin KÜTÜKÇÜ, Fas Ulusal Yerel Yönetimler Çalışanları Sendikası adına ise Genel Başkan Abdelaziz AZZABI imzaladı.