Av. Hüseyin ÖZ, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan Vekili Samsun ili Çarşamba ilçesinde 01.04.1966 tarihinde doğdu. İlköğrenimini Çarşamba Çelikli İlkokulu’nda, orta öğrenimini Çarşamba İmam-Hatip Lisesi’nde ve lise öğrenimini Ordu İmam-Hatip Lisesinde tamamladı. Yüksek öğrenimini (lisans eğitimini) Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde 1987-1992 yılları arasında tamamladı. Avukatlık stajını 1992 yılında bitirdikten sonra 1993 yılında Serbest Avukatlık yapmaya başladı. Av. Öz, vatani hizmetini (askerlik görevini) 237. Kısa Dönem olarak 1994 yılında tamamladıktan sonra 1995 yılında Hizmet İş Sendikası Genel Merkezi’nde Hukuk Müşaviri olarak çalışmaya başladı. Ankara / Çankaya Belediyesi’nde 2004-2009 yılları arasında Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili olarak görev yapan Av. Öz, belediyeler ve yerel yönetimlerle ilgili birçok organizasyon ve toplantıya iştirak etti ve çok sayıda tebliğ sundu. Hukuki Araştırmalar Derneği, Deniz Feneri Derneği, Ankara Sosyal Gelişim Derneği, Hak Yol Vakfı, İnsani Yardım Vakfı (İHH) gibi bir çok sivil toplum kuruluşunda üye ve yönetici olarak farklı görevler üstlenen Av. Öz, Sendikamızda görev yaptığı dönem içerisinde, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku alanında birçok toplantıya katılarak tebliğ sundu. 2011 yılında Hak-İş Konfederasyonu Hukuk Müşaviri olarak görevlendirilen ve Hak-İş Konfederasyonuna bağlı bir çok sendikanın Hukuk Müşavirliği görevini üstlenen Av. Öz, Hak-İş’e bağlı sendikaların kuruluş çalışmalarında aktif görev aldı. 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nun 07.11.2012 tarihinde yürürlüğe girmesiyle birlikte, Yüksek Hakem Kurulu’nda Hak-İş Konfederasyonu’nu temsilen görevlendirilen Av. Öz, halen bu görevi sürdürmektedir. Sendikamızda I.Hukuk Müşavirliği görevini yürütmekte iken, 2013 yılı Mayıs ayında, Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Av. Öz, Sendikamız Hizmet-İş’in 29-31 Mayıs 2015 tarihlerinde Kızılcahamam’da gerçekleştirilen 12. Olağan Genel Kurulu’nda Genel Yönetim Kurulu Asil Üyeliği’ne seçildi. Sendikamız Genel Yönetim Kurulu’nun 04.06.2015 tarihli ve 12/1 sayılı kararıyla yapılan görev dağılımı sonucunda “Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan Vekili” görevini yürütmeye başlayan Av. Öz, ikisi kız, ikisi erkek olmak üzere 4 çocuk babasıdır ve orta düzeyde İngilizce bilmektedir. Av. Hüseyin ÖZ Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı (Genel Başkan Vekili) e-posta: huseyinoz@hizmet-is.org.tr