Ana Sayfa » Teşkilat » Genel Yönetim Kurulu » GENEL YÖNETİM KURULU

GENEL YÖNETİM KURULU

Mahmut ARSLAN – Genel Başkan

1955 yılında Karaman İli, Ermenek İlçesi Tepebaşı Köyü’nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ermenek’te, lise öğrenimini Konya’da tamamladı. Öğrenim döneminden sonra çalışma hayatına atıldı. Çalışma hayatına 1974 yılında Deniz Kuvvetleri Gölcük Tersane Komutanlığı’nda elektrik teknisyeni olarak başladı.

Daha sonra Konya’ya gelerek, 1979 yılında Konya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’nda elektrik teknisyeni olarak çalışmaya başladı. Bu yıllarda, (daha önce çeşitli sivil toplum örgütlerindeki faaliyetlerinin bir uzantısı olarak) sendikal hareketin içerisinde yer aldı ve bir grup çalışma arkadaşı ile Sendikamız HİZMET-İŞ’in başta Konya Belediyesi olmak üzere, çevre belediyelerdeki örgütlenme çalışmalarını yürüttü.

Sendikamız HİZMET-İŞ’in 1982 yılı sonunda yapılan 2. Olağan Genel Kurulu’nda Genel Mali Sekreterliğe seçildi. Daha sonra sırasıyla 1983, 1986, 1989, 1992, 1995 ve 1999 yıllarında yapılan Olağan Genel Kurullarda Genel Sekreterlik görevine seçildi.

3 Kasım 2002 tarihinde yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinde Manisa Milletvekili olan Hüseyin TANRIVERDİ’nin istifası ile boşalan Genel Başkanlık için Genel Yönetim Kurulumuzun oybirliğiyle aldığı karar ile Genel Başkanlık görevine seçildi.

6-7 Eylül 2003 tarihlerinde yapılan 9. Olağan Genel Kurulu’nda, 25-26 Ağustos 2007 tarihlerinde yapılan 10. Olağan Genel Kurulu’nda ve 23–24 Temmuz 2011 tarihinde yapılan 11. Olağan Genel Kurulu’nda Genel Başkanlığa tekrar seçildi.

ARSLAN, Sendikamız HİZMET-İŞ’in 29-31 Mayıs 2015 tarihlerinde Kızılcahamam’da gerçekleştirilen 12. Olağan Genel Kurulu’nda Genel Başkanlığa tekrar seçildi.

HAK-İŞ Konfederasyonu Yönetim Kurulu’ndaki görevleri ise; 26-28/11/1999 tarihinde yapılan HAK-İŞ Konfederasyonu 9. Olağan Genel Kurulu’nda HAK-İŞ Genel Teşkilatlanma Sekreterliği’ne seçildi. Daha sonra Konfederasyonumuzun 5-7.12.2003 tarihindeki 10. Olağan Genel Kurulunda Genel Başkan Yardımcılığı’na seçildi.

ARSLAN, Salim USLU’nun milletvekili adaylığı dolayısıyla HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanlığı görevinden istifa etmesinin ardından 22.03.2011 tarihinde HAK-İŞ Genel Başkanlığına seçildi. 21 – 23 Ekim 2011 tarihleri arasında yapılan, HAK-İŞ Konfederasyonu 12.Olağan Genel Kurulunda Genel Başkanlığa tekrar seçildi.

ARSLAN, Sendikamız HİZMET-İŞ’in 22-24 Şubat 2019 tarihlerinde Kızılcahamam’da gerçekleştirilen 13. Olağan Genel Kurulu’nda Genel Başkanlığa tekrar seçildi.

ARSLAN, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in 10-11 Temmuz 2019 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilen 14. Olağan Genel Kurulu’nda yeniden HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanlığı’na seçildi.

Yayımlanmış Yoksulluk, İşsizlik, Sendikal Dünya ile İstihdamın Geliştirilmesi, Çalışma Hayatında Küresel Kriz ve Ankara Büyükşehirde Direnişin 22 Günü isimli üç kitabı bulunan ARSLAN, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Mahmut ARSLAN, HİZMET-İŞ Sendikası ve HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı

e-posta: gb@hizmet-is.org.tr

Av. Hüseyin ÖZ, Genel Başkan Vekili

Samsun ili Çarşamba ilçesinde 01.04.1966 tarihinde doğdu. İlköğrenimini Çarşamba Çelikli İlkokulu’nda, orta öğrenimini Çarşamba İmam-Hatip Lisesi’nde ve lise öğrenimini Ordu İmam-Hatip Lisesinde tamamladı.

Yüksek öğrenimini (lisans eğitimini) Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde 1987-1992 yılları arasında tamamladı. Avukatlık stajını 1992 yılında bitirdikten sonra 1993 yılında Serbest Avukatlık yapmaya başladı.

Av. Öz, vatani hizmetini (askerlik görevini) 237. Kısa Dönem olarak 1994 yılında tamamladıktan sonra 1995 yılında HİZMET-İŞ Sendikası Genel Merkezi’nde Hukuk Müşaviri olarak çalışmaya başladı.

Ankara/Çankaya Belediyesi’nde 2004-2009 yılları arasında Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili olarak görev yapan Av. Öz, belediyeler ve yerel yönetimlerle ilgili birçok organizasyon ve toplantıya iştirak etti ve çok sayıda tebliğ sundu.

Hukuki Araştırmalar Derneği, Deniz Feneri Derneği, Ankara Sosyal Gelişim Derneği, Hak Yol Vakfı, İnsani Yardım Vakfı (İHH) gibi bir çok sivil toplum kuruluşunda üye ve yönetici olarak farklı görevler üstlenen Av. Öz, Sendikamız HİZMET-İŞ’te görev yaptığı dönem içerisinde, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku alanında birçok toplantıya katılarak tebliğ sundu.

2011 yılında HAK-İŞ Konfederasyonu Hukuk Müşaviri olarak görevlendirilen ve HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı bir çok sendikanın Hukuk Müşavirliği görevini üstlenen Av. Öz, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların kuruluş çalışmalarında aktif görev aldı.

6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nun 07.11.2012 tarihinde yürürlüğe girmesiyle birlikte, Yüksek Hakem Kurulu’nda HAK-İŞ Konfederasyonu’nu temsilen görevlendirilen Av. Öz, halen bu görevi sürdürmektedir.

Sendikamızda I.Hukuk Müşavirliği görevini yürütmekte iken, 2013 yılı Mayıs ayında, Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Av. Öz, Sendikamız HİZMET-İŞ’in 29-31 Mayıs 2015 tarihlerinde Kızılcahamam’da gerçekleştirilen 12. Olağan Genel Kurulu’nda Genel Yönetim Kurulu Asil Üyeliği’ne seçildi.

Sendikamız Genel Yönetim Kurulu’nun 04.06.2015 tarihli ve 12/1 sayılı kararıyla yapılan görev dağılımı sonucunda “HİZMET-İŞ Sendikası Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan Vekili” görevini yürütmeye başlayan Av. Öz, ikisi kız, ikisi erkek olmak üzere 4 çocuk babasıdır ve orta düzeyde İngilizce bilmektedir.

Öz, Sendikamız HİZMET-İŞ’in 22-24 Şubat 2019 tarihlerinde Kızılcahamam’da gerçekleştirilen 13. Olağan Genel Kurulu’nda Genel Yönetim Kurulu Asil Üyeliği’ne tekrar seçildi.

Öz, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in 10-11 Temmuz 2019 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilen 14. Olağan Genel Kurulu’nda Genel Başkan Yardımcılığı görevine seçildi.

Av. Hüseyin ÖZ, Genel Başkan Vekili

e-posta:huseyinoz@hizmet-is.org.tr

Celal YILDIZ, Genel Başkan Yardımcısı

02.02.1966 tarihinde, Ankara ili, Haymana ilçesi, Bostanhüyük Köyü’nde doğdu. İlkokulu Ankara/Akdere’de tamamladı. Askere gittiği 1986 yılına kadar sanayi sektöründe çalıştı.

Askerden döndükten sonra 1988-1994 yılları arasında Renault Mais İşletmesi’nde usta olarak çalıştı.

1994-2002 yılları arasında esnaflık yaptı. 2002 yılında Ankara/Mamak Belediyesi bünyesinde işçi olarak işe başladı.

17 Temmuz 2007 tarihinde oluşturulan, Sendikamız HİZMET-İŞ’in Ankara 4 Nolu Şube Başkanlığı’nın Müteşebbis Yönetim Kurulu Başkanlığı’na atandı ve bu göreve bir defa daha getirildi.

Sendikamız HİZMET-İŞ Ankara 4 Nolu Şube Başkanlığı’nın 30.08.2008 tarihinde yapılan 1.Olağan Genel Kurulu’nda ve 17.07.2012 tarihinde yapılan 2.Olağan Genel Kurulu’nda, HİZMET-İŞ Sendikası Ankara 4 No’lu Şube Başkanlığı’na seçildi.

Sendikamız HİZMET-İŞ’in 30 -31 Mayıs 2015 tarihlerinde Ankara/Kızılcahamam’da yapılan 12.Olağan Genel Kurulu’nda, HİZMET-İŞ Sendikası Genel Yönetim Kurulu Asil Üyeliğine seçildi.

12. Olağan Genel Kurulumuzdan sonra Genel Yönetim Kurulu Üyelerimiz arasında yapılan görev dağılımı gereği, HİZMET-İŞ Sendikası Genel Başkan Yardımcısı (Mali İşler) görevini sürdürdü.

YILDIZ, Sendikamız HİZMET-İŞ’in 22-24 Şubat 2019 tarihlerinde Kızılcahamam’da gerçekleştirilen 13. Olağan Genel Kurulu’nda Genel Yönetim Kurulu Asil Üyeliği’ne tekrar seçildi.

Celal YILDIZ, Genel Başkan Yardımcısı

e-posta:celalyildiz@hizmet-is.org.tr

Halil Özdemir, Genel Başkan Yardımcısı

8 Mart 1964’te Kayseri ili Develi ilçesinde doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Kayseri/Develi’de bulunan Seyrani İlköğretim Okulu’nda, lise öğrenimini ise Develi İmam-Hatip Lisesi’nde tamamladı.

Öğrenim ve askerlik döneminden sonra bir süre ticaretle uğraştı. 1994 yılında Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde şoför olarak işe başladı. Burada hareket memurluğu, hareket amirliği ve otobüs işletme şefliği görevlerinde bulunan Özdemir, aynı zamanda sendikal faaliyetlerde de bulunarak HİZMET-İŞ Sendikamızın İşyeri Sendika Temsilciliği ve Baştemsilciliği görevlerini üstlendi.

Daha sonra Sendikamız HİZMET-İŞ Kayseri Şube Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçilerek Şube Mali Sekreterliği görevini yürüten Özdemir, 2003 yılında yapılan şube genel kurulunda şube sekreterliğine, 2006 yılında yapılan şube genel kurulunda ise Kayseri Şube Başkanlığı’na seçildi.

Kayseri Şube Başkanlığı’nı 9 yıl başarıyla yürüten Özdemir, Sendikamız HİZMET-İŞ’in 30-31 Mayıs 2015 tarihlerinde Ankara/Kızılcahamam’da gerçekleştirilen 12. Olağan Genel Kurulu’nda Genel Yönetim Kurulu Asil Üyeliği’ne seçildi.

HİZMEt-İŞ Sendikası Genel Yönetim Kurulu’nun yaptığı görev dağılımı sonucunda Teşkilat’dan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmeye başlayan Özdemir, evli ve 4 çocuk babasıdır.

ÖZDEMİR, Sendikamız HİZMET-İŞ’in 22-24 Şubat 2019 tarihlerinde Kızılcahamam’da gerçekleştirilen 13. Olağan Genel Kurulu’nda Genel Yönetim Kurulu Asil Üyeliği’ne tekrar seçildi.

Halil Özdemir, Genel Başkan Yardımcısı

e-posta:halilozdemir@hizmet-is.org.tr

Mehmet KESKİN, Genel Başkan Yardımcısı

25 Kasım 1973 yılında Ordu ili, Fatsa ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini memleketinde, lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan KESKİN, yaklaşık 10 yıl turizm sektöründe çalıştı. 2005 yılında Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi-İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü bünyesinde otobüs şoförü olarak işe başladı.

Bir dönem yürüttüğü Hareket Amiri Vekilliği görevinden sonra 2009-2011 yılları arasında HİZMET-İŞ Sendikası İstanbul 3 Nolu İETT Şubesi’ne bağlı İETT Anadolu Garajı’nda baştemsilcilik görevini ifa etti. Akabinde, HİZMET-İŞ Sendikası İstanbul 3 Nolu İETT Şubesi’nin 2011 ve 2014 yıllarında yapılan Şube Genel Kurullarda Şube Başkanlığı görevine seçildi.

HİZMET-İŞ Sendikası İstanbul İETT 3 Nolu Şube Başkanlığı görevini başarıyla sürdüren Mehmet KESKİN, Sendikamız HİZMET-İŞ’in 30-31 Mayıs 2015 tarihlerinde Ankara/Kızılcahamam’da yapılan 12.Olağan Genel Kurulu’nda Genel Yönetim Kurulu Asil üyeliğine seçildi.

Sendikamız HİZMET-İŞ Genel Yönetim Kurulu’nun yaptığı görev dağılımı sonunda Eğitim ve Sosyal İşler’den sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmeye başlayan Mehmet KESKİN, evli ve 3 çocuk babasıdır.

KESKİN, Sendikamız HİZMET-İŞ’in 22-24 Şubat 2019 tarihlerinde Kızılcahamam’da gerçekleştirilen 13. Olağan Genel Kurulu’nda Genel Yönetim Kurulu Asil Üyeliği’ne tekrar seçildi.

Mehmet KESKİN, Genel Başkan Yardımcısı

e-posta: mehmetkeskin@hizmet-is.org.tr