Ana Sayfa » Medya » Kitaplarımız » MEVSİM ÇİÇEĞİ

MEVSİM ÇİÇEĞİ

İsmail BAYRAM’ın şiirlerini bir arada toplayan tek kitap olan Mevsim Çiçeği, şiir tadıyla hatırlatmalar yapıyor

Sendikamız Hizmet-İş Yayınlarından çıkan bu kitabımız Mevsim Çiçeği adını taşıyor. ‘60’lı ve 70’li yıllarda toplumumuzun manevi dünyasını şekillendiren şiirleriyle tanınan İsmail BAYRAM’ın eski ve yeni şiirlerini bir arada toplayan tek kitap olan Mevsim Çiçeği, küreselleşmenin manevi coğrafyamızı hızla tahrip ettiği günümüzde okuyucuya, dolayısıyla toplumumuza şiir tadıyla hatırlatmalarda bulunuyor:

“Şüphe insanoğlunun hep aklını delmiştir. Bu sırrın perdesini acaba kim delmiştir. Nice putlaştırılmış sistemler yıkılırken, Bizde batıl ilkeler din haline gelmiştir.”

Necip FAZIL’ın, “Anladım ki sanat Allah’ı anlamakmış…” deyişini zihinlerimize tekrardan nakşeden Bayram’ın Mevsim Çiçeği, “Bütün kitaplar tek bir kitabı anlatmak için yazılmıştır; O kitap Kur’an-ı Kerim’dir” sözü üzerine bina edilmiş.

Bayram; Ne Gördük sevgilide nazlı edadan başka, Gönlümüzde tutuşan aşkı sevdadan başka. Kâh ağladık, kah güldük şu yalancı dünyada, Ne bıraktık geride hoş sedadan başka. Mısralarında olduğu gibi, kitapta yer alan bütün şiirlerinde, kendini gerilerde bırakırken mısraların gücünü ayyuka çıkararak hep aynı gerçeği haykırıyor: “İman.”

Mevsim Çiçeği, içinde 300’ü aşkın şiirle iyiye, güzele, imana daveti içeren, tüm zamanlar olmak üzere, özellikle idrak etmekte olduğumuz Mübarek Ramazan ayı içerisinde mutlaka okunması gereken bir kitap.
Teknik Bilgiler: Kitabın Adı : Mevsim Çiçeği Yayınlayan : Hizmet-İş Sendikası www.hizmet-is.org.tr Yayın No : 41 Sayfa Sayısı : 270 Bası Tarihi ve Yeri: Mayıs 2007 – Ankara Yazarı : İsmail BAYRAM ISBN No : 978-975-98757-6-3 Editör : Yahya DÜZENLİ Kapak ve Tasarım : Mehmet Mehter Baskı : Remaksa Ltd. Şti. www.remaksa.com.tr