Ana Sayfa » Faaliyetlerimiz » MANİSA ŞUBEMİZİN 11. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

MANİSA ŞUBEMİZİN 11. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Manisa Şubemizin 11. Olağan Genel Kurulu, 1 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirildi.

Genel Kurula Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz, Kurucu ve Onursal Genel Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi, Genel Başkan Yardımcımız Halil Özdemir, Ak Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunus Emre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı Musa Özdemir, Öz Güven Sen Genel Başkanı Ömer Yılmaz, Öz Maden İş Genel Başkanı Fahrettin Kütükçü, Medya İş Genel Başkan Yardımcısı Sezai Ballı, Uşak Şube Başkanımız Recep Sorkun, Denizli Şube Başkanımız Sezai Söylemez, Balıkesir Şube Başkanımız Savaş Dal, Kütahya İl Başkanımız Nazif Demir, İzmir İl Başkanımız Bürhanettin Barbak ve İl Sekreterimiz Gültekin Şimşek, HAK-İŞ üyesi sendikaların Manisa şube başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

GENEL KURULUN DİVAN BAŞKANLIĞINI, GENEL BAŞKAN YARDIMCIMIZ ÖZDEMİR YAPTI

Genel kurul, Genel Başkan Yardımcımız Halil Özdemir’in Divan Başkanlığında gerçekleştirildi.

Manisa şubemizin genel kurulunun 13. Faaliyet dönemi içerisinde gerçekleştirilen son şube genel kurulu olduğunu belirten Özdemir, daha önce gerçekleştirilen şube genel kurulları gibi Manisa şubemizin genel kurulunun da barış ve kardeşlik içerisinde tamamlandığını söyledi.

GENEL BAŞKAN VEKİLİMİZ ÖZ: MANİSA BİZİM İÇİN TARİHİ ÖNEME SAHİPTİR

Genel kurulda katılımcılara hitaben bir konuşma gerçekleştiren Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz, HİZMET-İŞ sendikamızın kurucu başkanı Hüseyin Tanrıverdi ve 7 emekçi arkadaşı tarafından 1979 yılında Adıyaman’da kurulduğunu, ancak ilk gelişmesini Manisa’da sağladığını ifade etti.

Öz, “Manisa bizim için tarihi öneme sahip bir şehirdir. Manisa’nın kendini Spil Dağı’na yasladığı gibi biz de kendimizi Manisa’ya yasladık. İlk örgütlenmemizi, ilk toplu iş sözleşmemizi burada yaptık, ilk şubemizi Manisa’da kurduk” dedi.

Manisa şubemizin kuruluşundan günümüze kadar geçen süreçte görev yapmış şube başkanlarımız, temsilcilerimiz, üyelerimiz ve sendikamızın büyümesinde emek sarfetmiş tüm mensuplarımıza ve gönüllülerimize teşekkür eden Öz, ahirete irtihal etmiş olanlara da Allah’tan rahmet diledi. Öz, 3 Mayıs 2014 tarihinde Soma’da meydana gelen elim kazada hayatını kaybeden 301 maden emekçisini de rahmetle anarak mağfiret diledi.

Sendikamızın Manisa’da 1979 yılından beri var olduğunu ve Manisa’da yeniden güçlü bir pozisyonu yakaladığını ifade eden Öz, sendikamızın önümüzdeki dönemde Manisa’da daha güçlü yapıya kavuşacağını söyledi.

“ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU BEKLENTİLERİ KARŞILAMALIDIR”

Ülkemizde haziran ayından beri yaşanmakta olan fiyat artışlarına dikkat çeken Öz, bu durumun, çalışanların satın alma paritelerinde düşüşe neden olduğunu ifade etti.

Aralık ayı sonlarına doğru belirlenecek olan asgari ücret miktarının önem arzettiğini, çünkü belirlenecek rakamdan milyonlarca insanın etkileneceğini belirten Öz, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun çalışanları tatmin edecek bir karar almasını beklediklerini söyledi.

Genel Başkan Vekilimiz Öz, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun antidemokratik yapısını eleştirdi. Öz, komisyonun bütün çalışanları temsil edecek bir şekilde demokratik ve katılımcı bir yapıya kavuşturulmasını istedi.

“KADRODAN YARARLANAMAYAN 80 BİN CİVARINDA EMEKÇİ VAR”

Konuşmasında 696 sayılı KHK ile gerçekleştirilen taşeron düzenlemesi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Öz, taşeron düzenlemesi ile 400 bini kamuda, 450 bini de yerel yönetimlerde olmak üzere toplam 850 bin taşeron emekçisi kamunun ve yerel yönetimlerin bünyesine alındığını hatırlattı.

KİT çalışanları, hastane bilgi yönetim sistemi çalışanları, araç ve şoför teminine dayalı ihaleler kapsamında çalıştırılanlar, dolayısıyla personel teminine dayalı ihale kabul edilmeyen, yani yüzde yetmiş personel sınırını gerçekleştirmeyen ihalelerde çalışanlar, kamu kurumlarının yemekhane hizmetlerinde çalışanlar ile 4 Aralık 2017 tarihine fiilin çalışmıyor gözüktüğünden dolayı kadro düzenlemesinden yararlanamayan 80 bin civarında taşeron emekçinin bulunduğunu ifade eden Öz, “Bu arkadaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için de yeni bir çalışma ortaya koyuyoruz, bakanlarımızla görüşmelerimizi devam ettiriyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖZ, KADROYA GEÇİRİLEN EMEKÇİLERİN ÜCRE VE SOSYAL HAKLARININ YENİDEN BELİRLENMESİNİ TALEP ETTİ

Taşeron emekçilere kadro verilmesinin bütün sorunları çözmediğini, aksine yeni sorunların baş gösterdiğini belirten Öz, şunları kaydetti: “Kadroya geçen arkadaşlarımız asgari ücret artışından yararlanacak mı, yararlanamayacak mı? Bu arkadaşlarımızın ücret artışları, mevcut ekonomik koşullara göre yeniden belirlenecek mi, belirlenmeyecek mi tartışması, çalışanlarımız açısından hayati derecede önemli bir konudur. 2019 Ocak ayında yeni asgari ücret yürürlüğü konacak iken, diğer taraftan da kamu çerçeve toplu iş sözleşmelerinin görüşmeleri başlayacak. 2015, 2016 ve 2017 yılının ekonomik koşulları içerisinde belirlenen ücret zamları, bugünkü koşullarda yetersiz hale gelmiştir. Kamu çerçeve sözleşmesi yapılırken, 696 sayılı KHK ile kadroya geçirilen arkadaşlarımızın ücret ve sosyal haklarının da günümüzün ekonomik koşullarına uygun olarak yeniden belirlenmesini talep ediyoruz. Bunun takipçisiyiz.”

Kadroya geçiş sürecinde yaşanan sorunların çözümü için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı ile Sağlık Bakanıyla görüşmeler gerçekleştirdiklerini anlatan Öz, “850 bin arkadaşımızın yaşadığı sorunların sağlıklı bir şekilde tespit edilebilmesi ve çözülebilmesi için ortak çalışma grubu oluşturulmasını talep ettik” dedi.

ÖZ, NAKİL, TERFİ, TAYİN VE İLAVE TEDİYE SORUNUNA DİKKAT ÇEKTİ

Nakil, terfi ve tayin sorununun çözülemediğini kaydeden Öz, “Bir çalışanın tayin hakkı olmadığı için işinden ayrılmak zorunda kalması Türkiye’ye yakışmamaktadır. Yine, yerel yönetimlerin şirketlerine geçirilen emekçilerin, YHK kararıyla uygulanması gereken sözleşmeleri uygulanmamakta, sorun çıkarılmaktadır. Diğer taraftan, yerel yönetim kuruluşlarının şirketlerinde belirsiz süreli iş sözleşmesi ile çalışmakta olan işçiler yargı iştirakleri ile oluşan teamül gereğince, kanunun kapsamında olmadıkları gerekçesi ile ilave tediyeden yararlanamamaktadır. Yerel yönetim kuruluşlarının sürekli işçi kadrolarında çalışan işçiler ile yerel yönetimlerin iktisadi teşekküllerinde çalışan işçiler arasında farklı uygulamaya sebebiyet vermektedir. Bu husus, çalışanları, özellikle yerel yönetim kuruluşlarının iktisadi teşekküllerinde çalışanları derinden yaralamaktadır. Bu nedenle konunun bir an önce gerçekleştirilecek bir düzenleme ile çözüme kavuşturulmasını istiyoruz ve bekliyoruz” şeklinde konuştu.

KURUCU GENEL BAŞKANIMIZ HÜSEYİN TANRIVERDİ: MANİSA’DA SENDİKAL HAYATTA İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Kurucu Genel Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi, Manisa’da sendikal hayatta ilkleri gerçekleştirdiklerini söyledi. Tanrıverdi, “HİZMET-İŞ sendikamızı Adıyaman’da kurduk ama ilk toplu iş sözleşmemizi Manisa’da Mütevelli Belediyesinde imzaladık. Bu toplu iş sözleşmesi sendikamız için bir meşale oldu. Bugün o meşale HİZMET-İŞ sendikasını Türkiye’de en büyük işçi sendikası yaptı” dedi.

HİZMET-İŞ’in kurulduğu zamanlarda işkolundaki sendikaların HİZMET-İŞ aleyhine olumsuz algı çalışması yürüttüklerini kaydeden Tanrıverdi, “Rakip sendikalar, ‘20 günlük sendika mı sizin hakkınızı savunacak’ diye işçi kardeşlerimize yanıltmaya çalıştılar. Ama irademizi ortaya koyduk, çalıştık. 20 günlük dedikleri sendika emekçilerin hak ve menfaatlerini korudu. Demokrasi bilincini ortaya koydu, ülkenin bekasını, işçilerin birlik ve beraberliğini sağladı. En büyük işçi sendikası oldu. Allah HİZMET-İŞ’in yolunu açık etsin” dedi.

AK PARTİ MANİSA MİLLETVEKİLİ İSMAİL BİLEN: 28 ŞUBAT’TA ONURLU BİR DURUŞ SERGİLEDİNİZ

Ak Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, “Geçmiş yıllarda bir kısım hak ve talepleri dile getirmek mümkün değildi. Bir kısım STK’lar milletin değerleriyle çatışıyor, iç barışı ve iş barışını sıkıntıya sokuyordu. Temel hak ve hürriyetlerin askıya alınması için mücadele eden, cuntalara zemin hazırlayan sözde sivil toplum örgütlerini, sözde sendikaları, beşli çeteleri biliyoruz. Bu açıdan sizlere müteşekkiriz. 28 Şubat gibi bir dönemde onurlu bir duruş sergilediniz. Ak Parti iktidarında iş barışını kolaylaştıracak, emekçilerin haklarını önceleyecek çalışmalara imza attık” şeklinde konuştu.

ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANI ÖMER FARUK ÇELİK: HAK-İŞ VE HİZMET-İŞ, HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİN TESİS EDİLMESİNDE MİSYON İFA EDİYOR

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “HİZMET-İŞ sendikası bu ülkeni değerleriyle yoğrulmuş, bu ülkenin değerlerinden ve insanından yana tavır koymaktan hiçbir zaman geri durmamış güçlü bir sivil toplum örgütüdür. HİZMET-İŞ ve HAK-İŞ üyesi sendikalar normal bir sendika olmanın ötesinde, Türkiye’nin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşması ve temel hak ve özgürlüklerin tesis edilmesinde büyük bir misyon ifa etmektedirler. Onların 28 Şubat ve 15 Temmuz’daki çabaları ve duruşlarını hep birlikte müşahede ettik. Bu yüzden HAK-İŞ ve üye sendikaları önemsiyor ve değer veriyorum” diye konuştu.

YUNUS EMRE BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÇERÇİ: NAKİL, TERFİ VE TAYİN SORUNU ÇÖZÜLMELİDİR

Yunus Emre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, işçilerin nakil, terfi ve tayin sorununun mecburiyetten kaynaklanan durumlarda ve kamu kurumlarının karşılıklı muvafakatle çözüm getirilebileceğini söyledi.

TURAN KARAFİL TEKRAR SEÇİLEREK GÜVEN TAZELEDİ

Şube genel kurulunda tek liste ile girilen seçim sonucunda, Turan Karafil şube başkanlığına tekrar seçildi. Yönetim kurulu üyeliklerine ise Okan Polat, Orçin Ay ve Özlem Akın seçildiler.