Ana Sayfa » Faaliyetlerimiz » Eğitim Seminerleri » “GERÇEKLEŞTİRMEMİZ GEREKEN HEDEFLERİMİZ VAR”

“GERÇEKLEŞTİRMEMİZ GEREKEN HEDEFLERİMİZ VAR”

Şube, İl ve Bölge yöneticilerimiz, işyeri sendika temsilcilerimiz ve komite başkanlarımızın katıldığı Eğitim Seminerlerimiz Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Keskin’in koordinatörlüğünde düzenleniyor.

Eğitim Seminerimiz 24-27 Eylül 2018 tarihlerinde Sivas ve Tokat Şube Başkanlıklarımızın katılımlarıyla Amasya’da FİMAR LIFE Thermal Resort Hotel’de gerçekleştirildi.

Eğitim Seminerimize Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz, Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Keskin, Amasya Şube Başkanımız İsmail Pazar, Sivas Şube Başkanımız Nihat Şimşek, Tokat Şube Başkanımız Resul Demir, Genel Başkan Danışmanımız Yahya Düzenli, Hukuk Müşavirimiz Av. Kürşat Kaya ve şubelerimizin işyeri sendika temsilcilerimiz, komite başkanları ve yardımcıları katıldı.

Eğitim seminerinin açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Keskin, Şube ve İl Başkanlıklarımıza yönelik Bölgesel Eğitim seminerimizin başarılı geçmesini temenni ederek, eğitim seminerimizin tüm katılımcılar için yararlı, verimli, moral dolu ve birikimli bir program olmasını diledi.

KESKİN: SİZLER SENDİKAMIZIN ÜYELERİMİZE, İŞÇİLERİMİZE DÖNÜK YÜZLERİSİNİZ

Sendikamız HİZMET-İŞ’in Türkiye’nin en büyük işçi Sendikası olduğunu belirten Keskin, “En büyük işçi Sendikası olmamızda bütün teşkilatımızın emekleri var. Bu büyüklüğümüze yakışır bir şekilde eğitim faaliyetlerimizi aralıksız adeta bir okul gibi sürdürmeye devam ediyoruz. Eğitim programımızın sizlere faydalı olacağına buradan donanmış bir şekilde görev yerlerinize döneceğinizi temenni ediyoruz. Sendikamızın her alanda olduğu gibi Eğitim alanında da diğer sendikalarla mukayese edilemeyecek bir önceliği ve duyarlılığı vardır. Biz, eğitime ayırdığımız kaynak, zaman, yer ve elemanlarla kalitemizi ve farkındalığımızı ortaya koyuyoruz. Sizler sendikamızın üyelerimize, işçilerimize dönük yüzlerisiniz. Yani işyerlerinde Genel Merkezimizi yansıtan aynalarsınız. Onun için sizin göreviniz meşakkatlidir, önemlidir, önceliklidir ve bir o kadar da anlamlıdır” diye konuştu.

“DONANIMLI BİR ŞEKİLDE İŞ YERLERİNİZE DÖNECEKSİNİZ”

Bilgi güçtür diyen bir anlayışla yola çıkıldığını belirten Keskin, “İşyerlerinizde sorulan sorulara gerektiği şekilde cevap vermeniz gerekmekte. Özellikle sizlere yoğunlukla sorulan toplu iş sözleşmesi ile ilgili sorulara size güven anlamında bir sorun yaşamamak için anında cevap verebilmeniz gerekiyor. Sizler bu toplantılarda elde ettiğiniz donanımları işyerlerinizdeki arkadaşlarınıza anlatmanızı istiyoruz” dedi.

“SENDİKAMIZIN EN ÖNEMLİ SOSYAL PROJESİ: FERDİ KAZA SİGORTASI”

Sendikamızın üyelerine hizmetlerinin sadece Toplu İş Sözleşmeleriyle sınırlı olmadığını dile getiren Keskin, “Sendikamızın önemli sosyal projesi olan, tüm üyelerimizi “Ferdi Kaza Sigortası”na kavuşturmamızdır. Bizim işkolumuzda oldukça düşük olmasına rağmen ülkemizdeki iş kazalarının boyutunu düşündüğünüzde, nasıl bir tehlike ile karşı karşıya olduğumuzu da anlarsınız. Bu anlayıştan yola çıkarak, sendikamızın bütün üyelerini iş kazalarına karşı FERDİ KAZA SİGORTASI yaptırmış bulunuyoruz.”

Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz de konuşmasına eğitim seminerinin hayırlara vesile olmasını dileyerek başladı.

ÖZ: 40 YILDA ÖNEMLİ BAŞARILAR YAKALADIK

Sendikamız HİZMET-İŞ’in yıllar içerisinde sürekli değişim kaydettiğini dile getiren Öz, “1979 yılında kurulan sendikamız zor koşullar içerisinde kurulmuş ve mücadele hayatına başlamıştır. 1980 darbesinde faaliyetleri yasaklanmış olan sendikamız, 1984 yılında yeniden faaliyete başladığında hiçbir işyeri olmayan, üyesi sınırlı sayıda olan ve kamuoyunda desteği bulunmayan bir sendikaydı. Bugün Türkiye’nin zirvesinde yer alan bir sendikayız. Sendikamız 40 yılı geride bıraktı. Kırk yıllık süreç içerisinde önemli başarılara imza attık ve önümüzdeki süreçte de atmaya devam edeceğiz” dedi.

“TEŞKİLATIMIZI GELECEĞE HAZIRLAMAK AÇISINDAN EĞİTİM SEMİNERLERİMİZ BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR”

“Teşkilat mensuplarımızı geleceğe hazırlamak, bize inanan ve güvenen kardeşlerimize daha iyi hizmet verebilmek, bilgi ve birikimlerini daha yukarılara çekmek için bilginin güç olduğuna inanıyoruz” diyen Öz, “Teşkilatımızı geleceğe hazırlamak açısından eğitim seminerlerimiz büyük önem arz ediyor. Sizler işyerlerinizdeki arkadaşlarınız sizlere inandığı için buradasınız. Yeni konulara ve gelişmelere hakim olabilmeniz için burada anlatılanlar çok önemli. Sizlerin daha donanımlı olmanız için çaba sarf ediyoruz. Burada öğrendiklerinizi sahada arkadaşlarınıza anlatacaksınız” diye konuştu.

“2014 YILINDAN İTİBAREN YOĞUN BİR ÖRGÜTLENME ÇALIŞMASI İÇİNE GİRDİK”

2014 yılında teşkilatımızın yoğun bir şekilde örgütlenme çalışması içerisine girdiğini dile getiren Öz, “Örgütlenme çalışmalarımızda belli bir seviyeye geldik, başarıları hep birlikte elde ettik. Kadroya geçişini sağladığımız çalışanların 2014 yılı öncesi ücretleri, kıdem tazminatları, izin hakları, fazla mesai ücretleri ve en önemlisi çalışma güvencesi gibi önemli sorunları vardı. 2015 yılında o dönemin hükümetiyle en fazla taşeron üyeye sahip konfederasyon olarak masaya oturduk. Bize Özel Sözleşmeli Personel (ÖSP) sistemini önerdiler. ÖSP düzenlemesini incelediğimiz zaman gördük ki ne bizim istediğimiz gibi bir işçilik, nede çalışanların istediği gibi bir memurluk. Konfederasyon olarak böyle bir sistemi kabul etmeyeceğimizi her platformda dile getirdik ve düzenleme rafa kalktı. 2016 yılı ocak ayına gelindiğinde seçimin ve örgütlenmenin etkisiyle çalışanlar ilk ciddi artışlarını asgari ücrete yapılan yüzde 30’luk artışla elde ettiler” dedi.

“KADRO DÜZENLEMESİ ÇALIŞMA HAYATI AÇISINDAN BÜYÜK BİR REFORM”

2016 yılı içerisinde yetki süreçlerini tamamlayan işyerlerinde çalışanlar için sözleşmelerin yapıldığını belirten Öz,  “Bu yıl içerisinde toplu iş sözleşmelerini büyük bir oranda tamamladık. 2017 yılına geldiğimiz zaman ciddi manada toplu iş sözleşmeleri imzalandık ve 2017 yılı içerisinde kadro düzenlemesi ile ilgili ilk olgun adım atıldı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla taşeron meselesinin kökten çözümü için çalışmalar başladı. 4 Aralık 2017 tarihinde müjdeli haber geldi. Bu ülkemiz ve çalışma hayatı açısından büyük bir reform oldu. Çünkü bugüne kadar yapılan kadro düzenlemelerinde 3 bin, 5 bin ve 8 binlik rakamlarda kadroya geçişler oluyordu. Taşeron sisteminin çözülmesiyle 850 bin çalışan kadroya geçmiş oldu. Bu düzenlemenin gerçekleşmesinde başta Genel Başkanımız olmak üzere, Cumhurbaşkanımıza, Çalışma Bakanımıza ve bu düzenlemeye destek veren bütün siyasetçilere teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

“GERÇEKLEŞTİRMEMİZ GEREKEN HEDEFLERİMİZ VAR”

“Taşeron pozisyonda çalışanlar için yaptığımız kadro mücadelesi büyük oranda başarıyla sonuçlandı” diyen Öz, “Ancak bugün hala önümüzde gerçekleştirmemiz gereken hedeflerimiz var. Özellikle kadro düzenlemesi ile beraber öngörülen iki yıllık geçiş süreci var. Yani öngörülen geçiş süreci tarihi olan 2.4.2018 ve 31.10. 2020.  Arzu ettiğimiz haklarımızın iyileştirilmesi noktasında henüz istediğimiz yerde değiliz. Çalışanların ekonomik ve sosyal haklarının iyileştirilmesi, önceki kadroluların sahip olduğu haklar ile eşitlenmesi bizim açımızdan bir hedeftir, ulaşılması gereken bir noktadır. Bu hedefe ulaşabilmek için bugüne kadar yaptığımız çalışmaları bundan sonra daha akılcı daha organize bir şekilde devam ettirmemiz gerekiyor. Yüksek Hakem Kurulu sözleşmeleri ile belirlenen hakların çalışanları tatmin etmediğini biliyoruz. Özellikle son dönemde ülkemizin yaşamış olduğu ekonomik sıkıntılar nedeniyle de enflasyonun çok yükseldiğini, faizlerinin yükseldiğini ve Yüksek Hakem Kurulu ile verilen artışların erimeye başladığını görüyoruz. Yüksek Hakem Kurulu’ndan çıkan toplu iş sözleşmesi ile belirlenen hakların güncelleştirilmesi için özellikle 2019 yılı Ocak ayında yürürlüğe girecek olan kamu çerçeve sözleşmesinin önümüzde durduğunu ve o çerçeve sözleşme içerisinde bu meselenin de çözülmesi gerektiğine inanıyoruz bu noktada çaba sarf ediyoruz ve çalışıyoruz” dedi.

UZMANLARIMIZ SUNUM YAPTI

Genel Başkan Danışmanımız Yahya Düzenli ve Hukuk Müşavirimiz Av. Kürşat Kaya birer sunum yaptılar.

Seminerde Amasya Şube Başkanımız İsmail Pazar, Sivas Şube Başkanımız Nihat Şimşek ve Tokat Şube Başkanımız Resul Demir de birer konuşma yaptılar.

KATILIM BELGESİ VERİLDİ

Eğitim sonunda katılımcılara Katılım Belgesi verilirken yapılan sınav sonucunda da kazananları ödülleri takdim edildi.